Reading Challenge Maart

Reading challenge maart ‘19 craving pages

Als je al zo lang blogt als ik dan is het onvermijdelijk dat je zo nu en dan dingen leert over jezelf en je leesgewoonten. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik productiever ben met een to do list en dat ik méér lees met een TBR of reading challenge. Om die reden dumpte ik onlangs de inhoud van mijn TBR-jar om de lootjes met titels te vervangen door reading challenges.

DE CHALLENGES

Ik heb met opzet niet gekozen voor hele abstracte reading challenges. De meeste zijn vrij te interpreteren. En hoewel het merendeel me moet inspireren om vooral boeken uit mijn eigen collectie – of uit het aanbod van mijn Scribd abonnement – te lezen zijn er ook een paar lootjes waarmee ik lekker mag gaan shoppen.

Een paar voorbeelden van challenges in mijn reading challenge jar;

  • Lees de eerste vijf titels die Goodreads je aanbeveelt
  • Laat Noud vijf boeken uitkiezen om de komende maand te lezen
  • Volg de TBR van een van je favoriete bloggers/bookstagrammers/booktubers
  • Lees de eerste vijf boeken die worden vermeld in je Twitter feed

Alleen voor lootjes zoals; ‘Stel met 25 euro een TBR van 5 boeken samen’ mag ik nieuwe boeken kopen. Verder lees ik alleen boeken die ik al heb of die ik via Scribd kan lezen.

Reading challenge maart ‘19 craving pages

DE READING CHALLENGE VOOR MAART

Aan het einde van elke maand trek ik een lootje om mijn challenge voor de komende maand te bepalen. Onlangs was het weer zover en dit keer luidt mijn uitdaging…

25 EURO TBR.

Het is een shop-challenge! Dit is eigenlijk een shop-uitdaging, maar ik heb hem toch een beetje verdraaid. De komende maand mag ik in totaal niet meer dan 25,- euro lezen.

Voorbeeld:

Een gekocht boek telt gewoon voor de prijs die ik ervoor heb betaald. Dus wanneer ik bijvoorbeeld Op Het Slappe Koord van Vanessa Gerrits ga lezen dan moet ik daarvoor 3,99 euro van mijn totaal aftrekken.

Wanneer ik boeken in de Scribd app lees dan moet ik eenmalig de kosten van het abonnement van het totaalbedrag aftrekken.

Als ik een boek uit mijn eigen boekenkast lees wat ik cadeau heb gekregen of dat ik als recensie-exemplaar heb ontvangen dan hoef ik dus geen geld van mijn totaal af te trekken.

Op 31 maart is het de bedoeling dat ik zoveel mogelijk boeken moet hebben gelezen zonder dat de boeken me meer dan 25,- in totaal hebben gekost.

De volgende boeken staan op de planning:

  • Op het Slappe Koord van Vanessa Gerrits kocht ik in de Kobo Store voor slechts 3,99 euro
  • The Beast Player van Nahoko Euhashi heb ik tegelijk met twee andere boeken tweedehands overgenomen van Do voor 15,- incl. verzendkosten. Ik tel verzendkosten trouwens niet mee dus het boek was 15 – 6,50 (verzendkosten) = 8,50 en 8,50 : 3 = ongeveer 2,80 euro.
  • The Romantics van Leah Konen heb ik cadeau gekregen in een swap dus 0,00 euro.
  • Sweet Black Waves van Kristina Perez heb ik met Emmy geruild voor een boek wat ik dubbel had en dus opnieuw 0,00 euro.
  • Exile van Kevin Emerson heb ik gekocht op Amazon voor 2,50 euro.

Alles bij elkaar opgeteld zit ik met deze lijst dus op 9,29 euro. Dat geeft me nog 15,71 euro om te lezen in de maand maart. Gelukkig, want net als vorige maand wil ik ook meedoen met de Hebban Challenge voor Maart.

Hebban Challenge

De challenge voor de komende maand is: lees een prijswinnend boek. Nu kan ik me voorstellen dat dit voor heel veel mensen een gemakkelijke opgave is, maar als rasechte boekenhipster lees ik eigenlijk altijd veel liever wat obscuurdere boeken dan wat populair is bij de massa. Desondanks ga ik proberen om in maart Voorlopers van Miram Hildebrand te lezen. Het boek was een cadeautje van Hebban in de adventskalender van verleden jaar en dus leek het me wel toepasselijk om deze te gebruiken om weer een challenge af te vinken.

Readathons

In maart doe ik mee aan twee leesmarathons: de Leesmeemarathon van Chelsey en de Plug and Readathon. Bij de laatste is het de bedoeling dat je zo veel mogelijk digitaal leest. Van audioboeken tot ebooks en van webcomics tot fanfiction, alles telt me zolang je het online leest.

Ik ben van plan om voor deze leesmarathons uitsluitend boeken van Scribd te gaan lezen en luisteren. Aangezien een abonnement me per maand 8,99 euro kost trek ik dat eenmalig van mijn totaal af waardoor ik nog 6,72 euro over heb.

Wat zijn jouw leesplannen voor maart?

2 thoughts on “Reading Challenge Maart

  1. In maart wil ik veel van mijn recensie-exemplaren lezen (en misschien een beetje ambitieus maar ik probeer ook 31 boeken te lezen – een boek per dag dus – momenteel staat de teller al op 2 ) en natuurlijk knallen tijdens mijn eigen 24-uur leesmarathon 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.