Reading Challenge April

Reading challenge april craving pages

Als je al zo lang blogt als ik dan is het onvermijdelijk dat je zo nu en dan dingen leert over jezelf en je leesgewoonten. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat ik productiever ben met een to do list en dat ik méér lees met een TBR of reading challenge. Om die reden dumpte ik onlangs de inhoud van mijn TBR-jar om de lootjes met titels te vervangen door reading challenges.

DE CHALLENGES

Ik heb met opzet niet gekozen voor hele abstracte reading challenges. De meeste zijn vrij te interpreteren. En hoewel het merendeel me moet inspireren om vooral boeken uit mijn eigen collectie – of uit het aanbod van mijn Scribd abonnement – te lezen zijn er ook een paar lootjes waarmee ik lekker mag gaan shoppen.

Een paar voorbeelden van challenges in mijn reading challenge jar;

 • Lees de eerste vijf titels die Goodreads je aanbeveelt
 • Laat Noud vijf boeken uitkiezen om de komende maand te lezen
 • Volg de TBR van een van je favoriete bloggers/bookstagrammers/booktubers
 • Lees de eerste vijf boeken die worden vermeld in je Twitter feed

Alleen voor lootjes zoals; ‘Stel met 25 euro een TBR van 5 boeken samen’ mag ik nieuwe boeken kopen. Verder lees ik alleen boeken die ik al heb of die ik via Scribd kan lezen.

Reading challenge april craving pages

De Reading challenge voor April

Aan het einde van elke maand is het normaal gesproken tijd om een nieuw lootje te trekken voor de volgende maand, maar dit keer heb ik besloten om dat niet te doen. Ik ga namelijk meedoen aan twee leesmarathons in april en dat vind ik al uitdaging genoeg.

O.W.L.’s Magical Readathon

Vorig jaar is deze readathon aan mijn aandacht ontsnapt, maar dat laat ik dit jaar niet gebeuren. Ik ga absoluut meedoen aan deze door Harry Potter geïnspireerde leesmarathon.

De O.W.L.’s is natuurlijk een belangrijk examen voor jonge tovenaarsleerlingen op Hogwarts. En aangezien mijn postuil er jaren geleden met mijn uitnodiging vandoor is gevlogen ga ik maar via thuiscursus mijn diploma’s behalen.

Ieder vak is gekoppeld aan een reading challenge, en als je vreest niet alle challenges te kunnen voltooien voor het einde van de maand kun je ook gericht lezen door eerst een beroep te kiezen.

Ik heb besloten om me te richten op een schrijfcarrière en daarvoor moet ik de volgende vakken behalen:

 • History of Magic – Published at least 10 years ago; Emily of New Moon – L.M. Montgomery
 • Muggle studies – Contemporary; Stukjes van Mezelf – Renée Watson
 • 1 Other subject of your picking: Charms – Read an adult work; De Bekentenissen van Frannie Langton – Sara Collins

BookBuddyAThon

Een van mijn favoriete leesmarathons keert ook weer terug in april en dat is de BookBuddyAThon. Hierbij is het de bedoeling dat je tenminste een boek samen met een maatje leest. Ik heb afgesproken met Chelsey (Leesmeemetmij.be) om samen met haar Allesbehalve Oké te lezen van Laura Steven.

Verder is er voor deze leesmarathon een bingokaart gemaakt met populaire televisieseries rondom vriendschap. Elke serie is gekoppeld aan een leesprompt. In totaal zijn er twaalf prompts, maar ik heb besloten om een aantal pompts te combineren om het mezelf ietsje gemakkelijker te maken.

Mijn TBR voor de BookBuddyAThon ziet er als volgt uit…

Six of Crows – Leigh Bardugo

 • 90210 – A book with a number in the title
 • Dawson’s Creek – A book over 400 pages

The Nowhere Girls – Amy Reed

 • New Girl – A new to you author or book
 • Pretty Little Liars – A thriller / book with dark themes

Allesbehalve oké – Laura Steven

 • Friends – Buddy read a book with your buddy

Leah on the Off Beat – Becky Albertalli

 • Will & Grace – A book with LGBTQIA+ theme
 • Glee – A comfort read

Mocht ik nog aan andere boeken toekomen dan horen jullie dat in mijn wrap up aan het einde van de maand.

Wat zijn jouw leesplannen voor komende maand?

One thought on “Reading Challenge April

 1. Wat grappig, die Harry Potter-challenge! En leuk idee om het eens heel anders aan te pakken. Misschien moet ik ook mijn vriend eens mijn volgende boek laten kiezen. Veel succes en vooral leesplezier deze maand!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.