Mijn top 10 TV shows van het moment

Verhalen kun je in heel veel verschillende vormen consumeren. Dat ik van boeken houdt is geen geheim, maar ik vind het ook enorm fijn om zo nu en dan mijn boek te laten liggen om in plaats daarvan een avondje de buiskluizenaar uit te hangen. Over de jaren heb ik heel veel televisie-verslavingen gehad; van Full House tot Buffy the Vampire Slayer, dus beperk ik me voor deze lijst tot de series die nu nog te zien zijn op televisie/netflix/torrent enz.

Supernatural

Ik kan natuurlijk niet zo’n lijst maken zonder deze fantastische serie. Sam, Dean, Cass en zelfs Crowley zijn gewoon niet meer weg te denken van mijn televisiedieet. Deze serie over twee broers die samen op demonen, spoken en ander bovennatuurlijk gespuis jagen is perfectie. Wat de serie voor mij echt onderscheid van alle anderen binnen het genre is de humor en het sadistische plezier dat de makers overduidelijk beleven aan de gruwelijke situaties waar ze Sam en Dean in storten. Ik vind het vooral geweldig wanneer de serie zichzelf op de hak neemt. Dat vind ik nu goede televisie.

The magicians

Deze serie is gebaseerd op een trilogie van Lev Grossman die ik nog nooit heb gelezen, maar na het zien van seizoen 1 van deze serie ben ik vast van plan om daar verandering in te gaan brengen. Sta me toe om een poging te doen jullie in zo min mogelijk woorden te overtuigen deze serie een kans te geven; magische school, een demonische dreiging, een betoverd boek, sexyness.

Ik zal niet ontkennen dat het acteerwerk en de jumpcuts in de eerste afleveringen niet helemaal je van het zijn, maar ik beloof je dat het gaandeweg steeds beter wordt. Echt een toffe serie.

Midnight Texas

Waaah, deze serie is zo freakin tof! Het gaat over een stadje in Texas (duh) waar bovennatuurlijke verschoppelingen een eigen gemeenschap hebben gevormd waar ze veilig kunnen leven en voor elkaar zorgen. Tot hoofdpersoon Manfred Bernardo (die naam doet de sexy Francois Arnoud die hem vertolkt overigens geen eer aan) op komt dagen en niets als problemen met zich mee brengt naar het kleine gehucht. Net als True Blood is deze serie gebaseerd op het werk van Charlaine Harris.

The Good Place

Ik denk dat ik deze serie het beste kan omschrijven als: Alle gekheid op een stokje. In deze serie maken we kennis met Eleanor. Ze is overleden en wordt verwelkomd in The Good Place, daar waar de meesten van ons naar toe hopen te gaan na onze dood. Alleen heeft Eleanor een groot geheim; ze verdient het helemaal niet om daar te zijn. Door een grandioze vergissing is ze het vagevuur ontsprongen en het is een hele klus om te voorkomen dat iemand haar doorziet. Het klinkt heel suf, maar ik beloof je dat het een toffe serie is.

New Girl

Ik mag hem nog net in deze lijst opnemen, want het volgende seizoen van deze serie zal het laatste zijn. Ik ben tegelijkertijd enorm benieuwd naar de afloop, maar ik wil ook liever nog lang geen afscheid nemen. Ik heb mezelf heel lang verzet tegen de hype rondom deze serie, maar onlangs ben ik dan toch overstag gegaan en heb ik alle beschikbare seizoenen gebinged op Netflix. De kracht van de serie zit hem in de nogal bizarre personages die samen een woning delen. Elk personage lijkt op een karikatuur van een bepaald typetje; maar niet op een manier die snel verveelt. Ik vind Jess heerlijk nerdy en dorky en Nick is de leukste luiwammes op de buis. Ik houd ook heel erg van de will-they-won’t-they spanning tussen Jess en Nick en hun knipperlicht relatie. Ik hoop wel dat de serie de twee alsnog samenbrengt in het laatste seizoen. Fingers crossed.

Outlander

De boeken waarop deze serie is gebaseerd had ik waarschijnlijk nooit gelezen zonder Emmy die me tijdels een boekbloggerborrel bij uitgeverij de Boekerij aanmoedigde om dit boek uit te kiezen voor mijn goodiebag. Geen spijt. Ik ben namelijk helemaal verliefd op deze boeken en op Sam Heughan euh, de serie bedoel ik (hehehe). Het is romantiek op zijn best en ik kan er geen genoeg van krijgen. Mocht je onder een steen hebben geleefd de laatste jaren; het verhaal gaat over een jonge vrouw die door een speling van het lot tweehonderd jaar in het verleden belandt en verliefd wordt op een knappe hooglander. Okay, de manier waarop ik het samenvat doet nogal denken aan een Bouquet roman… maar het is zoooo goed!

Younger

Deze serie gaat over een vrouw die na haar scheiding ontdekt dat het niet meevalt om werk te vinden als veertig-en-dan-nog-wat dame. In een wanhoopspoging om toch een baan te bemachtigen liegt ze over haar leeftijd. Die leugen escaleert enorm en dat levert hele leuke televisie op. Ik… hou… van deze serie! Sutton Foster is ronduit geweldig als Liza Miller. Ik snap niet dat haar ster nog niet veel hoger is gestegen, want ze is een topactrice. Liza’s leugen groeit haar regelmatig boven het hoofd (zoals leugens doen) en het is heerlijk om steeds in spanning te zitten over hoe ze zich er nu weer uit zal l*llen. Wat het er niet gemakkelijker op maakt is Liza’s aantrekkingskracht op haar baas Charles. En nee, ik ga het hier niet over Josh hebben, ik ben een Liza x Charles shipper dus Josh kan me gestolen worden. Hoe dan ook, een hele fijne serie voor liefhebbers van romkoms.

Lucifer

Er zijn niet genoeg sexy Britse mannen op televisie, maar Tom Ellis als Lucifer uit de gelijknamige serie (te zien op Netflix) maakt een heleboel goed. In deze serie loopt de gevallen engel Lucifer onder ons stervelingen. Hij is een verveelde nachtclubeigenaar die zijn dagen vult met het volgen van detective Chloe Dekker (Lauren German). Ik vermoed dat Tom Ellis zo’n goede acteur is dat hij daadwerkelijk iets van Lucifers krachten door mijn scherm weet te projecteren, want ik heb deze serie nodig zoals ik zuurstof nodig heb. Hij is zo sexy, spannend en de chemie spat ervan af. I love it.

Anne with an E

Natuurlijk kan Anne Shirley niet ontbreken op mijn lijstje. Sinds ik voor het eerst kennis maakte met deze roodharige, rebelse jongedame wist ik gewoon dat ze mijn kindred spirit was. Ik geniet enorm van haar avonturen omdat het zo goed en heilzaam is. Elke keer dat ik kijk wordt ik intens gelukkig van de sfeer van Prins Edward Island en het leven van Anne bij de Cuthberts. Ik zal niet ontkennen dat ik mijn bedenkingen had toen Netflix verkondigde deze serie nieuw leven in te willen blazen, maar na het zien van seizoen 1 moet ik toegeven dat ze het heel goed hebben gedaan. Amybeth McNulty is een waardig opvolgster van Megan Follows als Anne Shirley.

Game of Thrones

Ik ga hier niet te veel woorden aan vuil maken. Het is ronduit pijnlijk om aan deze serie te denken wetende hoe lang we nog op het slot moeten wachten. Ik kan niet…

Crazy Ex-Girlfriend

Er was geen enkele vezel in mijn lijf ge├»nteresseerd in deze serie toen ik voor het eerst de samenvatting las op IMDB. Het klonk als een enorm denigrerende, vrouwonvriendelijke serie, maar de uitwerking maakt het ronduit briljant. Rachel Bloom (mijn spirit animal) vertolkt de rol van Rebecca Bunch; een jonge vrouw die, aangespoord door een obsessieve crush op haar ex, naar de andere kant van het land verhuisd om dicht bij hem te zijn. Ja, mijn innerlijke feminist ging ook steigeren bij dat concept. Toch raad ik je aan om de serie (te zien op Netflix) een kans te geven. Hij is hilarisch, herkenbaar en bevat de meest geweldige liedjes (The sexy getting ready song is ronduit episch). Op humoristische wijze vragen de makers ook aandacht voor onderwerpen zoals mental health en sociale conflicten; al kijk ik eerlijk gezegd meer voor de romantiek (ik ship Nathaniel x Rebecca zo hard!) en de liedjes en dringen de ‘diepere zaken’ vaak pas later tot mij door.

Eennnn, toen kwam ik erachter dat ik perongeluk 11 series op mijn lijst heb gezet maar YOLO! Ik hou van al deze series en geen ervan mag ontbreken op de lijst. Beschouw die nummer 11 maar als een bonus.

Van welke series wil jij geen aflevering missen?

3 thoughts on “Mijn top 10 TV shows van het moment

  1. Ik kijk de laatste tijd steeds minder series al zit ik hier wel reikhalzend uit te kijken naar het moment waarop het 13de seizoen van Supernatural in de winkelrekken ligt. Jammer genoeg duurt dat wsl nog een hele poos. Het afgelopen jaar keek ik enkel SPN, GoT en Emerald City. Outlander staat klaar in de kast maar ik ben stilgevallen na enkele afleveringen in het tweede seizoen. The Magicians staat echter nog op mijn lijstje om te zien en gelukkig kan ik die blijkbaar opvragen via de Digibox. Ook Midnight Texas wil ik graag zien. Misschien hebben ze die serie in de bibliotheek. Of komt ze er binnen een tijdje. Daar ga ik alleszins alvast voor beginnen duimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.