Mijn TBR voor Disney-A-Thon ’19

Tbr disneyathon cravingpages

Gisteren konden jullie zoals elke maand weer mijn overzicht van leesmarathons voor de komende maand lezen. Ik zet elke keer een ⭐ bij de readathons waar ik aan mee wil doen, maar daarna hield ik jullie maar slecht op de hoogte van mijn plannen en vooruitgang. Daar komt vanaf nu verandering in.

Volgende maand ga ik meedoen aan de Disney-A-Thon; een leesmarathon waarbij deelnemers worden onderverdeeld in verschillende teams die het tegen elkaar opnemen. Ik ben door de quiz-goden ingedeeld in team Aladdin. Ieder team heeft een set reading challenges toegewezen gekregen en het leek mij leuk om jullie hulp in te schakelen bij het samenstellen van mijn TBR.

Tbr disneyathon cravingpages

Op Instagram deelde ik de verschillende prompts en het verzoek om boekentips met me te delen. Enorm veel reacties stroomden binnen en uiteindelijk heeft dat geresulteerd in de volgende TBR.

Jasmine: Read a book that features royalty

Uit alle tips heb ik uiteindelijk gekozen voor het boek dat werd getipt door Melissa (melissasfandomworld.com) namelijk Kill the Queen van Jennifer Estep. Melissa is een blogger en bookstagrammer op wiens reviews ik blind durf te vertrouwen. Dankzij haar heb ik immers ook de boeken van Amanda Bouchet ontdekt. Ik had dit boek al een paar keer voorbij zien komen in haar stories en stiekem was ik toch al van plan om het boek te kopen. Dus deze suggestie kwam als geroepen.

Het verhaal speelt zich af in een wereld waarin je waarde als mens wordt bepaald door je bovennatuurlijke begaafdheid. Voor hoofdpersoon Lady Everleigh is dat k#% met peren, want zij lijkt totaal geen aanleg te hebben voor magie.

Maar er is herrie aan het hof, want Everleigh’s nicht die de kroonprinses is van Bellona vermoord de koningin en eist de troon op. Om die veilig te stellen tracht ze ook alle andere leden van de koninklijke familie uit te roeien… inclusief Everleigh. Maar Everleigh heeft een geheim wat haar leven redt. Ze duikt onder tussen een troep gladiatoren en plot haar wraak.

DIT KLINKT TOCH VET!!? Ik kan niet wachten om dit boek te gaan lezen. Gelukkig is het het eerste boek voor deze leesmarathon.

Aladdin: Read a book that feautures romance

Paula (bookbreak.nl) en Jaike (jaikevsdeboeken.nl) vonden Verknocht van Lisette Jonkman het perfecte boek voor dit prompt en ik ben het daar hartgrondig mee eens. Sowieso heb ik een recensie-exemplaar mogen ontvangen van het boek dus ik was het toch al van plan op korte termijn te lezen. Het enige nadeel is dat ik nu dus tot augustus moet wachten tot ik in de nieuwe Lisette Jonkman mag beginnen en dat is zwaaaaaar!

In het derde deel in de Verkikkerd-reeks worden we uiteraard herenigd met Lucy en Kikker. Ik ben erg benieuwd in welke staat we het tweetal aan zullen treffen. Al wat ik weet is wat er op de achterflap staat. Lucy gaat op reis naar Toscane waar ze op een heuse filmset de visagie zal verzorgen voor een van Nederlands grootste acteurs. Eenmaal thuis pikt ze echter een vreemde vibe op bij haar vriend Olivier. Dat in combinatie met huwelijksstress, zorgen om een vriendin en een pittige studielast zijn de ingediënten van deze nieuwe feelgood van een van mijn favoriete auteurs van eigen bodem.

Tbr disneyathon recensie exemplaren craving pages

The magic carpet: Read a fantasy book

Opnieuw heb ik gekozen voor een tip van Jaike, want zij vond dat ik voor dit prompt Sorcery of Thorns moest lezen van Margaret Rogerson. Dit boek stond al heel erg hoog op mijn verlanglijstje (sterker nog, hij lag al in mijn winkelmandje), dus dit was precies het zetje wat ik nodig had om dit boek te kopen.

Het verhaal gaat over Elizabeth die opgroeit in een magische bibliotheek nadat ze daar als kind te vondeling is gelegd. Ze hoopt zichzelf ooit ook een van de bewaarders van de bibliotheek te mogen noemen, maar dan slaat het noodlot toe! Een van de gevaarlijkste grimoires is verdwenen en door haar poging om de misdaad te voorkomen lijkt zij medeplichtig.

Haar enige kans om haar onschuld te bewijzen is door samen te werken met haar grootste vijand.

De samenvatting alleen al spreekt mij aan, maar het feit dat het een standalone is des te meer. Ik ben echt groot fan van standalone boeken, en aangezien Margaret Rogerson er inmiddels twee heeft geschreven trakteerde ik mezelf ook meteen op An Enchantment of Ravens hehehe.

Jafar: Read a book that will suck you into it’s world, as if in a trance – this book must only be read at dark

Voor deze challenge ben ik gegaan voor de aanrader van @Veroon81 en dat is: Lifel1k3 van Jay Kristoff. Dat komt vooral omdat ik de meeste andere aanraders die ik binnenkreeg bij dit prompt al gelezen had. Ik wist eigenlijk nog helemaal niets over het boek. Hoewel ik het vaak voorbij heb zien komen wist het nooit mijn nieuwsgierigheid te prikkelen.

Inmiddels heb ik de samenvatting gelezen, maar ik moet eerlijk zeggen dat die voor mijn gevoel zo all over the place is dat ik nog steeds geen idee heb waar het over gaat. De recensies zijn gelukkig over het algemeen erg positief dus ik ga hier lekker blanco in en hoop dat het boek mij weet te verpletteren. Als het half zo goed is als Nimmernacht dan ben ik al heel erg gelukkig.

Abu: Read the group book

Het groep-boek voor team Aladdin is The Last Magician van Lisa Maxwell. Dit boek staat al veel te lang ongelezen in mijn kast dus ik ben heel erg blij met deze keuze. Het is wel een fors boek en stiekem ben ik wel een beetje geïntimideerd door de keuze, maar tegelijkertijd heb ik er heel veel zin in om dit boek met zijn allen te gaan lezen.

Het verhaal gaat over de getrainde dievegge Esta die wordt ingezet om magische artefacten te stelen. Al haar training heeft geleid tot een belangrijke opdracht; ze moet terug in de tijd reizen om een boek op te halen op voordat een kwade tovenaar het boek kan vernietigen.

Maar New York circa 1902 blijkt een gevaarlijke plaats te zijn voor een buitenstaander. Het wordt gedomineerd door gevaarlijke bendes en geheime genootschappen. Het is nog maar de vraag of Esta zal slagen in haar opdracht.

Deze leesmarathon loopt gedurende de hele maand augustus en als je nog mee wilt doen kun je alle nodige informatie plus de inschrijflink vinden in dit draadje op twitter.

Wat is jouw favoriete Disney film?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.