Blogtober dag 4: Mijn perfecte Leesplekje

blogtober dag 4 leeshoekje craving pages

De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt verzonnen om je te voorzien van een maand aan bloginspiratie. Ik ga mijn best doen om elke dag mee te doen aan deze uitdagende themamaand.

Instagram is een van mijn favoriete vormen van social media. Ik krijg het helemaal warm van mooie boekgerelateerde foto’s. Nog leuker vind ik foto’s van perfecte leeshoekjes die rechtstreeks uit een interieurmagazine lijken te zijn gekopieerd. Zelf heb ik niet echt een ‘leeshoekje’ in huis. Ik lees meestal op de bank, in bed of in bad. Wherever.

blogtober dag 4 leeshoekje craving pages

Ik heb ook nooit echt gefantaseerd over een fijn leeshoekje. Voor mijn gevoel heb ik dat niet echt nodig. Wel vind ik het af en toe jammer dat ik niet zo’n mooi, Instagrammable plekje in huis heb voor op mijn bookstagram account, maar dat vind ik onvoldoende reden om mijn huis te verbouwen.

Omdat ik niet echt een ideale reading nook heb leek het mij wel zo leuk om jullie gewoon te laten zien wat ik wel heb en hoe ik daar meestal ’s avonds lekker zit te lezen.

De bank is vrij nieuw. Het is een Friheten slaapbank van Ikea, maar ik kocht hem voor zeventig euro bij de kringloop. Hij zag er nog uit als nieuw en ik zat eerlijk gezegd een beetje omhoog. Onder mijn vorige bank is namelijk een poot uitgebroken. Terwijl ik hem misschien nét een jaar heb! In eerste instantie hoopte ik nog dat ik de reservepoot kon vervangen, maar het latje waar de schroefdraad in zat was ook kaput. Tja, twee keer per jaar een gloednieuwe bank kan Bruintje helaas niet trekken en dus was ik aangewezen op de kringloop. Gelukkig ben ik daar met mijn neus in de boter gevallen, want deze bank is echt fijn! En voor maar zeventig euro heb ik maar liefst 279,- bespaard.

blogtober dag 5 leeshoekje tafel en thee craving pages

Op de salontafel staat tijdens het lezen negen van de tien keer een pot kokend water op een warmhoudplaatje. Lezen en thee drinken zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Mijn theepot was een cadeautje, maar de salontafel scoorde ik op Marktplaats voor vijftig euro. Het was love at first sight. Hij is groot en ziet er superchique uit (al zeg ik het zelf).

Verder maak ik mijn plekje af met lekker veel kussentjes, een dekentje en een hondje aan mijn voeten. Genietend van het feit dat Noud lekker ligt te slapen maak ik zo graag een avondje vol.

Hoe ziet jouw ideale leesplek eruit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.