Mijn Luisterboeken TBR voor bij het klussen

Het is lente en voor veel mensen betekent dat dat het de hoogste tijd is voor de grote voorjaarsschoonmaak. Zelfs ík kan mezelf niet bedwingen. Dit jaar ga ik echter niet alleen aan de slag met een poetsdoek en plumeau. Nee, ik ga dit keer meteen een heuse Extreme Home Makeover realiseren. Of op zijn minst een Paleis voor een Prikkie.

Vorig jaar heb ik al een en ander veranderd in huis. Ik heb een nieuwe bank gekocht in een prachtige petrol kleur en ik heb het behang vervangen voor strakke, witte muren die de woonkamer veel ruimer laten lijken. Ook tikte ik op Marktplaats een schitterende, blauwe buffetkast op de kop voor slechts 5 euro waarin ik de pronkstukken uit mijn boekencollectie een plaatsje kan bieden in mijn woonkamer.

De to-do list van dit jaar bestaat uit

  • De trap moet opnieuw worden geschilderd
  • Het televisiemeubel en de eettafel krijgen een nieuw kleurtje
  • De slaapkamer krijgt een totale makeover: verven en nieuwe (tweedehands) meubels
  • De tuin gaat op de schop om plaats te maken voor een groot grasveld en een speeltoestel voor de kleine man

Toen ik vorig jaar de woonkamer schilderde heb ik echt belachelijk veel audioboeken geluisterd. Een beter gezelschap bestaat volgens mij niet tijdens het klussen.

Ook voor de klussen die nu op de planning staat heb ik een fijne luisterboeken TBR samengesteld die ik graag met je deel.

Contemporary / NA

Tijdens een klus of tijdens het sporten luister ik het liefst naar contemporary boeken of new adult romans. Die zijn vaak wat minder ingewikkeld dan fantasy of science fiction wat het gemakkelijker maakt om het verhaal te volgen terwijl je met iets anders bezig bent. Biografieën idem dito.

Funny You Don’t Look Autistic – Michael McCreary

In dit boek vertelt een comedian over zijn ervaringen met het leven op het spectrum. Autisme is sinds vorig jaar een belangrijke rol gaan spelen in mijn leven sinds iemand die dichtbij me staat is gediagnosticeerd met ASS. Ik vind het erg boeiend om te lezen / horen hoe anderen ASS ervaren omdat er net zoveel verschillende vormen zijn als dat er mensen zijn. Ik kijk daarom trouwens ook heel erg uit naar het boek van Bianca Toeps dat binnenkort bij Blossom Books verschijnt: Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit.

Happy Girl Lucky – Holly Smale

Ik ben zo blij dat dit boek van de auteur van de geliefde Geek Girl boeken nu ook te luisteren is via mijn Scribd abonnement. Ik heb intens genoten van de avonturen van Harriet Manners en ik ben heel erg benieuwd naar de Valentine zussen. Eerlijk gezegd heb ik verder geen flauw idee van waar het boek over gaat, maar een Holly Smale boek is voor mij nu eenmaal een autobuy of in dit geval een autolisten.

Keeping up Appearances – Elizabeth Stevens

Oooh, dit boek bevat een van mijn favoriete thema’s allertijden: twee mensen die elkaar haten, maar die toch gaan fake-daten om hun echte crushes jaloers te maken (en uiteindelijk natuurlijk echt verliefd worden). Dit is mijn kryptoniet mensen! Mochten jullie nog boeken kennen rondom dit thema gooi ze op me want ik krijg er geen genoeg van!

Volgende week ga ik beginnen met het weg scheuren van het behang op de slaapkamer. Vandaag heb ik een paar staaltjes van kleuren meegenomen van de bouwmarkt en ik twijfel tussen de kleuren Bedding en Chocolate Milk voor de gekleurde wand (de andere drie wanden worden heel zacht roze).

Tijdens het project zal ik jullie vooral op de hoogte houden via Instagram dus mocht je nieuwsgierig zijn naar de vooruitgang, mijn meubel-upcycle projecten en budgettips voor een home makeover? Vergeet me dan niet te volgen op @cravingpages.

(Natuurlijk deel ik – voor degene die geen instagram account hebben – ook regelmatig updates hier op mijn blog).

Krijg jij ook wel eens een plotselinge, dwangmatige decoratiedrang?

One thought on “Mijn Luisterboeken TBR voor bij het klussen

  1. Ik ben dol op luisterboeken! inderdaad tijdens het klussen, maar ook gewoon tijdens huishoudelijke klusjes (was ophangen gaat echt stukken sneller met een luisterboek aan). Bij het klussen vind ik boeken met columns vaak ook fijn, dan is het niet erg als je even een stukje mist 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.