Mijn kijklijst van September ’19

Films en series craving pages

Als liefhebster van verhalen maak ik weinig onderscheid tussen de verschillende manieren waarop je verhalen kunt consumeren. Ik lees graag boeken, maar ik mag ook graag naar films en series kijken. Aan het eind van de maand blik ik met jullie terug op de films en series die ik heb gekeken en vertel ik je kort wat ik ervan vond.

Elke maand maak ik in mijn bullet journal een lijst van de films en series die ik hoop te kijken de komende maand. Deze maand stond er vrij weinig op mijn wil-ik-kijken-lijstje. Maar met de onverwachte lancering van Disney+ bracht ik al snel meer tijd voor de televisie door dan ik oorspronkelijk van plan was.

Films en series craving pages

Wat ik keek in September…

Voordat we beginnen een kleine sidenote: ik keek afgelopen maand ook heel wat op Disney+, maar aangezien ik die films al heb besproken in een aparte post vond ik het nogal dubbelop om ze hier nogmaals te vermelden. Mocht je het artikel nog niet hebben gelezen dan kun je dat hier alsnog doen.

Geostorm (2017) – is een rampenfilm én een rampzalige film tegelijkertijd. Hij verscheen eerder deze maand op Netflix en hoewel de trailer me al niet erg boeide wilde ik hem toch zien vanwege Robert Sheehan. Nou, wat een tijdverspilling. Deze film over satellieten die zijn gehackt om natuurrampen te veroorzaken was zo slecht. Zelfs Robert Sheehan kon hem niet redden. ⭐⭐

The Hustle (2019) is een heerlijke komedie waarin twee oplichtsters het tegen elkaar opnemen om het alleenrecht te winnen op de ideale locatie. Rebel Wilson en Anne Hathaway hebben een heerlijke dynamiek en ik moest meer dan eens hardop lachen om de film. De ontknoping op het einde had ik totaal niet aan zien komen. Aanrader. ⭐⭐⭐⭐

Amy (1981) – is een ontroerende film over een jonge vrouw die een slecht huwelijk ontvlucht om les te gaan geven op een school voor kinderen met een auditieve of visuele beperking. Ik heb een zwak voor oudere films en deze wist mijn hart al snel te veroveren, met het bijzondere verhaal de geweldige cast en de hoofdpersoon met het hart van goud. Ik heb echt genoten van iedere seconde. ⭐⭐⭐⭐

Unbelievable (2019) – is een ijzersterke miniserie gebaseerd op ware gebeurtenissen. Het gaat over Marie, een meisje met een erg zwaar verleden. Op een noodlottige avond dringt iemand haar appartement binnen om haar te verkrachten. Marie doet aangifte, maar al snel wordt duidelijk dat de politie haar niet geloofd. Ze gaan zelfs zo ver dat ze haar aanklagen wegens het geven van een valse getuigenis.

Jaren later ontdekken twee rechercheurs dat hun respectievelijke zaken wel heel veel met elkaar gemeen hebben. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat ze te maken hebben met een serie-verkrachter. Maar is het nog op tijd om te voorkomen dat Marie wordt veroordeeld?

Deze serie is zo beklemmend dat ik er een nacht slaap voor heb opgeofferd om hem van begin tot eind te kijken. Het hartverscheurende verhaal laat je niet snel meer los en gaat je zeker niet in de koude kleren zitten. ⭐⭐⭐⭐⭐

Aladdin (2019) – is zonder twijfel mijn favoriete film van afgelopen maand. Man wat heb ik hier lang op moeten wachten. Ik sprong letterlijk een gat in de lucht toen hij eindelijk in de Google Play Store stond. Natuurlijk heb ik hem meteen aangeschaft en zeven keer achter elkaar gekeken.

Aladdin was waarschijnlijk mijn allereerste crush als klein meisje en de vlinders fladderden weer helemaal op bij het zien van de prachtige manier waarop Disney de remake heeft aangepakt. Wel moet ik eerlijk toegeven dat ik nooit echt fan ben van de nieuwe nummers in de live action adaptaties (die solo van het Beest wanneer hij Belle aanmoedigt om terug naar huis te gaan om haar vader te helpen was zo cringeworthy). Ze missen op de een of andere manier het charisma van de originele score. Maar dat veranderd niets aan het feit dat dit een heerlijke film is. En dat het enorm awesome is dat ze Jasmine wat stoerder hebben gemaakt. Ik heb echt genoten. ⭐⭐⭐⭐⭐

WAT HEB JIJ AFGELOPEN MAAND ZOAL GEKEKEN?

2 thoughts on “Mijn kijklijst van September ’19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.