Mijn Januari Doelen en TBR

Doelen en tbr januari 2020 craving pages

Aan het einde van 2020 maakte ik voor mezelf een lijst met 52 uitdagingen voor 2020. Het komende jaar praat ik jullie aan het begin van iedere maand even bij over hoe het met deze challenge gaat door middel van een artikel waarin ik met jullie mijn doelen voor de maand en mijn TBR deel. Dit zijn mijn doelen voor januari…

Doelen en tbr januari 2020 craving pages

De leesmarathon waar ik komende maand aan mee ga doen is de #NewYearsAThon (georganiseerd door @momsbookcollection en @ACourtofBooksandLove). De leesmarathon bestaat uit verschillende prompts namelijk:

Een boek wat je vorig jaar had willen lezenGet a life, Chloë Brown van Talia Hibbert
Een boek dat je recentelijk hebt gekregenEen Kerstvertelling van Charles Dickens (cadeautje van Anneke, eenlettermeergraag.nl)
Een boek dat je niet uitkreeg voor 2020Wilde About the Girl van Louise Pentland
Een boek dat is verschenen in 2019Get a Life, Chloë Brown van Talia Hibbert
Meest geanticipeerde boek van 2020Supernerd van Emmy van Ruijven (zonenmaan.net)
Een boekig voornemen voor 2020Zie mijn post over de Popsugar challenge
Lees een boek terwijl je je favoriete oud en nieuw snack eet (of drankje drinkt)Ik at een oliebol terwijl ik Wilde About the Girl van Louise Pentland las

Verder heb ik mezelf voorgenomen om elke maand minstens een boek te lezen waar ik iets van kan leren. Deze maand lees ik daarom Unfu*k Yourself; Get Out of Your Head and into Your Life van Gary John Bishop. Ik vind het vooralsnog een erg interessant boek en heb er zelfs nu al een en ander van opgestoken waar ik veel aan heb. Binnenkort meer over dit boek in een uitgebreide review.

7 Day Smartphone detox challenge

Een van mijn doelen voor 2020 is minder tijd door te brengen op mijn mobiel. Ik ben zo’n hypocriet die altijd maar commentaar heeft op het feit dat mensen meer met een scherm praten dan met elkaar om vervolgens mijn neus ook grote delen van de dag te verstoppen achter zo’n onding.

Daarom staat voor volgende week de 7 Day Smartphone Detox Challenge voor mij op de planning. Ik ga die week ook een dagboek bijhouden over mijn ervaring met de uitdaging (waarschijnlijk zonder foto’s aangezien ik daarvoor mijn smartphone nodig heb 🙈). De komende dagen ga ik bijhouden hoe veel tijd ik doorbreng op mijn mobiel en mijn doel is die tijd op zijn minst te halveren.

(Fanart) tekenen

Terwijl ik er enorm van hou heb ik de laatste tijd echt bar weinig getekend. Dat vind ik erg jammer. In januari wil ik dan ook minstens een uitgebreide tekening maken. Digitaal of old skool maakt me niet zoveel uit. Wellicht een mooie fanart voor een van de prachtige boeken die ik recentelijk heb gelezen. Dat lijkt me wel erg leuk.

Mijn Kakeibo journal opzetten

Eigenlijk is een Kakeibo journal niets meer dan een fancy woord voor een budget boekje. Door het aflossen van flinke schulden heb ik geleerd rond te komen met een strak budget. Nu ik schuldenvrij ben en wat meer te besteden heb ben ik nog steeds zo iemand die op de kleintjes let. Wie wat bewaart die heeft wat, is zo’n beetje mijn motto met betrekking tot geld en ik ben dan ook heel trots dat ik na jaren eindelijk een fijne reserve heb opgebouwd waar ik op terug kan vallen in geval van nood. Juist omdat ik weet hoe lastig het is om rond te komen met weinig geld houd ik mijn financiën zo strak in de gaten (want ik wil nooit meer terug naar hoe het was). Een kakeibo journal is daarbij een ideaal hulpmiddel. Hoog tijd om mijn boekje voor 2020 op te zetten.

Een activiteit zoeken (buitenshuis)

Wellicht mijn belangrijkste doel voor 2020 is toch wel een leuke activiteit te zoeken buitenshuis. Ik ben iemand die haar vrije tijd het liefst thuis doorbrengt, maar mede daardoor is mijn sociale cirkeltje erg klein. Volgend jaar wil ik eindelijk uit die comfort zone stappen en mijn wereld verbreden. Ik ga op zoek naar een leuke activiteit buitenshuis waar ik een keer per week of om de week naartoe kan.

Ook heb ik me voorgenomen om sowieso elke dag iets buitenshuis te doen. Al is het maar een wandelingetje maken of een boodschap doen. Ik wil niet langer mijn leven slijten in mijn slaapkamer of op de bank. Dat is ook geen gezond voorbeeld voor Noud. Dus. Ik ga vandaag ook meteen beginnen met een wandelingetje na het avondeten samen met Noud.

Dit zijn mijn doelen voor de komende maand. Het lijkt behoorlijk wat, maar volgens mij moet het allemaal haalbaar zijn. Natuurlijk houd ik mijn vooruitgang bij en zal ik aan het einde van de maand met jullie delen hoe het ging.

Nu jij…

  • Welk boek hoop jij sowieso te lezen in januari?
  • Heb jij voornemens gemaakt voor het nieuwe jaar?
  • Maak jij wel eens uitdagingen voor jezelf?

Ik wens jullie natuurlijk allemaal een fantastisch 2020 en hoop dat je even langswipt in de comments om te kletsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.