Mijn favoriete boekige goodies

friday five bookish goodies funkocraving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: Favoriete bookish goodies.

Vorige week vertelde ik al dat een handtekening vrij weinig aan een boek toevoegt voor mijn gevoel. Datzelfde heb ik eigenlijk ook met boekige merch. Ik geef mijn geld nu eenmaal liever uit aan boeken dan aan decoraties waar toevallig een personage uit een boek op staat. Ik heb dan ook niet ontzettend veel boekgerelateerde goodies om uit te kiezen, maar desondanks heb ik er toch een aantal weten te verzamelen voor deze Friday Five.

friday five bookish goodies  funkocraving pages

Jon Snow funko

Toen Dutch Comic Con voor de allereerste keer werd georganiseerd hebben Emmy (zonenmaan.net) de dames van het helaas opgeheven Storyhunters.nl-team en ondergetekende de stoute schoenen aangetrokken en contact met de organisatie opgenomen om te vragen of wij wellicht iets konden betekenen voor het boeken-gedeelte van de conventie. We zijn daarvoor zelfs langs geweest bij de organisatie in Broek op Langedijk om het verder te bespreken. Helaas liepen onze plannen destijds uit op een sisser, maar Joanne, Emmy en ikzelf kregen als dankjewel voor de moeite wel een Jon Snow funko gratis. Mijn allereerste (en tot op heden enige) Funko Pop.

Fanart van Verschijning door Emmy (Zonenmaan)

Begin dit jaar werd natuurlijk mijn eigen boek uitgegeven door uitgeverij Volt (bestel het hier) en daarbij hoorde ook een boekpresentatie. Tijdens de presentatie kreeg ik van Emmy een wel heel tof cadeau, want zij had een supertreffende tekening gemaakt van mijn hoofdpersoon Jeanne. De tekening heeft een prominent plekje op mijn werkplek, want elke keer dat ik de prent zie word ik gewoon helemaal blij.

Mage kaarsen van Grace & Honey

Dit jaar werden voor de allereerste keer The Bookjunkie Trials georganiseerd en de in de UK gevestigde webshop Grace & Honey maakte speciaal daarvoor vier kaarsen voor de respectievelijke teams. Ik deed mee als lid van de magiërs (ofwel mages) en wilde heel graag een aandenken aan deze gezellige readathon dus bestelde ik de kaars.

Jammer genoeg duurde het heel erg lang voordat de kaars binnen was. Dus ik heb hem de hele maand niet kunnen gebruiken in foto’s voor de trials. Aan het einde van de maand heb ik toch maar even een mailtje gestuurd naar de verkoopster en zij was zo vriendelijk om een nieuwe kaars op te sturen. Wat denk je? Krijg ik op twee achtereenvolgende dagen opeens twee pakketjes binnen met dus twee keer dezelfde kaars. Ik heb natuurlijk nog aangeboden om voor de tweede kaars te betalen, maar daar wilde de verkoopster niets van weten.

friday five bookish goodies jeanne fanart craving pages

Peter Pan boekenlegger van Wonderlandtakemeto

Een poosje geleden kwam ik tijdens een rondje op Etsy een hele leuke Nederlandse webshop tegen waar echt hele mooie boekenleggers werden verkocht. Ik heb er inmiddels twee: eentje van Peter Pan en eentje van De Kleine Zeemeermin en ik ben helemaal verliefd. Mocht je het niet weten: De Kleine Zeemeermin is mijn favoriete Disneyfilm en Peter Pan is mijn favoriete kinderboek. Overigens wil ik eigenlijk gewoon alles in deze shop sparen. De creaties van Suzanne zijn zó mooi!

Alle Letters & lights kaarsjes in mijn kast

En ik kan een Friday Five over bookish goodies natuurlijk niet schrijven zonder de tofste fandomwebshop van Nederland te vermelden: Letters & Lights van Emmy. Ik heb een fijne verzameling kaarsjes en verwacht ook binnenkort weer toffe post van deze shop want ik heb onlangs weer een bestelling geplaatst. Met een kaarsje in het bijzonder ga ik iets heel erg leuks doen binnenkort dus houd vooral de site in de gaten.

friday five bookish goodies letters and lights craving pages

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers aan de Friday Five…

Van welk boek zou jij willen dat er meer merch te koop was?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.