Mijn eerste indruk van de Mascha planner

mascha planner cover craving pages

Degenen die mijn blog al een tijdje volgen weten dat ik al jarenlang een échte bullet journal junkie ben. Toch moet ik toegeven dat een bujo als planner op dit moment in mijn leven niet echt praktisch is. Ik vind het nog altijd erg leuk om toffe collections te bedenken en uit te werken, maar om elke week (of elke maand) een hele nieuwe agenda te tekenen vreet momenteel iets te veel tijd op.

Om die reden ben ik op zoek gegaan naar een planner ter versterking van mijn bullet journal. Uiteindelijk is de keuze gevallen op de Mascha Planner. Niet alleen omdat de mermaid scale cover een beauty is, maar ook omdat ik een aantal plan with me video’s heb bekeken over de planner en ik hem er oprecht heel handig uit vind zien.

mascha planner cover craving pages

Mijn eerste indruk

De planner is prachtig vormgegeven. Van het mooie design op de cover tot de gouden ringband en de stickers. De planner is een lust voor het oog. Het eerste wat ik zie als ik de planner open maak is een transparante pocket met daarin de gouden stickerset en een schriftje dat heel mooi matched met de cover.

Na een pagina waar je je gegevens op kunt schrijven (voor het geval dat je hem ergens verliest) komen meteen de blanco maandoverzichten. Omdat het een ongedateerde planner is kun je er in beginnen wanneer je wilt. Ik vind de pagina’s erg mooi en overzichtelijk. Ik gebruik deze pagina’s als editorial calendar voor mijn blog en ik houd er mijn cyclus op bij.

mascha planner maandoverzicht craving pages

Na de maand overzichten komen de weekoverzichten. Omdat de planner ongedateerd is kon ik er meteen na aanschaf in beginnen. Dat vind ik een groot voordeel van deze planner. Zoals mijn blogbestie Luna ook al vertelde in haar review zijn de boxen voor sommige mensen wellicht een beetje te smal. Voor eens komt mijn priegelhandschrift me dus goed van pas.

De hokjes zijn even breed als de hokjes in de beroemde Erin Condren planners. Dat is waarschijnlijk een van mijn favoriete dingen aan deze planner, want het betekent dat ik een groot scala aan gratis printable planner stickers kan gebruiken in deze planner. Je kunt ze vinden op Pinterest. Ik zoek op “free erin condren printables”.

Zoals jullie op de foto kunnen zien zijn de verticale vakjes van de weekplanner verdeeld in drie onderdelen waar je zelf invulling aan kunt geven. Ik gebruik het bovenste gedeelte voor regulier plannen: afspraken, dingen die ik moet doen en Noud zijn agenda.

Het tweede vakje gebruik ik om mijn leesmarathon of reading challenges in bij te houden. Deze maand doe ik mee aan de Disney-A-Thon. Ik heb hele leuke stickers gevonden die eigenlijk zijn bedoeld als weekly tracker, maar ik gebruik ze wanneer ik een boek heb uitgelezen.

Het onderste vakje gebruik ik momenteel om maaltijden te plannen. Elke zondag, wanneer de nieuwe folders in de Spotta-app verschijnen, ga ik plannen. Ik vind het heel erg leuk om voor weinig geld toch lekkere en gezonde gerechten op de tafel te kunnen zetten. Ik maak dan ook dankbaar gebruik van de aanbiedingen. Ik ga ook verschillende supermarkten af om zo goed mogelijk te profiteren van de verschillende kortingen. Omdat er elke week andere dingen in de aanbieding zijn wordt je ook gedwongen om gevarieerd te eten, iets wat er nogal bij in schoot toen ik nog boodschappen deed zonder mijn lijstje.

mascha planner weekoverzicht craving pages

Ik heb nog niet besloten waarvoor ik de bolletjes helemaal onderaan mijn kolom wil gebruiken. Volgens mij zijn ze bedoeld om bij te houden of je wel genoeg drinkt, maar volgens mij zit dat wel snor bij mij. Mochten jullie nog een idee hebben waarvoor ik deze trackers kan gebruiken dan hoor ik het heel graag.

Hack

Het enige minpuntje wat ik heb kunnen bedenken over de planner is dat het niet erg handig is om steeds naar de stickers en terug te moeten bladeren. Het verbaasde me dan ook niet om er op Instagram achter te komen dat heel veel mensen ervoor hebben gekozen om de stickers uit de planner te scheuren.

Zelf wilde ik dat liever niet doen, maar ja zo achterin zitten ze ook niet echt lekker. Daarom heb ik de volgende oplossing bedacht. Met een klein hobbyschaartje heb ik de geperforeerde gaatjes open geknipt tussen de ringetjes van de ringband in. Ik hoop dat je op de foto duidelijk genoeg kunt zien wat ik bedoel.

mascha planner hack craving pages

Als je dit met alle gaatjes hebt gedaan kun je de stickervellen uit je planner halen, maar ze er ook weer gemakkelijk terug in doen. Hoe handig is dat! Wat mij betreft maakt deze hack de planner helemaal af.

Al met al ben ik erg tevreden over de planner. De vormgeving en inhoud sluiten perfect aan bij mijn wensen. Ik heb hem natuurlijk nog niet heel erg lang in gebruik, maar wanneer ik wat meer ervaring met de planner heb zal ik die vanzelfsprekend ook met jullie delen.

Welke planner gebruik jij?

One thought on “Mijn eerste indruk van de Mascha planner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.