Mijn boek bepaalt mijn dag: ‘Gek van Clementine’

Een dag in het leven van gek van clementine craving pages

Het is een enorme hype op Youtube; je dag laten bepalen door bijvoorbeeld degene die voor je in de rij staat, je beste vriend, je vriendje/vriendinnetje o.i.d. Ik vind het heerlijke video’s om te kijken en het inspireerde mij om mijn dag ook eens wat vaker door een externe factor te laten be├»nvloeden; boeken natuurlijk!

Elke week laat ik mijn vrije dag grotendeels bepalen door het boek wat ik op dat moment lees, of wat ik op het punt sta te gaan lezen. Deze week is dat Gek van Clementine van Lex Martin. Ik heb het boek op een aantal willekeurige bladzijden open geslagen om te kijken wat ik vandaag ga doen…

Een dag in het leven van gek van clementine craving pages

Wat gaan we als eerste doen…

Nu ik geaccepteerd heb dat ik verdomme romantisch schrijven ga volgen in het najaar, betekent dat een tripje naar de boekhandel.

bladzijde 27, Gek van Clementine – Lex Martin

YES! Wat een heerlijke manier om deze challenge te beginnen. We gaan dus sowieso vandaag naar de boekwinkel. Tof, want er staan nog wel een paar boeken op mijn verlanglijstje, en het is sowieso alweer veel te lang geleden sinds ik er ben geweest (uche uche vorige week nog uche).

een dagje gek van clementine boekhandel craving pages

Er zit maar een boekhandel hier in de buurt en ik kom er dan ook erg graag. Hoewel Derijks een kleine winkel is hebben ze wel een heel erg breed assortiment en ik ontdek elke keer wel nieuwe YA boeken waar ik nog niet eerder van had gehoord. Ze hebben ook vaak al vroeg de nieuwste YA boeken in het schap liggen en daar scoor je hoge punten mee bij mij.

Ik loop natuurlijk meteen naar het YA schap waar het stapeltje Verschijning behoorlijk is geslonken sinds mijn vorige bezoek. Dat doet mijn hartje natuurlijk heel veel goed. Ook spot ik een boek wat nog op mijn verlanglijstje stond namelijk Slay van Brittney Morris.

Wat eten we vandaag?

We gaan naar een gezellig Italiaans restaurantje in North End.

bladzijde 175, Gek van Clementine – Lex Martin

Nice! Ik heb best zin om uit eten te gaan bij de Italiaan. Ik ga er natuurlijk niet voor naar North End, maar zoek het wat dichter bij huis. In het centrum zit mijn favoriete Italiaanse restaurant waar ze de allerlekkerste pizza di parma maken. Mijn maag begint al te knorren bij de gedachte alleen. Helaas is het weer omgeslagen en aangezien Noud net bij is gekomen van een hevige verkoudheid voel ik er niets voor om opnieuw kou te vatten in de regenbui. Daarom versoepel ik de opdracht een beetje en laat ik ons eten thuis bezorgen. De pizza is zooo lekker! En mochten jullie je afvragen waarom ik een rampzalige foodblogger zou zijn ondanks het feit dat ik zo van lekker eten houdt…

een dagje gek van clementine italiaans craving pages

Nou hierom dus. Ik kan echt niet wachten met eten tot ik de perfect foto heb gemaakt. Pas toen de laatste slice bijna op was bedacht ik me dat ik mijn maaltje nog moest vastleggen voor bij deze post. Hij was in ieder geval heerlijk, mochten jullie benieuwd zijn.

Ten slotte…

Uiteindelijk kiezen we voor The Breakfast Club, die tenminste niet zo klef is.

bladzijde 93, Gek van Clementine – Lex Martin

Kennelijk heb ik het perfecte boek uitgekozen, want ik mag vandaag dus ook nog een van mijn lievelingsfilms kijken. Heerlijk! Ik denk dat ik deze film minstens drie keer per jaar kijk. Hij verveelt me nooit. Vroeger kon ik zowat het hele script meepraten met de cast. En de muziek uit deze film is gewoon perfect.

een dagje gek van clementine the breakfast club craving pages

Wat een heerlijk avondje zo: chips op schoot, thee op tafel en The Breakfast Club op televisie. Ik blijf het ongelofelijk vinden hoe deze film me blijft boeien ongeacht hoe vaak ik hem kijk. Het feit dat mensen nog altijd in hokjes worden gestopt blijft helaas actueel. Een paar jaar geleden was er praat over een remake van deze klassieker met wat meer diversiteit onder de cast. Nu heb ik niets tegen diversiteit, maar ik ben toch blij dat ze deze klassieker in zijn waarde hebben gelaten. Helemaal nu ik heb gezien wat ze met Dirty Dancing hebben aangedaan in 2017.

Ik vond dit een hele geslaagde eerste editie van deze nieuwe rubriek. Zo’n dag wil ik elke week wel.

Als jij je dag moest laten bepalen door een boek wat zou jij dan vandaag moeten doen?

Sla je boek open op een willekeurige plek en deel het antwoord in een reactie hieronder. Vind ik leuk.

2 thoughts on “Mijn boek bepaalt mijn dag: ‘Gek van Clementine’

    1. Dat lijkt me wel een leuke activiteit. Heerlijk snuffelen tussen oude rommeltjes is een van mijn favoriete dingen (alleen doe ik het meestal in de kringloopwinkel of op rommelmarkten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.