Mijn allereerste week op Disney+

disneyplus mijn eerste week craving pages
disneyplus mijn eerste week craving pages

Hoewel wij over het algemeen erg goed zijn in klagen hadden we daar vorige week weinig reden toe. Wij waren als landje namelijk uitverkoren om Disney+ als eerste te ontvangen! En dat niet alleen; we mogen het ook nog eens twee maanden gratis(!) proberen.

Uiteraard was dat aanbod te mooi om te weerstaan en dus melde ik me aan. Mijn eerste indruk van de streaming dienst is erg positief. Ik vind het aanbod nu al erg veelbelovend en het is slechts een klein deel van wat er vanaf november beschikbaar zal zijn. Sinds de lancering heb ik de dienst uitgebreid verkend en het leek me leuk om met jullie te delen wat ik zoal al heb bekeken deze eerste week.

Afbeeldingsresultaat voor peter pan

Peter Pan (1953)

Ik kon niet anders dan beginnen met Peter Pan. Deze film is natuurlijk gebaseerd op mijn favoriete kinderboek en dus kon ik niet wachten om hem te delen met Noud. Noud is echter niet zo’n televisie-kijker, en dus keek ik al snel alleen terwijl meneer de kamer weer vol legde met treinsporen. Maar ach, ik heb er in ieder geval van genoten.

Afbeeldingsresultaat voor descendants

Descendants (2015) en descendants 2 (2017)

Heb ik ook gebinged. Wat een superleuke films! Het gaat over de kinderen van de slechteriken uit Disney sprookjes die worden toegelaten op een prestigieuze kostschool. Hun schurkachtige ouders, die samen met hun kroost zijn verbannen naar een betoverd eiland, ziet hierin de perfecte gelegenheid om weer eens hel te schoppen. Het is allemaal vrij jeugdig en het acteerwerk is niets om over naar huis te schrijven, maar desondanks is het zo vermakelijk.

Afbeeldingsresultaat voor fantasia

Fantasia (1940)

Noud mag dan weinig geven om televisie, muziek vind hij wel superleuk! Daarom kwam ik op het idee om Fantasia voor ons aan te zetten. Nou dat was een groot succes! Meneer vond het geweldig. Het ene moment stond hij te dansen en het andere moment stond hij heerlijk de dirigent na te doen. Wat een heerlijke film (en muziek). De stukjes die hij niet zo geweldig vond sloeg ik over, want er zit toch niet echt een verhaal in de film.

Afbeeldingsresultaat voor madmartigan

Willow (1988)

Een fantasyfilm die ik echt al heel lang wilde zien is Willow. Vroeger heb ik een paar keer geprobeerd te film te kijken op televisie, maar elke keer kwam er iets tussen. Het werd echt vervelend want ik had allerlei stukjes en beetjes gezien, maar nog nooit de hele film. Daar kwam afgelopen week eindelijk verandering in. Ik vond het een heerlijke film. De kinderen van hoofdpersoon Willow vinden op een dag een mensenbaby. Al snel blijkt dat het kind bestemd is om het terrorbewind van de boze heks te beƫindigen, maar dan moet het wel eerst nog even veilig opgroeien. Daarom wordt Willow er op uitgestuurd om het kind af te leveren bij geschikte pleegouders. Onderweg beleefd hij allerlei wilde avonturen en ontmoet hij kleurrijke wezens. Ik vond het een prachtfilm.

Afbeeldingsresultaat voor the little mermaid

De Kleine Zeemeermin (1989)

Oh wat heb ik hier naar uitgekeken! De Kleine Zeemeermin was de allereerste film die ik op videoband kreeg van mijn moeder. En ik was betoverd. De muziek, de prinses, de prins, de magie. Alles sprak zodanig tot mijn verbeelding dat ik mijn ouders en broertje jarenlang bij Center Parcs in het golfbad heb gedwongen om ‘zeemeerminnetje’ met mij te spelen. Ik kan deze film keer op keer opnieuw kijken en heb op die manier de band uiteindelijk ook grijs gedraaid, maar nu kan ik hem gelukkig weer kijken dankzij Disney+

Gerelateerde afbeelding

Cinderella (2015)

De eerste Live Action Disneyfilm die ik heb gekeken op Disney+ is Cinderella. Dit blijft een heerlijk sprookje en Cate Blanchett is ronduit fenomenaal in de rol van Lady Tremaine. Het is niet mijn favoriete live action adaptatie, maar aangezien ik Beauty & the Beast al zo vaak heb gezien kriebelde het net wat meer om deze nogmaals te bekijken. Hij blijft fijn.

Afbeeldingsresultaat voor big business

Big business (1988)

Dit is een geweldige romkom met twee super-actrices in de hoofdrollen. Bette Midler en Lily Tomlin spelen een tweeling die per ongeluk is omgewisseld in het ziekenhuis waar ze op dezelfde dag zijn geboren. Twee van hen groeien op in luxe in New York, de anderen groeien op op een boerderij in het schattige dorpje Jupiter Hollow. Ik hou van deze film.

Verder heb ik vooral de intro van kinderseries zoals Rescue Rangers, Darkwing Duck en Ducktales gespeeld omdat ik helemaal nostalgische kriebels krijg als ik die muziek hoor. En ik heb een flinke lijst films en series op mijn watchlist gezet om binnenkort te kijken.

Mijn eerste weekje op Disney+ bevalt vooralsnog heel erg goed. Zo goed zelfs dat ik het wellicht wel wil houden als de gratis periode ten einde is. Maar als ik daarvoor kies zal ik toch echt een van de andere streaming diensten opzeggen. Tja, dat heb ik wel over voor de nieuwe afleveringen van Lizzie McGuire.

Wat heb jij zoal bekeken de eerste week van Disney+?

2 thoughts on “Mijn allereerste week op Disney+

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.