Mid Year Book Freak Out Tag

Mid year book freak out 2019 craving pages

Hoewel ik normaal gesproken niet zo’n fan ben van tags, vind ik de de Mid Year Book Freak Out Tag wel een ontzettend leuke manier om jullie te updaten over mijn leesbelevenissen van het afgelopen half jaar. Dus ben je benieuwd naar mijn favoriete boek, nieuwste fictional crush of van welk boek ik blij werd de afgelopen zes maanden; lees dan snel verder.

De tag is oorspronkelijk bedacht door Chami en Ely (Earl Grey Books) en gaat al verschillende jaren rond op booktube. Er zijn 13 vragen en ik zal mijn best doen niet te lang door te ratelen op elk antwoord.

Mid year book freak out 2019 craving pages

1. Best book you’ve read so far in 2019.

Ik kan niet kiezen tussen The Nowhere Girls van Amy Reed en Stepsister van Jennifer Donnelly. Beide auteurs hebben belangrijke thema’s op een geweldige, unieke manier uitgewerkt. Ik vind het allebei mustreads.

2. Best sequel you’ve read so far in 2019.

Ik heb welgeteld drie sequels gelezen in de eerste helft van 2019, maar mijn favoriet was toch wel De Fout van Elle Kennedy. Ik hou van de manier waarop Elle Kennedy humor en hartstocht weet te combineren.

3. New release you haven’t read yet, but want to.

Sowieso Break a Leg van Chinouk Thijssen. Zodra mijn salaris is gestort ga ik dat boek scoren. Ik ben zo benieuwd of ik na het lezen van deel twee mijn verdenkingen wel tot een personage kan beperken, hahaha.

4. Most anticipated release for the second half of the year.

Dance or Die van Chinouk Thijssen uiteraard, want ik vermoed dat Break a Leg ook wel weer zal eindigen op een wrede cliffhanger en ik ben zo nieuwsgierig naar de ontknoping!

5. Biggest disappointment.

Eerlijk gezegd… Feministen Dragen Geen Roze van Scarlett Curtis en anderen. De boodschap is natuurlijk hartstikke goed. Mijn teleurstelling is dan ook heel erg persoonlijk. Mijn probleem was dat ik een enorme kloof voelde tussen mij en de auteurs. Niet qua idealen, maar qua achtergrond en plaats op de maatschappelijke ladder. Ik had graag gezien dat er ook wat vrouwen aan het woord kwamen waar ik méér van mezelf in kon herkennen. Maar zoals ik al zei; de boodschap vond ik wel heel erg goed (ook al was ik het niet met alles eens).

6. Biggest surprise.

Toen ik een paar jaar geleden Illuminae las van Jay Kristoff en Amie Kaufman besloot ik onmiddellijk daarna dat ik de rest van de serie níet zou gaan lezen. Ik vond het namelijk een draak van een boek. Het unieke format voorkwam dat ik echt een klik voelde met de personages en daardoor voelde het uitlezen van het boek meer als een taak dan als ontspannende bezigheid.

Maar voor de Bookemon Badgeathon kon je een badge voor je team verdienen door Illuminae of een vervolg daarop te lezen. En ik ben nu eenmaal een fanatiekeling als het op leesmarathons aankomt. Ik besloot om Gemina te luisteren en mede dankzij het feit dat het boek wordt vertelt door een complete cast vond ik het dit keer fan-freakin’-tastisch!

7. Favourite new author. (Debut or new to you)

Sowieso Kelly Oram. Ik vind de manier waarop zij gevoelens van haar personages op haar lezers weet te projecteren echt geweldig.

8. Newest fictional crush.

Ik heb eigenlijk nog maar één nieuwe fictional crush en dat is Brian uit Kelly Orams Cinder & Ella. Ik droom nog steeds over dat ene zinnetje: “Say ‘car’ for me.”

*veranderd in een poeltje gesmolten Joany bij de gedachte alleen al.

9. Newest favourite character.

Ik wil eigenlijk alweer Brian antwoorden, maar er zijn nog een paar personages waar ik helemaal gek op ben. Om te beginnen Aziraphale en Crowley uit Good Omens van Neil Gaiman en Terry Pratchett. Die twee zijn gewelig! En nog een geweldig personage is prins Sebastian uit The Prince and the Dressmaker van Jen Wang.

10. Book that made you cry.

Dat zijn er een paar. Ik huil namelijk heel gemakkelijk of het nu zielig is, of mooi, of omdat twee personages die ik ship eindelijk kussen. Ik ben schijnbaar een emotionele lichtgewicht.

Een boek waarbij ik niet gewoon huilde, maar waarom ik GRIENDE alsof ik eigenhandig een einde wilde maken aan een langdurige droogte was Cinder & Ella van Kelly Oram. Maar bij The Prince and the Dressmaker heb ik ook wel wat traantjes weggepinkt.

11. Book that made you happy.

Ik werd echt vrolijk van The Supervillain and Me van Danielle Banas. Ik hou van boeken die een beetje gek zijn. Dit boek voldoet prima aan die omschrijving. Normaal gesproken ben ik helemaal niet zo dol op superheldenverhalen, maar voor dit boek maakte ik een uitzondering. Blij dat ik dat heb gedaan.

12. Most beautiful book you’ve bought so far this year (or received)

Ik ga er even vanuit dat we het hier hebben over oppervlakkige beauty. Het boek met het mooiste omslag dus. Wat dat betreft kies ik voor These Witches Don’t Burn van Isabel Sterling. Ik ben echt verliefd op deze cover. Hopelijk is de inhoud net zo tof.

13. What books do you need to read by the end of the year?

Ik wil sowieso The Priory of the Orange Tree van Samantha Shannon dit jaar lezen. Het is een erg dik boek, dus ik geef mezelf ruim te tijd. Samantha Shannon schreef natuurlijk ook Het Bottenseizoen en ik ben groot fan van dat boek. Daarom heb ik hoge verwachtingen van Priory.

Wat is het leukste personage dat jij hebt leren kennen in de eerste helft van 2019?

One thought on “Mid Year Book Freak Out Tag

  1. Leuke tag! Mijn favoriete nieuwe personage is Hudson, de zoon van Rosie en Don in Het Rosie Resultaat. Hoewel, die zat volgens mij wel heel even als baby in Het Rosie Effect? Maar ik kies hem toch 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.