Leestips voor Valentijnshaters

Anti romantische boeken voor valentijnsdag craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema “Boeken om te lezen op valentijnsdag”.

Hoewel ik de afgelopen tijd heel trouw het thema van de week heb gevold heb ik het gevoel dat mijn deelname van deze week een beetje anders is dan die van de overige deelnemers. Valentijnsdag is namelijk zó niet mijn ding. Het enige wat ik leuk vind aan de dag is het feit dat Kwante er een toffe swap rondom organiseert. Daarom deel ik vandaag met jullie vijf anti-kleffe boeken die perfect zijn voor lezers die Valentijnsdag al net zo’n grote onzin vinden als ik.

Anti romantische boeken voor valentijnsdag craving pages

Sick van Tom Leveen

Als je op zoek bent naar anti-kleffe boeken dan kun je het niet beter treffen dan met Sick van Tom Leveen. In het boek volgen we een dag in het leven van Brian… de dag waarop de zombieapocalyps uitbreekt.

Terwijl hun schoolgenoten tijdens de pep rally massaal ten prooi vallen aan het zombievirus zijn Brian en enkele klasgenoten zich in het dramagebouw van geen kwaad bewust. Tot hun lerares voor hun ogen wordt verorberd door een medestudent. Gebarricadeerd in het gebouw proberen Brian en zijn vrienden een manier te verzinnen om hun dierbaren te redden.

Dit Doet Even Pijn van Adam Kay

Heb je zin om eens flink de slappe lach te krijgen dan adviseer ik je het non-fictie boek Dit Doet Even Pijn van Adam Kay. Adam is een voormalig arts en krijgt op een dag bericht dat zijn bevoegdheid wordt ingetrokken omdat hij zijn beroep al te lang niet meer heeft beoefend. In een nostalgische bui bladert hij door zijn oude dagboeken uit de tijd dat hij nog in opleiding was.

De meest bijzondere dagboekuitreksels zijn gebundeld in dit hilarische boek. Adam heeft een geweldig gevoel voor humor, maar weet desondanks de onvermijdelijke keerzijde van de medische gezondheidszorg ook met veel respect en gevoel te beschrijven. Echt een aanrader!

The Girl in 6E van A.R. Torre

Deanna Madden is een webcammeisje en een kluizenaar. Ze weet dat ze een gevaar is voor de maatschappij. Ze heeft namelijk een onverzadigbare moordlust en probeert de mensheid voor zichzelf te beschermen door zich op te sluiten in haar appartement.

Op een dag merkt ze op dat een van haar webcontacten nog gruwelijkere instincten heeft dan zij. Wanneer er een meisje verdwijnt weet zij onmiddellijk wie de dader is. Maar niemand neemt een webcammeisje serieus. Als ze wil dat het meisje wordt gered zal ze het zelf moeten doen… en dus haar veilige appartement moeten verlaten.

Dit boek is zo uniek! Liefhebbers van de serie Dexter kunnen hun hart ophalen aan de belevenissen van deze geweldige anti-heldin. Terwijl jullie dit lezen ben ik trouwens lekker aan het lezen in deel twee.

Jij van Caroline Kepnes

Tenzij je onder een steen hebt geleefd de afgelopen tijd heb je vast en zeker wel gehoord over de Netflix adaptatie van dit Caroline Kepnes boek. Hoewel de serie geweldig knap in elkaar zit, is het boek ook in dit geval geen uitzondering op de regel ‘het boek is altijd beter’.

Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van boekverkoper/stalker Joe. Maar wanneer hij het heeft over het object van zijn obsessie heeft hij het steeds over ‘jou’ en ‘jij’. Hierdoor wordt je in de rol van Beck getrokken en wanneer je daar eenmaal in vast zit is het onmogelijk om jezelf nog los te maken.

Ik vermoed dat vrijgezellige mensen die dit boek lezen oprecht even afknappen op romantiek en de dating scene.

Eden van J. Sharpe

Ik zou je eigenlijk om het even welk boek van J. Sharpe aan kunnen raden vandaag, want ik heb nog nooit een boek van hem gelezen wat niet gruwelijk spannend was. Eden is echter toch wel mijn favoriet.

Waar ik net nog vertelde over een zombieapocalyps dit boek gaat over een heuse engelenapocalyps. Ik houd ervan als wezens die vrijwel unaniem als de good guys worden beschouwd zich plotseling van een compleet andere kant laten zien en J. Sharpe heeft dat meesterlijk uitgewerkt.

Het verhaal hangt aan elkaar van mindfucks en dat houdt je als lezer constant op het puntje van je stoel.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Hoe belangrijk is romantiek in boeken voor jou?

4 thoughts on “Leestips voor Valentijnshaters

    1. Ik vind het idee dat je op een dag ‘extra’ lief en romantisch moet zijn zo irritant. 😅 Je laat toch sowieso je liefde blijken ongeacht welke dag het is. Oke een paar dagen per maand misschien wat minder 😂

    1. Ik ben niet anti-liefde hoor ik al doet dit artikel misschien vermoeden dat ik een Valentijns-Scrooge ben. Romantische boeken behoren tot mijn favorieten 😁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.