Leestips voor Valentijnshaters #2

leestips voor valentijnshaters craving pages

Sommige mensen pakken groots uit met Valentijnsdag om hun geliefden/dierbaren eens goed te verwennen. Zelf heb ik eerlijk geen romantisch bot in mijn lijf. Ik ben dan ook al jaren trots lid van team Valentijnsdag-is-niets-meer-dan-commerciƫle-bullshit.

Verleden jaar inspireerde de Friday Five me om een artikel te wijden aan leestips voor mensen die helemaal niets met Valentijnsdag hebben (net als ik). Het artikel werd zo goed ontvangen dat ik besloot om ook dit jaar weer eens een paar boeken op een rijtje te zetten die perfect zijn voor lezers die niet zitten te wachten op een kleffe roman.

leestips voor valentijnshaters craving pages

Wil je toch liever zwijmelen dan verwijs ik je graag naar deze mooie lijst vol met leestips en leuke mannen van Kwante. šŸ’•

Clownsnacht van Daniƫlle Bakhuis

Wanneer Fara op de kinderen past van de familie Zuiderduin valt plotseling de stroom uit en gebeuren er vreemde dingen. En dat op Halloween nacht!

Omdat: je liever griezelt dan zwijmelt. Clownsnacht is een bloedstollende thriller die je alleen maar in een ruk uit kunt lezen. Ik raad je aan het boek te lezen op klaarlichte dag of op zijn minst met alle lichten aan (en alle deuren en ramen op slot).

clownsnacht van danielle bakhuis cover craving pages

Unfu*k yourself van Gary John Bishop

Gary John Bishop laat aan de hand van persoonlijke ervaringen, studies en anekdotes zien hoe belangrijk het is dat je jezelf op de juiste manier toespreekt.

Omdat: het heel goed past in een stukje self care. Valentijnsdag is natuurlijk de perfecte dag om extra lief te zijn voor jezelf. Je houdt toch (hopelijk) ook van jezelf? In dit artikel vertel ik je wat ik zoal heb opgestoken van dit boek.

unfu*k yourself van gary john bishop craving pages

City of ghosts van V.E. Schwab

Een jong meisje dat spoken kan zien reist met haar ouders mee naar Schotland voor opnames voor hun televisieprogramma over Ghost Hunting.

Omdat: je liever griezelt dan zwijmelt maar ook gehecht bent aan je goede nachtrust. Dit boek is een middlegrade griezelverhaal en dus wat minder traumatiserend dan het eerder genoemde Clownsnacht, maar desalniettemin is dit een echte pageturner.

city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

Truth or dance van Chinouk Thijssen

Een groepje jonge ballerina’s wordt in het laatste jaar van hun opleiding geteisterd door de wrede spelletjes van de mysterieuze Truth or Dance.

Omdat: dit een van de beste YA trilogieĆ«n van eigen bodem is die ik ooit heb gelezen! Elk boek maakt je zo nieuwsgierig naar het volgende deel in de trilogie. Hopelijk kom ik snel toe aan het laatste deel šŸ™ˆ.

truth or dance van chinouk thijssen cover craving pages

De Mitford-Moorden van Jessica Fellowes

Louisa Cannon vlucht in een baan als gouvernante om aan de ongewenste affectie van haar opdringerige oom te ontsnappen. Haar protegĆ©s zijn echter wel hĆ©Ć©l erg geĆÆnteresseerd in de moord op een oudere vrouw waarmee Louisa een trein deelde.

Omdat: dit een van de weinige Nederlandstalige boeken is die me een beetje het cozy mystery gevoel geeft. Meer over dit genre kun je hier lezen. Het leent zich in ieder geval perfect voor een knus avondje op de bank.

Het vervolg is trouwens al vooruit te bestellen šŸ˜‰

de mitford moorden van Jessica Fellowes cover craving pages

Nu jij…

  • Doe jij iets speciaals met Valentijnsdag?
  • Ben je fan van deze feestdag?
  • Welke niet-romantische boeken zou jij aan deze lijst toe willen voegen?

Ik ben erg benieuwd naar jullie kijk op deze ‘feest’dag.

4 thoughts on “Leestips voor Valentijnshaters #2

  1. Ik ben geen Valentijn hater maar heb er ook niets mee. Niet alleen omdat ik nu single ben, heb dat nooit gehad en vond het commerciƫle altijd een beetje overdreven. Deze lijst vind ik wel leuk! Clownsnacht en Truth or Dance kan ik aanraden! De rest heb ik even opgeschreven om te onthouden.

  2. Ik zit in hetzelfde team. Op zich vind ik wat mijn vroeger deed wel mooi. Toen stuurde je op die dag gewoon een kaartje naar de persoon die je graag zag. Maar de laatste twee decennia is het zo’n opgeklopt gedoe geworden dat er precies meer commerciĆ«le wiskunde bij komt kijken dan liefde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.