Leestips voor Regenachtige Dagen

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: de beste boeken om te lezen op een regenachtige dag.

Ik hou van regenachtige dagen (wanneer ik tenminste niet naar buiten hoef😅). Het zijn de perfecte dagen om eens lekker op de bank te cocoonen in een warm dekentje met een boek en een grote kop thee binnen handbereik. Het zachte getik van de regen op het raam maakt de sfeer helemaal af.

Vandaag heb ik vijf boeken uitgezocht die perfect in die sfeer passen.

Jane Eyre van Charlotte Brönte

Wanneer ze haar opleiding op de kostschool heeft afgerond vind Jane Eyre een betrekking als gouvernante bij meneer Rochester waarmee ze al snel een bijzondere band vormt.

Omdat: deze onstuimige, gothische roman net zo kil begint als het weer buiten, maar langzaam maar zeker toch je hart weet te verwarmen.

Ontworteld van Naomi Novak

Tegen al haar verwachtingen in wordt niet haar beste vriendin maar Agnieszka zelf uitgekozen door de tovenaar die haar dorp beschermt om tien jaar voor hem te komen werken in ruil voor zijn diensten.

Omdat: dit een van de heerlijkste slow burn romances is die ik ooit heb gelezen en omdat het een schitterend sfeervol geschreven verhaal is. Naomi Novak heeft een schrijfstijl waar menig auteur alleen maar van kan dromen.

If You Come Softly van Jacqueline Woodson

Jeremiah en Ellie worden verliefd op elkaar, maar ontdekken al snel dat het niet meevalt om een interraciale relatie te hebben.

Omdat: het een belangrijk, tijdloos verhaal is dat nog geen 200 bladzijden telt waardoor je het wellicht in een zit uit kunt lezen. Zet wel even de tissues klaar voor traantjes.

The Babysitters Coven van Kate Williams

Esme Pearl ontdekt dat ze wellicht te weinig rekent voor haar babysit-diensten wanneer de kinderen onder haar hoede zich steeds vreemder gaan gedragen.

Omdat: ik vroeger vooral veel Buffy the Vampire Slayer keek op regenachtige avonden en dit boek gaf mij heel sterke Buffy-vibes. Liefhebbers van humor en spanning zullen vast en zeker genieten van dit boek.

Carry On van Rainbow Rowell

Alsof jonge tovenaar Simon Snow nog niet genoeg ellende te verduren heeft van zijn irritante kamergenoot/aartsvijand Baz heeft een groot kwaad het ook nog eens op hem voorzien.

Omdat: dit een van de meest fantastische, meest vermakelijke boeken is die ik ooit heb gelezen. En omdat er een kusscène in zit waar je tenen spontaan van gaan krullen. Zoveel liefde voor Simon Snow en zijn vrienden.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers aan de Friday Five…

Nu jij…

  • Hoe ziet jouw ideale, regenachtige avondje eruit?
  • Met welk boek krul jij je graag op op de bank?
  • Wat is jouw favoriete drankje op gure avonden?

Ik ben heel erg benieuwd naar hoe jullie omgaan met mistroostig weer. Ben ik de enige die regen oké vind, maar liever heeft dat onweer uitblijft? Let me know…

One thought on “Leestips voor Regenachtige Dagen

  1. Mooi lijstje! Het liefst zit ik dan met een kop thee en het boek dat ik op dat moment lees op de bank. In de praktijk ben ik vaak gewoon te druk om er echt van te genieten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.