Leesmarathons en online readalongs van Oktober ’19

Leesmarathons en online readalongs craving pages

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in oktober.

Als er een ⭐  bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

Leesmarathons en online readalongs craving pages

Spook-A-Thon 13-10 / 20-10 ⭐

Deze leesmarathon wordt georganiseerd door Kwante (kwanteinwonderland). Het is een laagdrempelige leesmarathon waar je op iedere dag op in kunt haken. Door veel te lezen kun je bepaalde mijlpalen behalen zo verdien je de mijlpaal ‘Casper’ door drie boeken te lezen, ‘Coraline’ als je tussen de drie en vijf boeken leest of wellicht ben je zo’n leesbeest dat je de titel ‘Freddy Kreuger’ verdient door dertien boeken of meer te lezen. Er zijn ook verschillende optionele leesprompts die je wellicht kunnen helpen met het samenstellen van je TBR.

Website

Hocus Pocus readathon 1-10 / 13-10

Deze leesmarathon staat helemaal in het teken van de Halloween klassieker Hocus Pocus. Er zijn drie teams waar je je bij aan kunt sluiten en verschillende challenges/leesprompts waarmee je punten kunt verdienen voor jouw team. Je kunt je aansluiten bij een team en meer lezen over deze leesmarathon op de officiële twitter pagina.

Twitter

Gilmore Girls Readathon 1-10 / 15-10 ⭐

Voor wat afwisseling tussen de vele Halloween-themed leesmarathons wordt er in oktober ook een Gilmore Girls leesmarathon georganiseerd en ik ben excited! Ik hou van de Gilmore Girls en heb de serie echt herhaaldelijk van begin tot eind gekeken. Daarom ben ik ook sowieso van plan om hieraan mee te doen.

A very merry Burton Halloween 1-10 / 31-10

De naam Tim Burton is dankzij geweldige films zoals: Corpse bride, A Nightmare Before Christmas en Beetlejuice onlosmakelijk verbonden met Halloween. Niet gek dus dat er komende maand een leesmarathon wordt georganiseerd die volledig is geïnspireerd door Tim Burton films.

Dewey’s 24 Hour Readathon 26-10

Oktober is natuurlijk ook weer dé maand waarin de 24 uur leesmarathon terugkeert. Op 26 oktober lezen deelnemers van over de hele wereld zo veel mogelijk boeken in 24 uur. Je kunt natuurlijk onofficieel meedoen, maar wanneer je je inschrijft via het inschrijfformulier ding je ook nog eens mee naar toffe prijzen.

Website

Nog meer leesmarathons in oktober…

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken. 

GA JIJ IN oktober MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

2 thoughts on “Leesmarathons en online readalongs van Oktober ’19

    1. Ik vind het echt een kunst dat je het iedere keer weer in goede banen weet te leiden. Superlief dat je er zoveel van je tijd en energie in steekt voor ons wonderland-gangers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.