Leesmarathons en online readalongs van mei ’19

Leesmarathons en online readalongs craving pages

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in mei.

Als er een ⭐ bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

Strangeathon 01-05 / 08-05

Houd jij wel van een potje griezelen? Dan is dit een perfecte leesmarathon voor jou. Hierbij ligt de focus op morbide / horror verhalen.

Twitter

Asian Readathon 01-05 / 31-05


Deze leesmarathon wordt georganiseerd door Cindy (Readwithcindy). De bedoeling is om gedurende de maand mei zoveel mogelijk boeken te lezen van Aziatische auteurs of met een Aziatische hoofdpersoon. Alles wat je moet weten over deze leesmarathon is samengevat in een Google Document wat je – hier – kunt vinden.

Chick-lit-a-thon 01-05 / 31-05 ⭐

Zoals de naam van deze leesmarathon al verraad draait deze leesmarathon om het lezen van chicklit boeken en I am here for that! De laatste tijd nijg ik steeds meer naar feelgood, romantische en new adult boeken dus deze leesmarathon is me op het lijf geschreven.

Er zijn verschillende challenges waar je je TBR op kunt inspireren, maar persoonlijk heb ik nog meer dan genoeg chicklit liggen om te verslinden in mei.

Lost-A-Thon 01-05 / 31-05

Deze leesmarathon bestaat uit een bingokaart vol met challenges. Door een rij vol te maken (rijen bestaan uit vijf boeken) kun je deze leesmarathon als een succes beschouwen. De leesmarathon loopt voornamelijk via Twitter.

Twitter

MentalHealth-A-Thon 01-05 / 31-05

In mei wordt ook de MentalHealth-A-Thon georganiseerd. Gedurende de maand is het de bedoeling zoveel mogelijk boeken te lezen rondom dit thema. Op het bijbehorende twitter account worden regelmatig leestips gedeeld evenals video’s van deelnemers. Genoeg inspiratie dus om je de komende maand te storten op boeken rondom dit onderwerp.

Twitter

Bookemon Badgeathon 03-04 / 17-05 ⭐

Hier worden ongetwijfeld wel wat mensen enthousiast van: een leesmarathon geïnspireerd door Pokemon! Voor deze leesmarathon moet je je aansluiten bij een van de drie teams en vervolgens zo veel mogelijk punten en badges verzamelen voor je team. Voor elke badge is een challenge bedacht.

Er is duidelijk heel veel aandacht besteed aan de uitwerking van deze readathon en ik kijk er dan ook enorm naar uit om mee te doen in mei.

Twitter

ScallywagAThon 05-05 / 12-05

Iedereen die mij een beetje kent weet dat ik een dingetje heb met piraten. Deze leesmarathon is dan ook behoorlijk onweerstaanbaar voor mij. Hij staat geheel in het teken van piratenboeken (veegt wat kwijl uit haar mondhoek). Ik twijfel alleen nog of ik mee zal doen aangezien ik alle piratenboeken in mijn collectie al gelezen heb. Daarbij doe ik ook al mee aan enkele andere leesmarathons, dus het is misschien een beetje veel van de het goede.

Mocht jij wel tijd hebben en zin in boeken over boekaniers? Dan is dit zeker een aanrader voor je.

Twitter

Bout of Books #25 13-05 / 19-05

Het is komende maand ook weer tijd voor een van mijn lievelings leesmarathons: Bout of Books. Dit is een low pressure leesmarathon met slechts een doel: zo veel mogelijk lezen binnen een week. Er zijn geen challenges of iets dergelijks, maar er zijn wel vaak toffe prijzen te winnen. Doe jij mee?

Website

BingoAThon 12-05 / 18-05

Deze leesmarathon is geïnspireerd door de vele boekenbingo challenges die rondgaan in de online boeken community. Het is een erg laagdrempelige leesmarathon want het bingobord bestaat uit slechts negen vakjes en met drie op een rij heb je al een rij vol en dus… BINGO! Je kunt het bingobord – hier – vinden.

Nog meer leesmarathons in mei…

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken. 

GA JIJ IN MEI MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.