Leesmarathons en online readalongs van juli ’19

Leesmarathons en online readalongs craving pages

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in juli.

Als er een ⭐ bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

The Book Junkie Trials 01-07 / 31-07 ⭐

Deze leesmarathon is als een queeste voor boekennerds. Samen met je team (ik hoor bij de Magi) lees je boeken voor de prompt die op de route liggen naar The Bookie Grail. Klinkt vaag, I know, maar in de video hierboven wordt het allemaal heel uitgebreid uitgelegd door de initiatiefneemster.

Twitter

DND Readathon 2019-2020

Deze leesmarathon is speciaal voor de liefhebbers van Dungeons and Dragons. De bedoeling is om een D&D personage te maken door boeken te lezen bij verschillende prompts. De readathon vindt voornamelijk plaat op Twitter, dus helaas geen uitlegvideo. Maar ik heb wel een link naar een Google Document voor je waar je de bedoeling en de regels op je gemak na kunt lezen.

Google Doc; uitleg en spelregels

Google Doc; challenges

Twitter

Basically Readathon 06-07

Britt is een Nederlandse booktuber met een Engelstalig kanaal en ik vind haar video’s altijd erg leuk. In juli organiseert ze haar eerste leesmarathon namelijk een 24-hour-readathon. Er is een challenge: lees een boek wat al jaren ongelezen in je boekenkast staat.

The final bibliothon 11-07 / 19-07 ⭐

De Bibliothon is al jaren een begrip in de booktube gemeenschap en komende juli wordt de allerlaatste georganiseerd 😭 Alleen al daarom overweeg ik mee te doen.

24in48 Readathon 20-07 / 21-07

Deze leesmarathon is speciaal in het leven geroepen voor iedereen die het idee van een 24 uur durende leesmarathon wel leuk vind, maar weet dat ze die 24 uur nooit aan een stuk vol kunnen houden. Ik vind het steeds erg leuk om aan deze laagdrempelige leesmarathon mee te doen.

Website

Nog meer leesmarathons in juli…

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken. 

GA JIJ IN JUlI MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.