Leesmarathons en Online Readalongs van Januari ‘19

Leesmarathons en online readalongs craving pages

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in April.

Als er een bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

Leesmarathons en online readalongs craving pages

JANUARY JAM JAR 01-01 / 31-01

Deze leesmarathon is perfect voor iedereen met keuzestress en een enorme boeken-backlist. De bedoeling is dat je de titels van alle boeken die je eigenlijk in 2018 had willen lezen op lootjes schrijft en deze in een potje doet. Gedurende de hele maand januari trek je vervolgens zoveel mogelijk lootjes en lees je het boek.

Organisator: booksandmunches.com

LATE-A-THON 01-01 / 31-01

Deze leesmarathon is speciaal voor boekbloggers en recensenten die achterliggen met hun recensie-exemplaren. De bedoeling is om in Januari de achterstand zo goed mogelijk in te halen.

Organisator: howlinglibraries.com

BOUT OF BOOKS #24 07-01 / 13-01 

Bout of books banner

YES! Mijn favoriete manier om het nieuwe jaar in te luiden is toch wel de Bout of Books readathon. Ongelofelijk dat we inmiddels al weer toe zijn aan de 24e editie. Bout of Books is een zeer vrijblijvende leesmarathon met deelnemers van over de hele wereld. Regels zijn er niet (veel) maar enthousiaste deelnemers des te meer. Het is een van de gezelligste leesmarathons op het wereld wijde web.

Organisatie: boutofbooks.blogspot.com

Twitter: boutofbooks

Off the Grid Readathon 11-01 / 13-01

Deze leesmarathon heeft slechts één regel; blijf offline en lees! Is lezen voor jou onlosmakelijk verbonden met je Goodreads updaten, je feels delen met Twitter of prachtige bookstagram foto’s delen? Dan is dit een pittige uitdaging voor je.

Organisator: bionicbookwormblog.wordpress.com

Twitter: OffTheGridReads

BIANNUAL BIBLIOTHON 12-01 / 18-01

Twitter: biannualbibliothon

24 IN 48 READATHON 26-01 / 27-01 

Voor iedereen die wel eens heeft overwogen mee te doen aan een 24 uur durende leesmarathon, maar vreesde niet wakker te kunnen blijven is er de 24-in-48-readathon. De titel verklapt het al; breng in twee dagen tijd (48 uur) minstens 24 uur lezend door.

Website: 24in48.com

Twitter: 24in48readathon

WHODUNNITATHON 13-01 / 27-01

  • Read a book with blue on the cover
  • Read a book with an eye on the cover
  • Read a hyped book
  • Read a book with trees or branches on the cover
  • Read a book with genre bending qualities
  • Read the group book: An Anonymous Girl by Greer Hendricks and Sarah Pekkanen

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken.

GA JIJ IN JANUARI MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

4 thoughts on “Leesmarathons en Online Readalongs van Januari ‘19

  1. Ik wist eigenlijk niet dat er zoveel readathons worden georganiseerd. Het is ook niet helemaal mijn ding. Ik vind het toch vooral fijn om zelf te bepalen wat en wanneer en hoeveel ik lees. Ik heb wel eens meegedaan met een readathon, die waren dan georganiseerd door Nederlandse bloggers of uitgeverijen. Ik vind dat al een stuk leuker, omdat je dan meer met bekenden zoiets doet.

    1. Dat is natuurlijk ook heel leuk. Ik vind dat soort marathons ook heel erg leuk. Maar ik vind eigenlijk alle leesmarathons leuk 😅. Ik ben wel minder *ahum* streng voor mezelf dan vroeger want het gevoel dat je MOET lezen is geen gevoel waar ik fan van ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.