Leesmarathons en online readalongs van april ‘19

Leesmarathons en online readalongs craving pages

Elke maand worden er zo veel leesmarathons en read-a-longs georganiseerd dat het soms moeilijk is om door de bomen het bos te zien. Daarom zet ik iedere maand de readathons waarvan ik op de hoogte ben voor jullie op een rij in een handig overzicht. De volgende readathons worden georganiseerd in februari.

Als er een ⭐️ bij de leesmarathon staat heb ik me voorgenomen om er aan mee te doen.

Bookbuddyathon 01-04 / 30-04 ⭐️

Ik doe al een paar jaar trouw mee aan deze leesmarathon en heb hierdoor een aantal hele toffe boekenwurmen leren kennen. De bedoeling is dat je tenminste een boek leest en bespreekt met je buddy. In mijn geval is dat Chelsey (Leesmeemetmij.be) en we hebben ons voorgenomen om samen Allesbehalve Oké van Laura Steven te gaan lezen.

Ook is er dit keer een bingo kaart en ik ga heel hard mijn best doen om mijn kaart vol te maken.

A-Spec April 01-04 / 30-04

Deze leesmarathon staat in het teken van boeken rondom aseksuele of aromantische personages en uiteraard doe ik mee. Ik heb mede dankzij mijn therapeute ontdekt dat ik mezelf ook identificeer als aseksueel (hetero-romantisch) en ik vind het erg fijn om boeken te lezen. Met name over ACE personages die net als ik wel heel erg verlangen naar liefde minus s.e.k.s.

Deze leesmarathon wordt voornamelijk georganiseerd op twitter. Er is ook een bingokaart voor de liefhebbers.

Twitter: @ASpecApril

Creature Feature Readathon 01-04 / 30-04

Deze leesmarathon is gethematiseerd rondom monsters uit klassieke horror films. Net als bij bovenstaande leesmarathons is er een bingokaart voor de readathon met relevante challenges. Je kunt deelnemen aan de leesmarathon op het bijbehorende Twitter account

Twitter: @CFReadathon

Disneyathon 01-04 / 30-04

De naam verklapt het natuurlijk al; deze leesmatathon is geïnspireerd door Disney! Er zijn vier Disney gerelateerde reading challenges, een groepboek (Every Heart a Doorway, aanrader!) en een film van de maand (Bambi)

Dus ben je een echte Disney fanaat dan kun je meedoen aan deze leesmarathon via de officiële twitteraccount.

Twitter: @fairytaleathon

Magical Readathon OWLs 01-04 / 30-04

Opnieuw worden dit jaar de OWLs georganiseerd. Dus tijd om je Hogwarts uniform af te stoffen en je veer te slijpen want het examenseizoen is begonnen. De organisatie van deze leesmarathon pakt het groots aan met natuurlijk leesprompts die corresponderen met de verschillende vakken op Hogwarts, maar dit keer ook met een heuse carrièregids! Tijd dus om ook een richting te kiezen dit jaar.

Unsolvedathon 01-04 / 30-04

Deze leesmatahon is geispireerd door een Buzzfeed serie ronom onopgeloste misdaden. Voor de leesmarathon kruip je in de rol van detective en om hints te verzamelen moet je verschillende leesprompts op een aanwijzingenbord lezen. de organisatie heeft er een spectaculaire belevenis van gemaakt, dus een goed alternatief voor degene die minder behoefte hebben aan het slagen voor hun OWL’s.

Website: The Book Corps

Dewey’s 24 Hour Readathon 06-04 / 07-04 ⭐️

Jaaa, de 24-hour readathon komt ook weer terug in april en ik ga jullie schokken met mijn voornemen om dit keer níet mee te doen. Mocht je mij al langer volgen dan weet je dat ik al jaren elk jaar trouw meedoe aan de 24-uurs-leesmarathons. Het doel is natuurlijk duidelijk dankzij de titel: probeer 24 uur te lezen.

Elemtent-A-Thon 06-04 / 14-04

Deze leesmarathon staat – zoals de naam al verklapt – in het teken van de elementen. Er zijn verschillende challenges/prompts waar je aan mee kunt doen. Verder wordt het grootste deel van de leesmarathon georganiseerd op Twitter dus vergeet de officiële Elementathon account niet te volgen om op de hoogte te blijven van de laatste updates.

Twitter: @elementathon

En verder:

Ben jij nog op de hoogte van leesmarathons die ik ben vergeten deel ze dan vooral in de comments hieronder. Zo kunnen we de lijst samen zo compleet mogelijk maken. 

GA JIJ IN APRIL MEEDOEN AAN EEN LEESMARATHON / READALONG?

One thought on “Leesmarathons en online readalongs van april ‘19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.