Kleurrijke covers; wit

friday five witte boeken craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Dit jaar komen er ook om de drie weken bepaalde kleuren aan bod. Deze week deel ik met jullie mijn favoriete witte boeken.

Deze kleurthema’s hebben het potentieel om het me heel erg moeilijk te maken. De afgelopen jaren heb ik namelijk veel fysieke boeken ingeruild voor digitaal leesvoer. En het is toch wat minder aestitically pleasing om foto’s van tablet- of ereader schermen te gebruiken bij deze artikelen. Gelukkig kon ik wel nog 5 witte boeken in mijn boekenkast vinden die ook nog eens tot mijn favorieten behoren. Kijk je mee…

friday five witte boeken craving pages

Wilde Like Me van Louise Pentland

Veel mensen rollen automatisch met hun ogen wanneer ik ze een boek van een bekende YouTuber probeer aan te raden, maar dit boek verdient serieus een kans. Helemaal als je een (single) moeder bent. Het verhaal is een bijzonder eerbetoon aan de band tussen moeder en kind en ook een beetje een troost voor moeder die denken dat ze altijd perfect moeten zijn. Spoiler alert: dat hoeft niet en dat kan niet! Het is een heerlijk herkenbaar boek met een heleboel LOL momenten.

Stitching Snow van R.C. Lewis

Liefhebbers van sprookjes die een science fiction make-over hebben gehad zoals The Lunar Chronicles van Marissa Meyer zullen vast en zeker ook genieten van Stitching Snow. Het is een hervertelling van Sneeuwwitje en de verwijzingen naar het klassieke sprookje zijn on point! Het is een episch space avontuur met toffe personages en een hele spannende ontknoping. Ik raad deze zo hard aan!

Notes From My Captivity van Kathy Parks

Over het algemeen ben ik niet zo’n fan van verdwaald-in-de-wildernis boeken, maar dit boek wist me enorm te verrassen. Het is geen dertien-in-een-dozijn overlevingsverhaal, maar een gelaagd verhaal met een mooie moraal dat er niet voor schroomt je hart meer dan eens te breken. Ben je van de (emotionele) pijn is fijn boeken en heb je zin in een potje janken dan is dit echt een aanrader. Het doet me sterk denken aan een ander vijf-sterren boek wat ik las, maar om te vertellen welk boek dan zou te veel prijsgeven over dit machtig mooie verhaal.

When Life Gives You Demons van Jennifer Honeybourn

Voor iedereen die houd van horror met humor raad ik When Life Gives You Demons van Jennifer Honeybourn aan. Mijn liefde voor het verhaal heeft ongetwijfeld wat te maken met de Buffy-the-Vampire-Slayer-achtige vibe van dit boek, maar zelfs degene die nog nooit van Buffy hebben gehoord (fix dat even, daar is google voor) zullen genieten van dit boek. In plaats van een slayer hebben we een exorcist als hoofdpersoon en natuurlijk breekt de hel los op een heel onfortuinlijk moment, maar op vermakelijke manier. Spanning en sensatie én satire; wat wil je nog meer?

Woeste Hoogten van Emily Brönte

De hele reeks klassiekers van uitgeverij Rainbow heeft prachtige, witte covers en ik ben net zo gek op Trots en Vooroordeel van Jane Austen en Jane Eyre van Charlotte Brönte als op dit boek, maar de kleur van het patroon paste nu eenmaal het beste bij de overige boeken op de foto. Woeste Hoogten is een beroemde klassieker die het verhaal verteld over een hele ongezonde romance. De hoofdpersoon Heathcliff is iemand die opgroeit met een vernietigende hoeveelheid haat in zijn hart die hij projecteerd op iedereen in zijn omgeving inclusief degene die hem dierbaar zouden moeten zijn. Klinkt niet als een heel erg fijn boek, maar het bevat belangrijke thema’s en wijze lessen als je je ervoor openstelt. Echt een aanrader, zij het een pittige read.

Uprooted van Naomi Novik

Ik weet dat dit boek het artikel tot een Friday Six maakt, maar aangezien het niet écht wit is, en ik vermoed dat de kleur ‘eierschaal’ niet aan bod zal komen in komende kleurenthema’s wilde ik hem toch even een eervolle vermelding geven. Naomi Novik is een queen! Haar boeken zijn over het algemeen niet de meest rappe vertellingen, maar ondanks het rustige tempo is elke bladzijde een lust om te lezen. Dit verhaal in het bijzonder stal mijn hart met een prachtige ontwikkeling van de hoofdpersoon tot een sterke, jonge vrouw. De magie is adembenemend en de wereld komt tot leven. Ik hou van dit boek.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Heb jij een zwak voor een specifieke kleur als het op boekcovers aankomt?

2 thoughts on “Kleurrijke covers; wit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.