Kleurrijke covers; paars

friday 5 kleurrijke covers paars craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Dit jaar komen er ook om de drie weken bepaalde kleuren aan bod. Deze week deel ik met jullie mijn favoriete paarse boeken.

Paars is een erg goed vertegenwoordigde kleur in mijn boekenkast. Voor het eerst hoefde ik niet verder te zoeken dan de boekenkast in de woonkamer.

friday 5 kleurrijke covers paars craving pages

My Plain Jane van Brodi Ashton, Cynthia Hand en Jodi Meadows

Dit boek herinnerde mij er opnieuw aan hoe veel ik van satirische boeken houd. Dit is de meest fantasierijke hervertelling ooit over het leven van Jane Grey; de vrouw die zich negen dagen lang koningin mocht noemen en niet veel later haar hoofd verloor.

Persoonlijk vind ik het verhaal zoals de Lady Janies het vertellen veel leuker. Een zieke, snel aftakelende prins huwelijkt zijn nicht uit aan een jonge edelman die zo nu en dan in een paard veranderd. Tja… meer kan ik eigenlijk niet verklappen zonder spoilers te geven. Dus ik kan je alleen aanmoedigen om dit boek te lezen als je zin hebt om te lachen.

De Zwendelprins van Rima Orie

Rima won natuurlijk de YA schrijfwedstrijd van uitgeverij Moon en Sweek, en wanneer je dit boek leest begrijp je meteen waarom.

Het verhaal gaat over Simran, een keukenhulp in het paleis. Jaren geleden is een jonge prins pardoes verdwenen en velen hebben geprobeerd hem terug te vinden. Simran is enorm geïnteresseerd in het verhaal, maar meer nog in de prins uit het noorden die zijn diensten aan komt bieden om de verloren prins op te sporen. Helaas blijkt hij niet te zijn wie hij beweert en Simran raakt per ongeluk betrokken bij de misdaden van de oplichter en zijn kornuiten.

Verdermeer van Tahereh Mafi

Dit is veruit mijn favoriete boek van deze auteur. Verdermeer is een sprookjesachtig verhaal over een meisje wiens vader van de ene op de andere dag verdwijnt. Ze is ervan overtuigd dat hij in de problemen zit en begint daarom aan een zware toch om hem te zoeken. Daarvoor moet ze door het wonderbaarlijke Verdermeer reizen. Een tocht die haar niet alleen veel leert over haar vader en de wereld, maar ook over zichzelf. I love it.

De Kleur Paars van Alice Walker

Dit is een van mijn favoriete boeken ooit. Toen ik voor het eerst de film zag had ik nog geen idee dat deze was gebaseerd op een boek, maar zodra ik daar achter kwam moest en zou ik het lezen.

Het verhaal over Celie die door haar vader wordt uitgehuwelijkt aan de afschuwelijke kerel (die eigenlijk met Celie’s zus wilde trouwen) is schrijnend tot en met, maar zó belangrijk. Het is een verhaal over overleven, vriendschap, liefde en hoop.

De Mitford Moorden van Jessica Fellowes

Ik hou van dit boek! Deze sfeervolle roman over een jonge gouvernante en de Mitford kinderen is voor mij pure perfectie.

Hoofdpersoon

One thought on “Kleurrijke covers; paars

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.