Kleurrijke covers; groen

friday five groene boeken craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Dit jaar komen er ook om de drie weken bepaalde kleuren aan bod. Deze week deel ik met jullie mijn favoriete groene boeken.

Als jullie mijn vorige ‘kleurrijke covers’ artikelen hebben gelezen dan weet je waarschijnlijk wel dat ik het nog al eens moeilijk heb met de kleurenthema’s. Zo had ik nauwelijks roze of oranje boeken in mijn kast staan en zelfs rode boeken waren schaars. Maar nu lijkt het tij te keren want we komen eindelijk toe aan de kleuren die mijn boekenkast domineren.

friday five groene boeken craving pages

Verschijning van Joany de Vries

Hehehe. Volgens mij ben ik erg braaf geweest de laatste tijd. Ik heb jullie niet overladen met spam rondom mijn boek. Daarom vind ik dat ik vandaag wel even de aandacht richting Verschijning mag sturen.

Verschijning gaat over Jeanne; een meisje wiens vader het gezicht is van de populairste Ghost Hunters op Youtube. Samen met het team van haar vader reist ze de hele wereld rond om voor hun publiek spookachtige taferelen vast te leggen. Of om voor de juiste prijs bovennatuurlijke verschijnselen te fabriceren aangezien spoken goed zijn voor toerisme.

Wanneer het team een opdracht uit Nederland krijgt aangeboden neemt Jeanne hem stiekem aan. Nederland is het land waar de moeder die ze nooit heeft gekend vandaan komt en Jeanne verlangt naar antwoorden die haar vader haar niet kan of wil geven. Maar er wacht haar een veel groter avontuur in Nederland dan ze ooit had kunnen vermoeden.

Anne van het Groene Huis van L.M. Montgomery

Begin ik al een beetje te klinken als een kapotte langspeelplaat? Ik kan het niet helpen. Ik moet gewoon iedere gelegenheid aanpakken om dit boek de hemel in te prijzen want het is zo mooi.

Anne Shirley is een weesmeisje dat van het ene ellendige pleeggezin naar het andere wordt gestuurd. Tot ze op een dag naar Matthew en Marilla Cuthbert wordt gestuurd. Hoewel de broer en zus eigenlijk een jongen hadden gewild om Matthew op de boerderij te helpen weet Anne het hart van het tweetal te winnen.

Het boek beschrijft het leven van Anne op Prince Edward Island en door de fijne sfeer van vroeger in combinatie met Annes levendige fantasie is dit een hartverwarmend boek wat ik niet warm genoeg aan kan bevelen.

Cinder & Ella van Kelly Oram

Deze contemporary las ik niet zo heel erg lang geleden en ik ben nog altijd helemaal verliefd op het boek. Het boek is zeker in de running voor ‘lievelingsboek van het jaar’.

Het verhaal gaat over een jongen en een meisje die elkaar nog nooit in het echt hebben ontmoet, maar die wel lief en leed delen via chats. Er gaat geen dag voorbij zonder dat ze elkaar spreken tot Ella betrokken raakt bij een ernstig ongeval. Haar moeder overlijdt ter plekke. Ella overleeft, maar in het ongeluk is zeventig procent van haar lichaam ernstig verbrand.

Om haar te helpen het ongeluk te verwerken dringt Ella’s psycholoog er op aan dat ze het contact met de mysterieuze Cinder hersteld. En wat volgt is een van de mooiste verhalen die ik ooit gelezen heb, maar die ik niet wil spoilen dus lees de rest alsjeblieft zelf en kom daarna met mij dwepen over dit boek.

Down with the shine van Kate Karyus Quinn

Een van de auteurs die heel veel invloed heeft gehad op de manier waarop ik schrijf is Kate Karyus Quinn. In het bijzonder met dit boek: Down With The Shine. Ik heb al vaker vertelt hoe geweldig ik dit boek vind en dat komt vooral omdat het heel erg over de top is.

Het verhaal gaat over Lennie. Om indruk te maken op haar schoolgenoten neemt ze een vat van de zelf gestookte moonshine van haar ooms mee naar een feest. Traditiegetrouw laat ze iedereen een wens doen voordat ze mogen drinken. Wat ze niet weet is dat het recept van haar ooms in staat is om wensen uit te laten komen.

Je kunt je vast wel een beetje voorstellen dat de hel losbreekt wanneer wensen van beschonken jongeren onverwacht uit beginnen te komen.

De Zaterdag van het onweer van Martine Glaser

Cassie en haar moeder zijn onlangs verhuist en Cassie kan niet bepaald aarden in haar nieuwe woonplaats. Op een dag wordt ze wanneer ze naar huis fietst van haar bijbaantje aangerand door een groep jongens. Ze weet aan hen te ontsnappen door over het hek te klimmen van een huis met een spookachtige reputatie.

Over de bewoonster doen ook veel vreemde verhalen de ronde. Ze zou een heks zijn of een veroordeelde crimineel. In ieder geval mijdt iedereen het huis als de pest. Cassie is dan ook meer dan verbaasd wanneer de vrouw, Coba, haar weer op de been helpt. Het is het begin van een hele mooie vriendschap. En ik hou van boeken waarin een bijzondere vriendschap centraal staat. Als dat ook voor jou geldt dan moet je dit boek zeker eens een kans geven.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Heb jij nog groene aanraders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.