Kleurrijke covers; blauw

friday five blauwe boeken craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Dit jaar komen er ook om de drie weken bepaalde kleuren aan bod. Deze week deel ik met jullie mijn favoriete blauwe boeken.

Vorige week zei ik al dat het tij eindelijk was gekeerd. Er komen steeds vaker kleuren aan bod in de Friday Five die goed vertegenwoordigd zijn in mijn boekenkast. Zo ook de kleur blauw. En voor de verandering heb ik dit keer ook uit elk genre wel wat. Veel kans dus dat er iets tussen zit wat je aanspreekt.

friday five blauwe boeken craving pages

The Princess Bride van William Goldman

Als je nog nooit van dit boek hebt gehoord (of op zijn minst weet dat er een film is met dezelfde naam) kunnen we geen vrienden meer zijn. Ik aanbid zowel het boek als de film. Het is een van de zeldzame verhalen die ik keer op keer kan lezen (of kijken) zonder dat het gaat vervelen.

Het verhaal gaat over Buttercup en Westley die hoteldebotel verliefd zijn op elkaar. Om geld te kunnen verdienen zodat ze kunnen trouwen trekt Westley de wereld in en niet veel later krijgt Buttercup het trieste nieuws dat Westley’s schip is aangevallen door een beruchte piraat. Niemand heeft het overleefd.

Met een gebroken hart stemt Buttercup in met een huwelijk met de prins. Maar dan duikt er iemand uit haar verleden op om haar hele leven op de kop te zetten.

The City of Brass van S.A. Chakraborty

Als liefhebster van verhalen in de sfeer van duizend-en-een-nacht werd ik intens gelukkig van The City of Brass. Ik kwam het boek tegen bij boekhandel van Piere in Eindhoven toen ik er was voor de Leesbeesten leesclub en werd onmiddellijk getrokken door de prachtige cover.

Maar het verhaal is zelfs nóg mooier dan de cover! Het gaat over de oplichtster Nahri die per ongeluk een djinn oproept. Nahri ontdekt dat de wezens die ze had afgeschreven als bijgeloof écht bestaan en wat nog veel erger is; ze hebben het op haar en de norse djinn gemunt. Noodgedwongen vlucht het tweetal naar Daevabad waar ze tot de ontdekking komen dat Nahri niet zo gewoontjes is als ze dacht.

My Plain Jane van The Lady Janies; Brodi Ashton, Cynthia Hand en Jodi Meadows

Jane Eyre is een van mijn favoriete klassiekers. En het eerste deel in de The Lady Janies-reeks was een van mijn favoriete boeken van 2016. Toen ik hoorde dat mijn favoriete klassieker ook een make-over zou krijgen van deze drie auteurs kon ik niet wachten om het boek in mijn handen te krijgen.

De meeste mensen kennen het verhaal van Jane Eyre wel. Een meisje dat opgroeit op een kostschool en dat later een baan als gouvernante aanneemt in het huishouden van meneer Rochester. En dan flirterige pesterijen, misverstanden, spookachtige gebeurtenissen en uiteindelijk… luuvvvv.

Maar wat nu als Jane Eyre in staat was om geesten te zien en met hen te communiceren? En wat als Charlotte Brönte meer was dan de auteur van een verhaal? Wat als ze er zelf deel van uitmaakt? Daar geeft dit boek antwoord op op de hilarische wijze die kenmerkend is voor de verhalen in deze reeks.

Spoorloos van Salla Simukka

Liefhebbers van hertellingen en jeugdthrillers zouden zich écht eens moeten verdiepen in de boeken van Salla Simukka. Inmiddels zijn er een duologie en een trilogie van deze auteur verschenen bij uitgeverij Clavis en ze zijn allebei heel erg de moeite waard.

Spoorloos is een hervertelling van het sprookje De Kleine Zeemeermin al moet je wel een beetje moeite doen om de overeenkomsten te ontdekken (wat ik persoonlijk alleen maar tof vind). Emmi is vijftien en heeft het gevoel dat ze nergens bij hoort. Ze heeft geen vrienden en haar familie heeft nauwelijks aandacht voor haar. Ze besluit weg te lopen in de hoop dat ze zal worden gemist, maar wanneer ze uiteindelijk toch terugkeert naar huis lijkt het alsof iedereen is verdwenen. En niet alleen thuis. Haar hele woonplaats is plotseling een spookstad. Zelfs internet en de telefoon werken niet.

Na een paar dagen komt ze erachter dat ze toch niet zo alleen is als ze dacht…

The Supervillain and Me van Daniëlle Banas

Ben je op zoek naar een heel origineel superheldenverhaal? Dan is The Supervillain and Me echt een aanrader? Ik kocht dit boek eigenlijk vooral omdat ik fan ben van de uitgeverij. Swoon Reads heeft namelijk een hele toffe manier om manuscripten te selecteren; auteurs kunnen hun manuscript uploaden in een app en de populairste boeken worden uitgegeven. De lezers bepalen dus welke boeken er uitkomen bij deze uitgeverij. Hoe cool is dat!

Waar Abby woont zijn superhelden zo normaal als een boterham met pindakaas. Sterker nog; zelfs Abby’s broer dost zich regelmatig uit in een spandex pakje om de wereld te redden. Sinds kort maakt een nieuwe superschurk het hem wel erg lastig.

Maar wanneer deze villain Abby te hulp schiet tijdens een overval begint ze toch wel te twijfelen of hij echt zo slecht is als mensen beweren.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Heb jij nog blauwe aanrader?

One thought on “Kleurrijke covers; blauw

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.