Kim Reaper; Grim Beginnings – Sarah Graley

Het is jullie vast niet ontgaan dat ik sinds kort hartstikke hooked ben aan mijn Amino Group; Readiculous. Met goede reden, want in een gezellig gesprek in een van de chatrooms in deze groep werd ik door een mede-boekenwurm gelezen op een hele toffe graphic novel.

Bij het zien van de cover was het al liefde op het eerste gezicht. De heerlijke woordspeling in de titel, de twee meiden de heel nonchalant bovenop een stapel schedels zitten en het legertje katten, zombies en grim reapers dat het op hen voorzien heeft nodigden mij stuk voor stuk uit om deze graphic novel te lezen.

*Ik ontving een gratis digitaal recensie-exemplaar via Netgally in ruil voor mijn eerlijke review*

In het boek maak je kennis met Becka; een vrolijke, lieve maar stoere meid met een mega-crush op Kim. Wat Becka echter niet weet – tot ze Kim door een portaal naar haar werk volgt – is dat Kim een Grim Reaper is die zieltjes van dode dieren naar het hiernamaals begeleidt.

Vanaf dat moment volgt een lief, leuk, grappig, spannend en hartverwarmend verhaal waar ik doorheen ben gevlogen. Heel veel aspecten van het boek spraken me aan maar bovenalles vond ik het geweldig dat het boek zo ‘lekker gek’ is.

Extra punten verdient de auteur / illustrator met haar heerlijke, diverse personages. Dan heb ik het niet eens per se over het feit dat Becka bi/lesbisch(?) is, maar eerder over het feit dat ze geen gratenpakje is, maar een meid met curves zonder dat dat haar gevoel van eigenwaarde in de weg zit. Geweldig!

Dit boek vind ik een absolute aanrader voor liefhebbers van verhalen over stoere meiden, absurde situaties en heel veel humor. Het was gewoon zo leuk!

Wat is jouw favoriete graphic novel?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.