Januari ‘19 in mijn Bullet Journal

habit tracker januari 2019 craving pages

Als je me al wat langer volgt dan weet je wellicht dat ik naast boeken ook een passie heb voor bullet journaling. Ik werkte mee als illustrator aan de Nederlandse vertaling van Bullet Journaling; Zo doe je dat van Rachel Wilkerson Miller en ik verzorgd zo nu en dan workshops ronodm bullet journaling. Aan het einde van elke maand geef ik jullie een kijkje in mijn bujo…

Omdat januari dé maand is waarin mijn boek eindelijk verschijnt (see what I did there 😉 heb ik mijn thema daarop afgestemd. Ik heb een ouija bord aanwijzer getekent op mijn titelpagina en op mijn maandoverzicht.

Januari maandoverzicht bullet journal craving pages
Mijn maandoverzicht en doelen

Planning

Mijn maandoverzicht bestaat uit een kalender, een blogplanning en een overzicht van mijn (lees)doelen voor de komende maand. Ik ben een beetje afgeweken van mijn TBR voor de maand omdat mijn hoofd niet echt stond naar een boek a la The Summer I Found You van Jolene Perry, en ik loop nog steeds enorm achter met mijn recensieexemplaren dankzij gezondheidsstrubbelingen in november/december. Die doelen neem ik dus mee naar februari.

Planning januari 2019 craving pages
Mijn planning voor Januari i.v.m. privacy heb ik sommige dingen goorgestreept

Ik gebruik mijn bullet journal eigenlijk meer als dagboek dan als planner. Daarvoor gebruik ik namelijk mijn Structuurjunkie planner van Cynthia & Blossom Books. Ik gebruik slechts één bladzijde voor een overzicht van afspraken die ik belangrijk genoeg vind om in beide boekjes te schrijven.

Weekly januari bullet journal craving pages

Mijn weekly’s gebruik ik – zoals ik al zei – als dagboek. Ik schrijf in brushletters ook de boeken op die ik heb gelezen en de films / series die ik heb gezien. Ook plak ik graag stickers in mijn bullet journal en foto’s van Noud. Vorig jaar deed ik mezelf een HP Sprocket cadeau. Een printertje waarmee je je foto’s als stickers kunt afdrukken. Echt ideaal.

Mood tracker januari 2019 craving pages
Links mijn moodtracker en rechts mijn overzicht van boeken waar ik naar uitkijk en hun releasedata

Trackers

Omdat ik erg veel bezig ben met mijn mental health is een mood tracker voor mij een echte must have in mijn bullet journal. Mijn stijl is wel een beetje anders dan die van anderen. Veel bujo’ers werken met kleuren die verschillende emoties aanduiden. Ik geef mijn gevoelens van die dag een cijfer tussen de 1 en de 10. Een tien is speciaal voor dagen waarop ik me wel heeeeeel erg gelukkig voel. Als ik een dag een 1 scoor dan kun je er donder op zeggen dat ik een grandioze k*tdag achter de rug heb.

habit tracker januari 2019 craving pages
Links mijn habit tracker en rechts mijn Goodreads jaaroverzicht voor 2018

Mijn habit tracker gebruik ik alleen voor gewoonten met betrekking tot bloggen, lezen en schrijven. Ik geef eerlijk toe dat ik veel te weinig tijd heb besteed aan schrijven in januari. Terwijl ik zo’n goed idee heb voor een vampierverhaal.

Persoonlijkheidstype bullet journal craving pages
Links mijn persoonlijkheidstype en rechts een self-care pagina

Collections

Deze maand heb ik een spread gemaakt voor mijn mental health. Aan de ene kant zie je mijn persoonlijkheidstype. Ik ben een ‘bemiddelaar’ volgens de online persoonlijkheidstest. Aan de andere kant vind je een pagina met dingen die me gelukkig maken en een aantal belangrijke dingen om te onthouden wanneer het even niet zo lekker loopt in je leven. Ik vind dit een hele fijne pagina om zo af en toe na te lezen.

Mijn volgende collection is een verzameling van verschijningsdata voor boeken waar ik naar uitkijk. Ik ben eerlijk gezegd niet helemaal happy met de vormgeving. Dit ga ik volgend jaar toch anders indelen. Hij staat op de bladzijde naast mijn habit tracker dus voor de foto verwijs ik je weer even terug naar de categorie ‘trackers’.

Aan het einde van elk jaar maakt Goodreads automatische een jaaroverzicht van jouw leesactiviteiten. Ik vind dit supertof en wilde het bewaren in mijn bullet journal.

Popsugar challenge 2019 bullet journal craving pages
Popsugar reading challenge

Jullie hebben al kunnen lezen dat ik dit jaar deel neem aan de Popsugar reading challenge. Natuurlijk hoort daar een spread in mijn bullet journal bij. Ik vind het namelijk veel bevredigender om een hokje in te vullen dan door challenges door te strepen in een blogpost.

Verder heb ik ook nog een blog-braindump, maar die houd ik lekker voor mezelf omdat ik niet wil verklappen welke artikelen jullie nog van me kunnen verwachten de komende tijd.

Ik maakte ook een wrap-up pagina waarop ik mijn vooruitgang wat betreft lezen, schrijven en bloggen bij kan houden. Het is een pagina waarop ik de balans op kan maken. Hoeveel artikelen ik heb geschreven. Hoeveel boeken ik heb gelezen. Mijn bezoekersaantallen (en hopelijk zichtbare groei) komen ook op deze wrap up pagina.

Readathon wrap up januari bullet journal craving pages

Verder heb ik een pagina gemaakt voor de leesmarathons waar ik de afgelopen maand aan mee heb gedaan. Het is niet helemaal geworden wat ik ervan had gehoopt. De hoogte van ieder boek toont het aantal pagina’s aan, maar er is nu iets te veel hoogteverschil om echt door te kunnen gaan voor een boekenplank. In een volgende poging ga ik maar tot de 300 bladzijden en wanneer een boek meer bladzijden heeft dan dat dan maak ik de rug twee keer zo dik. Misschien staat dat mooier. Ik laat volgende maand zien hoe dat is uitgepakt voor me.

Ten slotte heb ik een spread gemaakt met alle onderwerpen voor de Friday 5 van Joost, maar ook die houd ik lekker geheim. Ik wil niet verklappen wat er aan zit te komen natuurlijk.

Gebruik jij een planner / bullet journal voor je blogbezigheden?

3 thoughts on “Januari ‘19 in mijn Bullet Journal

  1. Wauw! Jouw Bullet Journal lay-out’s zijn steeds zo prachtig. Zelf combineer ik nog steeds meerdere zaken. Zo heb ik zowel een digitale (blog) agenda als een fysieke en gebruik ik daarnaast ook een hoop lijstjes (digitaal en fysiek) en een bujo. Die laatste gelukkig enkel fysiek. Kwestie van niet alles dubbel te doen hé. 🙂 Mijn Bullet Journal gebruik ik vooral om herinneringen op te slagen. Er staat dus wel in wat ik die maand gedaan heb, waarover ik het had op mijn blog, een maandmenu, zaken die geknutseld/verstuurd heb of items die ik kocht/kreeg. Ook de boeken die ik las staan er in en een terugblik die verdacht veel op een dagboekje lijkt maar dan heel beknopt. Trackers zijn er echter niet terug te vinden in mijn bullet journal en ook geen to do lists. Het is echt gewoon mijn bedoeling om er later doorheen te bladeren en herinneringen op te halen. Ik heb trouwens mijn lay-out voor februari gemaakt. Die maand is Hufflepuff aan de beurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.