Jane voor iedereen

3 december 2017

Jane voor iedereen

3 december 2017

Vanaf het moment dat uitgeverij Karmijn deze nieuwste aanwinst aankondigde kijk ik al uit naar Jane voor iedereen. Dit prentenboek voor volwassenen gunt lezers een frisse nieuwe kijk op het leven en het werk van een van mijn favoriete auteurs; Jane Austen. Ik kon mijn geluk dan ook niet op toen ik dit prachtige boekje in mijn schoentje vond op pakjesavond.

5_AAA23_EA_C402_4_B96_B5_F3_4_E187_DD87_D8_E
Hoewel de kaft natuurlijk al veel goeds belooft van de inhoud wist het boek al mijn verwachtingen te overtreffen. Het eerste wat me opviel was het hart waarmee dit boek geschreven (en getekend) is. Het is duidelijk te merken dat de auteurs Anke Werker en Sanne van der Bruggen twee enorme Janeites – ofwel; Jane Austen fangirls – zijn. Dat werkt enorm aanstekelijk en als ik niet al bijna alle boeken van Jane al had gelezen, dan zou ik daar na het lezen van dit boek absoluut alsnog mee gaan beginnen… Okay, ik geef het toe; na het lezen van dit boek duurde het nog geen vijftien minuten voordat ik voor de zoveelste keer Trots en vooroordeel erbij pakte.

Het boek is ondanks de verrassende omvang behoorlijk uitgebreid. Naast leuke weetjes over het leven van de auteur en haar boeken bevat het boek ook veel informatie over Jane‘s familieleden, romantische interesses, het leven van toen en trivia over de vele adaptaties van Jane’s werk. Wat ik bijzonder leuk vond waren de uitspraken van beroemde auteurs over Jane’s werk. Zo grappig om te ontdekken dat een auteur die ik altijd in een adem noem met Jane wanneer iemand naar mijn lievelingsauteurs vraagt juist helemaal geen hoge pet op had van Jane Austen.
Wat ik trouwens ook helemaal tof vond waren de spoiler alerts wanneer Jane’s boeken werden besproken. Dat vond ik heel respectvol en fijn. Hoewel ik veel van Jane’s boeken heb gelezen liggen er ook nog een paar op mijn onmogelijk hoge TBR stapel en het is fijn dat er in dit boek rekening mee is gehouden dat lezers mogelijk nog niet alle boeken van Jane binnenstebuiten kennen.
Ik ben enorm fan van dit boek en stiekem hoop ik dat nog veel meer auteurs op deze manier geeerd worden met een mooi prentenboek… *uche uche* Charlotte Bronte *uche uche*.

Heb jij veel van Jane Austen gelezen (of gezien)? 

2 Comments

 • Annabel 4 december 2017 at 10:50

  Hier ook een hoop gelezen van Jane Austen. Dus dit boekje staat bovenaan mijn lijstje!

 • zwartraafje 11 december 2017 at 18:38

  Nog helemaal niets. Hopelijk wil je nu nog steeds mijn blogvriendinnetje zijn. Ik vind je nieuwe header trouwens super leuk én nee, dat zeg ik niet om het niet-lezen-van-Jane-Austen goed te maken.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  Wat ik nu lees...

  Recente reviews

  Nocturna van maya motayne cover craving pages

  Nocturna van Maya Motayne

  Author:

  Wat een aangename verrassing was het toen vorige week opeens het boek Nocturna werd bezorgd. Ik had het boek al her en der voorbij zien komen op socia

  Sorcery of thorns van Margaret Rogerson cover craving pages

  Blogtober dag 13: Sorcery of Thorns van Margaret Rogerson

  Dit boek werd onder mijn aandacht gebracht toen ik middenin een contemporary-fase zat. Ik schreef het boek daarom al af voordat ik überhaupt wist waar

  city of ghosts van victoria schwab cover craving pages

  Blogtober Dag 6: City of Ghosts van Victoria Schwab

  De maand oktober is door een aantal van mijn favoriete bookstagrammers omgedoopt tot ‘Blogtober’. Voor elke dag van de maand hebben zij een prompt ver

  Nog meer recensies

  Mijn boeken

  Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

  Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

  35,311 / 80,000
  ×
  %d bloggers liken dit: