Ik ging een beetje los in de Amazon sale

Amazon supersale Craving Pages

De afgelopen week begon niet bepaald geweldig bij mij thuis. Noud werd getroffen door een pijnlijke oorontsteking en zelf werd ik geteisterd door mijn amandelen. Maar, mijn week kreeg onverwacht een silver lining toen op Instagram het nieuws voorbij kwam dat Amazon een enorme uitverkoop had op Engelstalige boeken.

Ik. Ging. Los.

De nood aan troostboekjes was hoog. Ik mikte dingen in mijn winkelmandje alsof ik in een keer genoeg leesvoer voor de rest van mijn leven in wilde slaan. Natuurlijk ben ik naderhand nog wel kritisch door mijn winkelmandje gegaan en heb ik ook weer wat dingen verwijderd. Maar toch heb ik uiteindelijk schandalig veel nieuwe boeken gescoord. Vandaag laat ik jullie zien wat er zoal bleef plakken…

How to Walk Away en Things You Save in a Fire van Katherine Center

In How to Walk Away maken we kennis met Margaret wiens leventje eigenlijk heel lekker loopt tot een schokkende gebeurtenis haar alles veranderd.

Things You Save In A Fire gaat over brandweervrouw Cassie die naar Boston verhuisd om haar zieke moeder te helpen. De brandweer in Boston zit echter niet bepaald te springen om de brandweer-‘dame’ en maakt het haar niet gemakkelijk.

Omdat: ik deze auteur wel eens voorbij heb zien komen in de video’s van een booktuber wiens smaak heel erg overeen komt met die van mij. Sowieso lees ik de laatste tijd steeds vaker boeken voor volwassenen.

Blanca & Roja van Anna-Marie McLemore

Het lot van twee zussen die elkaars tegenpolen zijn is door een spreuk verbonden met een groep zwanen die diep in het bos leven.

Omdat: ik verslaafd ben aan sprookjes en alles aan dit boek klinkt sprookjesachtig. Sowieso staat de auteur bekend om haar sprookjesachtige schrijfstijl dus… ik heb dit boek gewoon nodig.

Hello Girls van Brittany Cavallaro en Emily Henry

Twee meisjes hebben er alles voor over om te ontsnappen aan hun verstikkende en schrijnende thuissituaties, zelfs autodiefstal en een roadtrip naar Las Vegas.

Omdat: dit boek wordt omschreven als een modern verhaal voor fans van Thelma en Louise. Ik hou van die film. En omdat Brittany Cavallaro ook de Charlotte Holmes-reeks (een epische hervertellingen van Sherlock Holmes) heeft geschreven.

10 Blind Dates van Ashley Elston

Sophie is zo verscheurd na de break up met haar vriendje dat ze instemt met het waanzinnige idee van haar oma om haar familie elke dag gedurende tien dagen een blind date voor haar te laten fixen.

Omdat: ik nog een tof boek zocht om te lezen met kerst en dit klinkt helemaal leuk.

The Candle and the Flame van Nafiza Azad

Wanneer een van de machtigste Ifrit overlijdt gebeuren er vreemde, onverklaarbare dingen met Fatima die zelfs haar familie angst aanjagen. Voor ze het weet is ze betrokken in de politieke rommelpot van haar land.

Omdat: ik sinds ik De Zwendelprins van Rima Orie heb gelezen smacht naar meer cultureel, rijke boeken.

Don’t Date Rosa Santos van Nina Moreno

Over Rosa doet een roddel ronde dat ze een vloek bij zich draagt die vooral gevaarlijk is voor jongens. In het bijzonder: voor jongens met een boot. Uiteraard valt Rosa voor een jongen wiens familie de eigenaren zijn van de plaatselijke jachthaven.

Omdat: ik houd van contemporary romance en ik een zwak heb voor verhalen die zich afspelen op zee of aan de kust.

Wilde About the Girl van Louise Pentland

Het vervolg op Wilde Like Me. Nu Robin eindelijk wat meer grip heeft op haar leventje als alleenstaande moeder lijkt het leven van de mensen die haar dierbaar zijn te wankelen. En haar eens zo lieftallige dochtertje Lyla lijkt een heel ander meisje door de invloed van een vriendinnetje op school.

Omdat: ik het eerste boek ook al ge-wel-dig vond, maar het vervolg altijd te prijzig vond.

The Grace Year van Kim Liggett

Voordat meisjes kunnen beginnen aan hun onderdanige leventje aan de zijde van een sterke manskerel worden ze het bos in gestuurd om hun ‘magie’ kwijt te raken.

Omdat: ik hou van boeken met feministische thema’s die je aan het denken zetten en omdat ik al heel veel goeds over het boek heb gehoord.

The Beholder van Anna Bright

Wanneer Selah publiekelijk wordt afgewezen door haar aanstaande stuurt haar moeder haar overzee om op zoek te gaan naar een geschikte huwelijkskandidaat.

Omdat: ik verliefd ben op de cover. Daarbij hou ik echt van boeken die zich afspelen op zee.

Grim Lovelies en Midnight Beauties van Megan Shepherd

Anouk was ooit een dier, maar is in een mens veranderd om haar meesteres te dienen. Aan haar leven als onbetaalde poetshulp komt echter een abrupt einde wanneer haar meesteres dood wordt aangetroffen en Anouk de schuld krijgt van de moord.

Omdat: het hele concept van dit boek zo fantastisch origineel en sfeervol klinkt dat ik het boek niet kon weerstaan.

Buffy the Vampire Slayer; 20 Years Slaying van Christopher Golden

Een speciale uitgave van de Watcher’s Guide om de verjaardag van de allerbeste televisieserie aller tijden te vieren.

Omdat: … als je dat nog moet vragen dan ken je me niet zo goed als ik dacht. (of je bent nieuw hier en in dat geval: ik aanbid alles wat met Buffy the Vampire Slayer te maken heeft.)

Love and Other Carnivorous Plants van Florence Gonsalves

Danny heeft een erg pittig jaar achter de rug op de Universiteit, maar er lijkt licht aan de horizon wanneer ze verliefd wordt op een ouder meisje dat ze heeft ontmoet in haar praatgroep voor mensen met een eetprobleem.

Omdat: ik voel deze samenvatting gewoon (en ik ben een klein beetje verliefd op de cover).

Cheshire Crossing van Andy Weir en Sarah Anderson

Dorothy, Wendy en Alice zijn tieners en ontmoeten elkaar op een speciale kostschool waar mensen leren hun bovennatuurlijke avonturen te verwerken. Alles gaat goed, tot er gevaar dreigt en de meisjes hun krachten moeten bundelen om Neverland, Wonderland, Oz en de normale wereld te behoeden voor een ramp.

Omdat: ik toch geen weerstand kan bieden aan een graphic novel waarin de drie heldinnen uit mijn favoriete kinderboeken samen worden gebracht?

Toil & Trouble van diverse auteurs

Een verzameling korte verhalen van bekende auteurs rondom het thema hekserij en sterke vrouwen.

Omdat: dit de enige bundel is waar ik ooit écht heel erg enthousiast over ben geweest (maar die ik nooit eerder kocht omdat ik hem te prijzig vond).

Uiteindelijk heb ik in totaal 24 boeken gekocht. Helaas kan ik ze nog niet allemaal laten zien want een aantal heb ik gescoord als cadeautjes voor mensen waarvan ik weet dat ze hier geregeld een kijkje komen nemen. Maar de bovenste boeken zijn voor moi.

Heb jij nog toffe boeken gescoord in de Amazon uitverkoop?

4 thoughts on “Ik ging een beetje los in de Amazon sale

  1. Ik ben 4 keer teruggegaan om boeken te kopen… volgens mij zijn er nu 17 boeken naar mij onderweg, plus 2 cadeautjes. NO SHAME! Ik vond het heerlijk om mezelf eens te verwennen.

  2. Net als jij begon ik eerst super enthousiast mijn winkelmandje te vullen maar toen besefte ik plots dat ik iets aan het doen was waarvan ik me het had voorgenomen om het niet meer te doen. Dus ben ik er nog eens met een kritisch oog doorheen gegaan om vervolgens 3/4de te verwijderen met mijn al vrij omvangrijke TBR in het achterhoofd. Uiteindelijk bestelde ik enkele non-fictie boeken over zowel Harry Potter als Fantastic Beasts en twee boeken waar ik al een tijdje benieuwd naar was. The Book Jumper en eentje van Amanda Bouchet die ik nog niet gelezen had. Plus een stationary set van Weasley’s Wizard Wheezes. Want tja, die was blijkbaar ook afgeprijsd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.