Hannah Hill aan het woord

Jij van hannah hill craving pages

SVM publishing is een Belgische uitgeverij die bekend staan om de prachtige new adult en erotische romans die zij naar Nederland halen. Maar gelukkig is er ook ruimte voor talent van eigen bodem. Zo verschijnt binnenkort het debuut van schrijfster Hannah Hill: Jij, het eerste deel in de Verbonden Met Elkaar trilogie.

Inmiddels heb ik het boek gelezen en ik moet eerlijk toegeven dat het me erg nieuwsgierig heeft gemaakt naar de auteur. Ik vind het dan ook heel erg leuk dat ze speciaal voor Craving Pages enkele vragen heeft willen beantwoorden waarmee we haar en haar nieuwe boek wat beter leren kennen.

Jij van hannah hill craving pages

Leuk dat wij een interview met je mogen doen! Hoe gaat het met je?

Heel goed natuurlijk. Over een niet al te lange tijd komt namelijk mijn lang gekoesterde droom uit. Mijn eigen boek! Uiteraard ben ik zo nu en dan ook wel gespannen voor wat komen gaat. Dit is mijn debuut als schrijver en alles is nieuw en onbekend. Ik stel me hiermee kwetsbaarder op dan ik volgens mij ooit heb gedaan. Toch hou ik mezelf voor dat ik ervan wil genieten en het allemaal gewoon over me heen laat komen.

Op 12 november komt Jij, het eerste deel in de Verbonden Met Elkaar trilogie, uit. Gefeliciteerd. Waar haalde je je inspiratie vandaan?

Verhaalideeën komen tot me op de meest onverwachte momenten. Daar hoef ik niets speciaals voor te doen. Vanaf kinds af aan had ik al een grote fantasie en een rijke binnenwereld. Zelf denk ik dat dat de reden is dat de inspiratie me als het ware komt aanwaaien.

Een boek schrijf je niet op één dag, hoelang heb je aan het boek ongeveer gewerkt?

Vanaf het eerste woord tot het laatste een half jaar. Daarna is er natuurlijk nog wel geregeld aan gesleuteld voor het is geworden wat het nu is.

Hoe is het verhaal dan tot stand gekomen?

Het begon met een spontaan idee over mijn hoofdpersonage, welke ik meteen duidelijk voor me zag. Met name haar uiterlijk en karakter. Ik hou zelf van spanning en humor in boeken. Met dat in gedachten begon zich er een verhaal om haar heen te vormen. In de tijd die volgde heb ik, vooral tijdens het wandelen met mijn honden, de hele boekenserie in mijn hoofd uitgewerkt. Het heeft nog best een tijd geduurd voor ik begon met schrijven, maar toen ik eenmaal begon te schrijven kon ik in een keer alle delen uitschrijven.

Welk personage vond je het leukste om te schrijven? En welke het minste?

Het leukste vond ik mijn mannelijke hoofdpersonage. Het verdiepen in het andere geslacht en zijn complexe karakter was wat het leuk en uitdagend maakte. Eigenlijk hadden alle personages wel iets leuks en uitdagends. Ik kan dus ook niet een minste noemen. Wel een lastig personage. Dat was de zogenoemde ‘slechterik’ in mijn boek. Het is moeilijk om een intens slecht karakter te bedenken, daar trouw aan te blijven en dat ook nog geloofwaardig te houden. Hopelijk is het me gelukt.

Zit er een stuk van jezelf in de personages?

Ik denk dat dat onvermijdelijk is. Het is tenslotte een creatie uit je eigen hoofd. Mijn moeder heeft het boek proef gelezen en zei meteen dat ze veel van mijn denkwijze en humor in het boek herkende.

Hoeveel boeken kunnen we verwachten in de verbonden met elkaar reeks?

Het zijn in totaal drie delen. Goed nieuws, er volgen hierna nog twee boeken.

Binnenkort kunnen jullie uiteraard mijn uitgebreide recensie lezen over Jij. Mocht je tot die tijd nog niet genoeg hebben van Hannah (wat ik me voor kan stellen) neem dan een kijkje op de site van een van de andere blogtour deelnemers…

blogtour planning jij hannah hill craving pages
 • 8 November: Cover reveal bij Readinglife567
 • 9 November: Winactie bij Pluizenbol en Diamondpages
 • 10 November: Interview met Hannah Hill
 • 11 November: Vervolg interview met Hannah Hill bij Pluizenbol

Nu jij…

 • Lees jij veel new adult / erotische romans van auteurs van eigen bodem?
 • Zo ja; welke auteurs behoren tot je favorieten
 • Wat zijn voor jou echte insta-buy thema’s of tropes in romantische verhalen?

Laat een reactie achter en let me know!

5 thoughts on “Hannah Hill aan het woord

 1. Ja lees heeel veel en vooral dit soort Ebooks 🥰.
  O.a. Sara Sparkel. Cecilia Campos . Hannah Hill
  Graag wordt ik op de hoogte gehouden van nieuwe delen en andere schrijfsters
  🙏

 2. Een geweldig mooi boek, wat jammer dat ik niet door kan lezen hoe het afloopt. Kijk al uit naar het vervolg op dit verhaal… Kan niet wachten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.