Graphic Novels die ik tot dusver heb gelezen in 2019

14 juni 2019

Graphic Novels die ik tot dusver heb gelezen in 2019

14 juni 2019

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema “Graphic Novels”.

Hoewel ik dit jaar al aardig wat graphic novels heb gelezen heb ik er nauwelijks over geschreven op mijn blog. Er staat daarom al maanden een herinnering aan mezelf tussen mijn concepten waarin ik mezelf opdracht geef om jullie te vertellen over de graphic novels die ik tot dusver heb gelezen in 2019. Fijn dat de Friday Five me vandaag een stok achter de deur biedt.

friday five graphic novels craving pages

Op My Brother’s Husband na heb ik trouwens al deze graphic novels gelezen in de Scribd app. Het aanbod in graphic novels is daar enorm en ik maak er dan ook gretig gebruik van. Wil je ook lid worden van Schribd? Gebruik dan deze link want dan krijg je de eerste twee maanden GRATIS!

Alle graphic novels op een rij

En dit zijn mijn favorieten…

Eigenlijk zijn er maar vijf graphic novels die écht indruk op mij hebben gemaakt van het lijstje hierboven dus dat komt goed uit voor deze Friday Five. Ze staan in willekeurige volgorde hieronder.

Real Friends van Shannon Hale, LeUyen Pham en Jane Poole

Real Friends is een autobiografische graphic novel over het leven van auteur Shannon Hale. Het gaat met name over haar ervaring met pesten. De reden dat deze graphic novel mij zo heeft geraakt is omdat het zo’n herkenbaar verhaal is. Ik ben ook de dupe geweest van pesten. Dit boek laat precies zien hoe gemeen kinderen onderling kunnen zijn als je als ouder niet oplet. Het is een aangrijpend boek met een mooie, hoopvolle boodschap en ik hoop dat heel veel mensen het gaan lezen.

My Brother’s Husband van Gengoroh Tagame

Dit verhaal gaat over een alleenstaande vader in Japan. Hij is opgevoed op een manier die nogal gedateerd is en traditioneel. Het komt dan ook als een grote schok wanneer er op een dag een flinke, Canadese man op zijn drempel staat die verkondigd de weduwnaar te zijn van zijn overleden broer. Terwijl hij zelf worstelt om Mike (en daarmee ook de geaardheid van zijn overleden broer te accepteren) leert zijn dochtertje Kana hem oprechte, onvoorwaardelijke acceptatie en dat vind ik mooi.

Misfit City van Kirsten Smith, Kurt Lustgarten & Naomi Franquiz

Dit is een echt girlpower graphic novel. Het verhaal gaat over een vriendinnengroepje waarvan een meisje in een museum werkt. Op een dag doen de meiden een onverwachte ontdekking die mogelijk leidt naar een heuse piratenschat. Samen gaan de vriendinnen op weg, maar hun zoektocht krijgt een gevaarlijke wending als blijkt dat er meer kapers op de kust zijn.

SLAM! Vol.1 van Pamela Ribon en Veronica Fish

Nog een heerlijk boek over echte powervrouwen is het boek SLAM! van Pamela Ribon en Veronica Fish. Ik kende Pamela Ribon al als de schrijfster van My Boyfriend is a Bear en aangezien ik dat boek geweldig vond wilde ik dit boek over de wondere wereld van Roller Derby ook heel graag lezen. Het is een verhaal over het contrast tussen vriendschap en concurrentie en dat is op een geweldige manier uitgewerkt. Ik overweg ernstig om hier een fysiek exemplaar van te bestellen omdat ik het zó goed vond.

Fence Vol.1 van C.S. Pacat, Johanna the Mad en Joana LaFuente

Fence is een graphic novel over twee ambitieuze schermers die elkaar continue proberen te overtroeven. Een van hen heeft een reputatie hoog te houden als zoon van een schermmeester. De ander moet zijn reputatie nog verdienen als (onwettige en onbekende) zoon van diezelfde meester. Niet alleen tijdens een duel lopen de spanningen hoog op.

Echt een geweldig boek. Ik heb maar zelden de chemie tussen twee personages zo intenst gevoeld in een graphic novel als bij Fence.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers van de Friday Five: 

Lees jij graag graphic novels? En zo ja; welke zou je mij nog aan willen raden?

No Comments

Leave a Reply

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Wat ik nu lees...

Recente reviews

het einde van elle kennedy cover craving pages

Het Einde van Elle Kennedy

Author:

Er zijn van die auteurs die een spontaan gilletje van blijdschap aan je ontlokken wanneer er een boek van hen verschijnt. Elle Kennedy is zeker zo'n a

de kleine bakkerij aan het strand van jenny colgan cover craving pages

De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan

Author:

Toen ik een poosje geleden het persbericht ontving over de verschijning van De Kleine Bakkerij aan het Strand van Jenny Colgan was ik onmiddellijk e

het koninkrijk van jess rothenberg cover craving pages

Het Koninkrijk van Jess Rothenberg

Het was wel even een bijzonder moment toen het recensie-exemplaar van Het Koninkrijk bij mij op de mat viel. Toen ik namelijk net begon met bloggen

Nog meer recensies

Mijn boeken

Wordcount tracker: Ontredderd versie 1.0

Intussen werk ik hard aan mijn volgende boek. Volg hier mijn vooruitgang.

35,311 / 80,000
×
%d bloggers liken dit: