Goede manieren om in je blog te investeren voor €10 of minder

tien euro investeringen in je blog craving pages

Wanneer je van plan bent om te beginnen met (boek)bloggen is het een goed idee om te beginnen met een gratis blog op WordPress of Blogger, om je content later te verhuizen naar een eigen plekje. Zo kun je voorzichtig uitproberen of bloggen écht iets voor jou is zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je investering mocht je uiteindelijk toch je interesse in bloggen verliezen.

Als blijkt dat jij een echt blogbeest bent met zeeën aan inspiratie en een oneindige hoeveelheid passie dan kun je met een gerust hart wat geld investeren in je blog om het naar een hoger niveau te tillen. Veel geld hoeft dat trouwens niet te kosten. Vandaag zet ik een aantal manieren op een rij waarmee je in je blog kunt investeren voor €10 of minder!

tien euro investeringen in je blog craving pages

Eigen domein

Een goed begin is de aanschaf van een eigen domein. Een eigen domein houdt in dat je een korter webadres kunt koppelen aan je website. Zo is cravingpages.com mijn huidige domein terwijl het vroeger craving-pages.blogspot.com was.

Je kunt je domein koppelen aan je gratis wordpress of blogger blog. Dat noem je een redirect. De korte URL verbind bezoekers dan eigenlijk (onzichtbaar) door met je .blogspot.com of .wordpress.com adres. Op Hostnet.nl kun je binnen 1 minuut een .nl domeinnaam registreren vanaf €5.

Een logo

Op de website Fiverr kun je voor slechts $5 een logo laten ontwerpen door een professionele ontwerper. Om je een idee te geven van wat je kunt verwachten voor je geld heb ik een logo aangevraagd bij ontwerpster Amy (AmyDesigns93)

Let bij het kiezen van een ontwerper wel goed op wat diegene precies aanbiedt voor die lage prijs. Een paar dingen om op te letten zijn:

 • De levertijd
 • Het aantal keer dat je het ontwerp kunt laten aanpassen
 • In welk format het bestand wordt geleverd (mijn voorkeur ging uit naar een .PNG bestand)
 • Of de achtergrond transparant is

Veel aanbieders bieden voor een meerprijs extra diensten aan zoals extra revisies, bronbestanden, meerdere kleuropties, enz.

Dit is het ontwerp dat ik heb ontvangen…

voorbeeld fiver logo craving pages

En dit is nog maar het topje van de ijsberg wat betreft dingen die je kunt scoren voor je blog op Fiverr. En als extra pluspunt: het is gewoon mogelijk om via Ideal te betalen. Handig!

Kobo plus

Dit klinkt waarschijnlijk als een vreemde investering voor je blog, maar geloof me als ik je zeg dat dit abonnement enorm nuttig kan zijn. Met Kobo Plus heb je namelijk toegang tot een aantal hele interessante boeken over bloggen waaronder:

En dat is alleen nog maar een greep uit het grote aanbod Nederlandse en Engelse boeken over bloggen.

Een Kobo Plus abonnement heb je al vanaf €9,99 per maand, maar nieuwe gebruikers kunnen profiteren van een maand gratis Kobo Plus.

Agenda / Bullet Journal

Een vrijwel onmisbare investering voor alle bloggers is toch wel een agenda of een notitieboekje/bullet journal. Je hebt al een hele leuke bullet journal voor slechts €5 bij de Hema.

Maar heb je geen zin om zelf allerlei maand- en weekoverzichten op te zetten dan biedt een gewone agenda uitkomst. Daarvoor zijn ook heel veel betaalbare opties beschikbaar. Kijk maar eens bij de Hema of de Action. Ik weet zeker dat je daar slaagt.

Misschien vind jij het handiger om je planningen online te maken. Bijvoorbeeld in de Google Calendar app. Ook dan is een notitieboekje / bullet journal een slimme investering. Hierin kun je naast je plannen en to-do lijstjes ook dingen kwijt zoals:

 • Ideeën voor updates
 • Trackers voor je statistieken (unieke bezoekers, social media volgers, aantal reacties, enz.)
 • Je blogging goals
 • Details rondom samenwerkingen
 • Aantekeningen van boeken / producten die je wilt reviewen

Nu jij…

 • Welke blogtool is voor jou onmisbaar?
 • Welke blogtool staat hoog op jouw verlanglijstje?
 • Maak jij wel eens gebruik van blog-freebies?

Ik ben heel erg benieuwd. Kom je gezellig meepraten in de comments?

4 thoughts on “Goede manieren om in je blog te investeren voor €10 of minder

 1. Leuke tips! Over dingen als Fiver ben ik toch iets minder enthousiast, en dat is vooral omdat ik het bedrag echt superlaag vind voor de ontwerpers. Ik vind dat creatief talent een normaal loon verdient.

  1. Ik ben het helemaal met je eens dat creatief talent een normaal loon verdient. Toch ben ik fan van Fiverr omdat het een goede manier is voor klanten om kennis te maken met een designer zonder de bank te breken. De 5,- aanbiedingen zijn vaak een basis pakket met beperkte revisies, formats en opties. Daarom kun je bij de meeste ontwerpers tegen een meerprijs het basispakket uitbreiden. Op die manier helpt de site artiesten en opdrachtgevers om elkaar te vinden zonder een grote kans op teleurstelling.
   Daarbij heb ik in het verleden ook diensten aangeboden op Fiverr (aangezien ik toen echt een heel laag inkomen had en schulden aan het aflossen was). En de opdrachten die ik toen deed, zelfs die voor slechts €5,- hielpen mij enorm haha.

 2. Ik heb voor ik begon met bloggen echt heel veel gehad aan De Kleine Bloggen voor Dummies. Schema’s maken, regelmatig posten en een netwerk opbouwen, dat waren dingen waar ik anders niet of niet zo snel aan had gedacht. Een niche had ik gelukkig wel redelijk, maar juist door dat boekje ben ik er nog eens extra over na gaan denken. Daarbij vond ik de stijl prettig en het boekje is overzichtelijk geschreven.

 3. Ik ben ook geen fan van Fiverr, omdat ik het een manier vind om misbruik te maken van iemands talenten. 5 euro voor een logo is echt niks… en zou ook maar 5 minuten werk mogen kosten. Tuurlijk kan het voor sommige mensen handig zijn om geld bij te verdienen en dan klinkt het lekker om 20 logo’tjes uit te poepen en zo 100 euro binnen te harken… Maar als je vervolgens 20 uur bezig bent met die logo’s, is dat echt niet oke. Daarnaast vind ik dat het de markt verpest en mensen de waarde van een sterke beeldtaal niet meer laat inzien. Een logo is werkelijk goud waard voor een bedrijf en er maar vijf euro voor terugkrijgen is een lachertje. .. Vooral omdat het uurloon van een ontwerper minimaal 50 euro per uur zou moeten zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.