Gesigneerde boeken

Friday five gesigneerde boeken craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: Gesigneerde boeken die veel voor je betekenen.

Ik moet jullie iets bekennen: ik ben niet echt iemand die heel veel waarde hecht aan een krabbel in mijn boek. In het begin van mijn boekblogger loopbaan vond ik het geweldig om allerlei evenementen te bezoeken en auteurs te ontmoeten, maar sinds de geboorte van mijn zoontje vind ik het vooral een heleboel gedoe om oppas te regelen, op tijd te beginnen met sparen (want, laten we eerlijk zijn, evenementen kosten altijd meer dan alleen een toegangskaartje) en om uren achter elkaar in de trein te zitten. Toch heb ik een paar gesigneerde boeken die wel heel bijzonder voor me zijn en die zet ik vandaag graag voor jullie op een rijtje.

Friday five gesigneerde boeken craving pages

Verschijning van Joany de Vries

Ik kan niet anders dan beginnen met mijn allerspeciaalste gesigneerde boek: dat van mezelf! Op de foto zie je het allereerste exemplaar dat ik signeerde en zoals jullie kunnen zien is dit een exemplaar voor mijn zoontje. Aangezien hij nog wat te jong is voor de inhoud houd ik het boek voorlopig nog wel even voor hem in bewaring.

Het verhaal gaat over de dochter van een Youtube Ghosthunter die op eigen houtje naar Nederland afreist wanneer ze aan klus aangeboden krijgen uit ons kikkerlandje. Haar moeder, die ze nooit heeft gekend, komt namelijk uit Nederland en ze is vastberaden om haar te vinden. Dat blijkt echter lang niet zo gemakkelijk als ze denkt…

Violet van Abigail Gibbs

Mijn allereerste ontmoeting met een buitenlandse auteur was toen ik op Chicklit.nl een meet and greet won met Abigail Gibbs (Violet en Herfstroos). Samen met blog-vriendinnetje Esmee werd ik uitgenodigd in Amsterdam bij De Drie Graefjes om Abigail te ontmoeten. Het was een geweldige middag. Wat ik vooral erg leuk vond was het feit dat Abigail net zo nerdy en awkward was als ik. En op advies van Abigail las ik niet veel later de moderne klassieker Rebecca van Daphne DuMaurier; inmiddels een van mijn lievelingsboeken. Na afloop kreeg ik een tof boekenpakket van de uitgeverij én natuurlijk signeerde Abigail voor Esmee en mij een exemplaar van Violet.

Het mes dat niet wijkt van Patrick Ness

Deze herinnering is bijzonder voor mij omdat ik dit boek liet signeren op de boekenbeurs in Antwerpen, waar ik voor de allereerste keer werd uitgenodigd om deel uit te maken van een panel. Boekbloggen stond nog in de kinderschoenen destijds dus ik was mega-vereerd en toen ik mezelf opeens op verschillende posters zag staan voelde ik me echt een beetje een superster.

Extra tof was het feit dat Patrick Ness aanwezig was op de beurs. Het was vlak na de verschijning van de Chaos Walking trilogie en natuurlijk wilde ik een handtekening want die reeks is bloedstollend spannend en supergaaf! Joanne, die destijds schreef voor de nog steeds enorm gemiste boekenblog Storyhunters was mee en samen stonden we vooraan in de rij toen Patrick ging signeren. Het was maar goed dat ze erbij was, want ik was zo starstruck dat ik op slag vergat hoe je Engels spreekt.

Spoorloos van Salla Simukka

Ik was helemaal in de wolken toen ik van uitgeverij Clavis een uitnodiging kreeg om Salla Simukka te interviewen! Sinds ik Spoorloos heb gelezen van deze auteur was ik al fan van haar unieke stijl van verhalen vertellen en ik voelde me echt gezegend dat ik een van de gelukkige boekbloggers was die een uitnodiging had ontvangen. Gewapend met een vragenlijst van romanlengte en een stapel boeken om te laten signeren begaf ik me naar Haarlem waar we werden verwelkomt in een van de mooiste boekhandels die ik ooit heb gezien. Het was zo ontzettend gezellig.

Salla was een fantastisch mens. Ik worstelde in het begin van mijn tien minuten met haar wel weer even met de Engelse taal (echt een k*t-eigenschap voor iemand die zo ook al verlegen en zenuwachtig genoeg is), want starstruck, maar uiteindelijk hadden we een heel tof gesprek. Salla lichtte zelfs een tipje van de sluier op van haar volgende project, maar voor zover ik weet is dat helaas nooit meer vertaald.

Noughts & Crosses van Malorie Blackman

Het was tijdens de opnames voor een fantrailer voor De Test trilogie van Joelle Charbonneau dat YALC voor het eerst ter sprake kwam. Samen met Emmy van Zonenmaan en de dames van het destijds enorm populaire Storyhunters besloten we in een opwelling: Daar gaan we naartoe!

Het was de allereerste keer dat YALC werd georganiseerd en voor ik het wist zat ik uit pure doodsangst een folder helemaal kapot te wringen in het vliegtuig naar Engeland (vliegen + Joany = NEE)

Het initiatief voor YALC lag bij Malorie Blackman; de auteur van de Noughts & Crosses reeks. Ik las speciaal voor deze gelegenheid het boek en was diep onder de indruk. Niet alleen van haar fantastische boek, maar ook van de manier waarop zij zich inzette voor lezers. Ik was dan ook dolgelukkig toen mijn lange wacht in de rij voor haar tafel werd beloond met een handtekening in mijn exemplaar.

The Coldest Girl in Coldtown van Holly Black en Clockwork Angel van Cassandra Clare

Hier speel ik een klein beetje vals omdat ik twee titels bij elkaar prop, maar in mijn verdediging: deze boeken horen bij dezelfde herinnering. Holly Black en Cassandra Clare hebben namelijk samen een middlegrade boekenreeks geschreven en ter promotie waren zij samen uitgenodigd op de boekenbeurs in Antwerpen.

Ik denk dat ik een volle week heb gegild toen ik een uitnodiging ontving om samen met verschillende andere bloggers deze dames te ontmoeten en te interviewen. Het was zo leuk; in plaats van individuele interviews van tien minuutjes per persoon zaten we gewoon met zijn allen in een soort vergaderzaal rondom enkele bij elkaar geschoven tafels. Holly en Cassandra zaten samen aan het hoofd van de tafels en zo begon het gesprek. Het was heel gezellig, grappig en ja… ik was alweer een beetje (erg) van mijn stuk gebracht door de aanwezigheid van deze iconische vrouwen waardoor ik alweer een blackout had op het gebied van de Engelse taal.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers aan de Friday Five…

Heb jij gesigneerde boeken die extra speciaal voor je zijn?

2 thoughts on “Gesigneerde boeken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.