Films en series van juni ’19

Films en series craving pages

Als liefhebster van verhalen maak ik weinig onderscheid tussen de verschillende manieren waarop je verhalen kunt consumeren. Ik lees graag boeken, maar ik mag ook graag naar films en series kijken. Aan het eind van de maand blik ik met jullie terug op de films en series die ik heb gekeken en vertel ik je kort wat ik ervan vond.

Elke maand maak ik in mijn bullet journal een lijstje van films en series die ik hoop te kijken de komende maand. Afgelopen maand stond natuurlijk Good Omens bovenaan mijn nog-te-kijken-lijstje. Verder in deze Films en series een advocatenserie die mijn verwachtingen overtrof, een biografische film over het leven van een beroemd schrijfster en natuurlijk mijn nog-te-kijken-lijstje voor komende maand…

Films en series craving pages

Wat ik keek in juni

Ik heb mijn tijd en aandacht de afgelopen maand heel netjes verdeeld tussen films en series. Al waren er twee series in het bijzonder die ik eigenlijk nauwelijks af kon zetten. Die series geef ik dan ook de schuld voor het feit dat ik waarschijnlijk niet alle challenges voor de Golden Girls readathon af krijg.

Good Omens (2019)Het verhaal gaat over de engel Aziraphale en de demoon Crowley die een bijzondere vriendschap sluiten en hun krachten bundelen om armageddon te voorkomen. Een geweldige mini-serie met een fantastische ontknoping. De humor van het boek komt echt tot leven dankzij de fantastische casting. ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Te zien op Amazon Prime Video

Mary Shelley (2017)Zoals de titel al verraad is dit een biografische film over het leven van Mary Shelley, de auteur van Frankenstein. Het is een aardige film, maar eerlijk gezegd niet heel erg bijzonder. Mary Shelley is een interessante vrouw, maar het hoogtepunt van deze film was Aria Stark in een jurk. Ik was niet kapot van de casting en de acteerprestaties, maar al met al is het verhaal gelukkig boeiend genoeg. ⭐️⭐️⭐️

The Good Wife (2009)Deze serie gaat over de echtgenote van een states attorney wiens corruptie en ontrouw een waar mediacircus hebben ontketend. Met haar man in de gevangenis en twee kinderen om te onderhouden pakt Alicia haar oude beroep als advocate weer op in de firma van een oude vlam. Vroeger ergerde ik me enorm toen Net5 deze serie uit ging zenden in plaats van Charmed, maar nu ben ik hopeloos verslaafd aan de intriges bij Lockhart & Gardner. ⭐️⭐️⭐️⭐️

Te zien op Amazon Prime Video en Netflix

Mr. Iglesias (2019) Gabriel Iglesias in zijn eigen comedyserie. Liefhebbers van de standup comedian zullen ongetwijfeld kunnen lachen om deze serie, maar ik mis iets. Sitcoms zijn natuurlijk altijd een beetje over de top, maar deze vond ik ronduit ongeloofwaardig en een beetje stijfjes. Ik ben geen fan. ⭐️⭐️

Te zien op Netflix

Colette (1018) Nog een biografische film. Dit keer over het leven van Sidonie-Gabrielle Colette. Haar verhaal begint als een jong, naïef plattelandsmeisje trouwt met een auteur die wordt geroemd om boeken die hij vrijwel nooit zelf heeft geschreven. Colette schrijft boeken voor hem over haar eigen jeugd die onder zijn naam worden gepubliceerd… tot ze er genoeg van krijgt dat hij alle eer opstrijkt. Ik vond dit echt een geweldige film. Ik was van begin tot eind geboeid door zowel de film als de vrouw. ⭐️⭐️⭐️⭐️

Mijn kijklijst voor juli

Films en series die ik wil kijken in juli 2019 craving pages

Komende maand heb ik mijn nog-te-kijken-lijstje express kort gehouden. Noud heeft natuurlijk vakantie vanaf volgende week en dan verwacht ik niet veel tijd aan de buis gekluisterd door te brengen. Toch hoop ik de volgende films volgende maand te kijken…

En de volgende series wil ik graag kijken…

Wat is het leukste wat jij hebt gekeken in juni?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.