Dit is waarom ik altijd een boek bij me heb

waarom ik altijd een boek bij heb craving pages

Ik ben geen fashionista, maar toch is er een accessoire (dat bij iedere outfit past) dat ik als onmisbaar beschouw wanneer ik de deur uitga: een boek. Sommige mensen voelen zich naakt zonder makeup of sieraden, maar ik voel me incompleet zonder boek.

Onlangs was natuurlijk Sinterklaas weer in het land en een van de dingen waarmee hij mij verraste was een nieuwe schoudertas. Ik vond hem prachtig, maar maakte me in eerste instantie ook zorgen; zou daar wel een boek in passen? Natuurlijk was dat het eerste wat ik uitprobeerde, en thank god, want er past een kleine paperback in!

Waarom ik nooit zonder boek het huis verlaat? Daar zijn verschillende redenen voor die ik vandaag voor jullie op een rijtje zet…

waarom ik altijd een boek bij heb craving pages

Ik ben een berucht te-vroeg-komer

Al van jongs af aan is mij bijgebracht dat je beter te vroeg dan te laat kunt komen. Ik vind het ook geen prettig idee om mensen op me te laten wachten. Terwijl ik het zelf eigenlijk nooit vervelend vind om te moeten wachten, want dan kan ik mijn boek erbij pakken.

Anderen zijn vaak te laat

Ik heb ook al vroeg geleerd dat niet veel mensen er hetzelfde over denken. Of ik nu met precies de verkeerde mensen omga weet ik niet, maar negen van de tien keer komen anderen vaak te laat wanneer ik met ze heb afgesproken. Niet dat je mij hoort klagen want ik heb ondertussen lekker wat zitten lezen.

Mensen laten je met rust

Voor iemand met een sociale angststoornis is een boek een fantastisch hulpmiddel buitenshuis. Mensen laten je namelijk met rust wanneer je zit te lezen. Nou ja, de meeste mensen tenminste. Er zijn helaas ook altijd types die mijn boek niet aanzien als het sociale schild waarvoor ik het heb bedoeld.

Je leest meer

Wanneer je een boek bij de hand hebt kun je loze momentjes doorbrengen in je favoriete fictieve wereld. Er zijn maar weinig dingen echt zonde van je tijd, behalve wanneer je moet wachten en geen boek bij je hebt.

Het stelt me gerust

Dit klinkt stom, maar het stelt me gerust om te weten dat er een boek in mijn tas zit. Ik ben namelijk best een muurbloempje en ik vind het zo ongemakkelijk om alleen te zijn op een plek waar veel mensen zijn zoals in een kantine of bij de Hema. Dan wil ik mezelf ergens mee bezig houden omdat ik mezelf er anders van ga overtuigen dat mensen me een loser vinden omdat ik in mijn eentje zit te eten (bijvoorbeeld).

Geen batterij die leeg raakt!

Ereaders zijn fijn, maar ik heb altijd een backup boek in mijn tas voor het geval dat de batterij van mijn Kindle leeg raakt middenin een verhaal. Dan kan ik tenminste wisselen naar mijn trouwe paperback mocht het noodlot toeslaan.

En jij…

  • Wat neem jij altijd met je mee als je de deur uitgaat?
  • Hoe lees jij het liefst onderweg?
  • Neem jij maatregelen om je boeken onderweg te beschermen bijvoorbeeld met een booksleeve?

Ik ben heel erg benieuwd. Kom je gezellig meekletsen in de comments?

One thought on “Dit is waarom ik altijd een boek bij me heb

  1. Ik doe mijn boeken altijd in een linnen tasje in mijn tas ter bescherming. Als ik naar mijn werk ga, neem ik er geen mee, maar verder vaak wel. Sowiesp voor een treinreis oid, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.