Dingen die deze boekenwurm niet “kan” missen

wat ik als boekenwurm niet kan missen craving pages

Lezen is geen lastige hobby. Het enige wat je er écht voor nodig hebt is een boek en wat vrije tijd. Toch zijn er veel producten op de markt die het lezen nog leuker kunnen maken. Van fandom merch tot en met handige gadgets. Vandaag deel ik met jullie een aantal dingen waar ik als boekenwurm niet zonder kan (lees: wil).

Ik ben geen grote verzamelaar van boekige merch of fandom memorabilia dus de items die ik zal bespreken zijn niet per se in boeken-thema.

wat ik als boekenwurm niet kan missen craving pages

Een grote mok (en thee)

Gaat er iets boven een grote mok vol gloeiend hete thee tijdens het lezen? Voor mij is de weldaad van zo’n bakje vergelijkbaar met het effect van een warm bad. Ik word er zo heerlijk ontspannen van. Daardoor kan ik me nog beter op het boek concentreren. Ik raak er helemaal door in de zone waardoor ik nog meer van het boek kan genieten.

Een rechaud is ook geen overbodige luxe. Daarmee houd ik het water in de theepot heet aangezien ik meestal vergeet mijn thee meteen op te drinken wanneer ik aan het lezen ben 🙈. Hand omhoog als jou dat ook wel eens overkomt 🙋

Boekenleggers

Natuurlijk kun je ook gewoon een ezelsoor maken, no judgement als dat meer jouw stijl is, maar ik houd mijn boeken liever mooi. Daarom is een boekenlegger voor mij onmisbaar. De meeste boekenleggers die ik gebruik komen van Pinterest. Daar zijn enorm veel gratis, printable boekenleggers te vinden. Om het jullie wat gemakkelijker te maken heb ik een bord samengesteld met mijn favoriete freebies. Klik hier voor de gratis boekenlegger printables.

Kindle + hoesjes

Een paar maanden geleden heb ik een Kindle aangeschaft omdat ik echt niet zonder Ereader kan. Ik heb in het verleden meerdere Kobo’s gehad, maar de Kindle heeft een voordeel waar ik niet omheen kan: veel Engelse ebooks zijn namelijk stukken voordeliger in de Kindlestore dan in andere webshops 😍.

Om mijn ereader te beschermen heb ik een sleepcover aangeschaft. Hierdoor voelt de Kindle ook al iets meer als een echt boek dankzij de “kaft”. Daarnaast bewaar ik het apparaat ook nog eens in een sleeve van Artisanal Ané. Meer daarover kun je lezen in dit artikel.

Tasjes

Mijn verzameling linnen tasjes is ongemerkt enorm gegroeid de afgelopen jaren. Ze zijn dan ook zo ontzettend leuk! Ik heb meerdere linnen tasjes van Blossom Books en twee tassen met een ontwerp van Letters & Lights en dat is nog maar het topje van de ijsberg. Mijn favoriete tasjes zijn toch wel die met een boekige quote zoals: “My bookshelf brings all the boys to the yard“. Dergelijke tasjes hebben namelijk al meer dan eens tot een leuk gesprek geleidt in de boekhandel en bij de bieb. En het is altijd handig om een extra tas bij de hand te hebben.

Bullet Journal

Ik ben sinds een paar maanden helemaal fan van de Mashaplanner voor al mijn organisatorische benodigdheden, maar dat betekent niet dat ik ben gestopt met bullet journalen. Ik houd namelijk nog altijd trouw een boekige bullet journal bij. Ik zou niet meer zonder willen.

Binnenkort ga ik beginnen met het opzetten van mijn boekige bujo voor 2020 (ik schrijf deze post namelijk tijdens de kerstvakantie). Laat het me weten als jullie het leuk vinden als ik daar een artikel over schrijf in een reactie hieronder. Voor volgend jaar heb ik een bullet journal boekje aangeschaft van Creachick.

Niet nodig, wel leuk…

Natuurlijk zijn er ook een aantal dingen die ik niet echt nodig heb om van een boek te genieten, maar die wel héél erg leuk zijn om erbij te hebben. Zoals bijvoorbeeld een geurkaarsje. Mijn favoriete geurkaarsjes komen van Letters & Lights, Romemade Candles en Grace & Honey (VK).

Nu jij…

  • Wat kun jij als boekenwurm niet missen?
  • Welke boekige dingen staan nog op jouw wishlist?
  • Wat is jouw favoriete online shop voor boekgerelateerde goodies?

Laten we het er eens over hebben in de comments hieronder. ‘K zie je daar!

4 thoughts on “Dingen die deze boekenwurm niet “kan” missen

  1. Ik durf echt niet meer tellen hoeveel bladwijzers ik ondertussen heb. Zowel gekochte als gekregen en geknutselde exemplaren. Het toppunt is dat ik meestal gewoon mijn favoriete exemplaar gebruik. Ondertussen heb ik ook enkele booksleeves. Een kleine voor paperbacks en twee grotere waarvan ik er één (die met de marauders map) heel vaak gebruik. Verder heb ik ook heel wat boekige bekers, allerlei theesamen voor tijdens het lezen en een hele verzameling boekgerelateerde notitieboeken. Plus fandom spulletjes zoals funko’s, pins en magneten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.