Deze boeken zijn perfect voor huis Hufflepuff

boeken voor huize hufflepuff craving pages

Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: boeken die perfect passen bij je Hogwarts huis.

Terwijl ik dit schrijf krijg ik te maken met een soort existentiële crisis. Ben ik wel echt een Hufflepuff zoals ik altijd heb gedacht, of sluit mijn persoonlijkheid veel beter aan bij een van de andere huizen? Om het zeker te weten ga ik dat eerst toch maar eens even testen. Ik gebruik – uiteraard – een quiz van Buzzfeed, die je hier kunt vinden.

boeken voor huize hufflepuff craving pages

Mijn resultaat…

De test bestaat uit vrij pittige vragen en meer dan eens twijfel ik tussen twee antwoorden, maar uiteindelijk liegt de uitslag er niet om.

You Are 42% Hufflepuff, 24% Ravenclaw, 21% Gryffindor, and 13% Slytherin!

Ik ben dus nog altijd een trotse Hufflepuff! Whoohoo!

Eigenschappen van een Hufflepuff

Net zoals de andere huizen staan Hufflepuff-leden bekend om een aantal kwaliteiten. Dat betekent niet dat je alle leden van een bepaald huis over een kam kunt scheren (want uitzonderingen moeten er zijn), maar geeft meer een beeld van de normen en waarden van een Hogwarts huis.

Hufflepuff-leden staan vooral bekend om hun geduld, loyaliteit en eerlijke aard. Ook zijn ze vaak gewoonweg aardig en onzelfzuchtig. Ik heb vijf boeken geselecteerd die ik heel goed vind passen bij die omschrijving.

Joni, underway van Kelly Oram

Na het plotseling overlijden van haar broer laat Joni zich overhalen om zijn plaats in te nemen op de bootreis die hij had geboekt. Aan boord leert ze niet alleen haar broer beter kennen, maar ook zichzelf.

Omdat: je houdt van boeken waarin familierelaties een grote rol spelen, en waarin familie niet perse wordt gedefinieerd door bloed.

To All the Boys I’ve Loved Before van Jenny Han

Wanneer Lara Jean een crush heeft die zo heftig is dat hij haar van binnenuit dreigt te verteren schrijft ze een liefdesbrief die ze nooit op de post doet. Maar dan gebeurt het ondenkbare; haar verstopplek is opeens verdwenen en een voor een worden de brieven bezorgd bij haar vervlogen liefdes.

Omdat: je gek bent op een moderne romkom, de fake-dating trope en verhalen over de onbreekbare band tussen zussen.

The Beast Player van Nahoko Euhashi

Nadat ze haar moeder heeft verloren aan draak-achtige waterwezens wil Emi niets meer weten van de fabeldieren. Tot ze zich op een dag ontfermt over een gewond beest dat langzaam maar zeker haar hart verovert.

Omdat: verhalen over de bijzondere band tussen mens en dier je all the feels geven.

Anne van het Groene Huis van L.M. Montgomery

Thomas en Marilla Cuthbert wilden eigenlijk een jongen adopteren om hen te helpen op het land. In plaats daarvan krijgen ze Anne Shirley. Met haar oneindige fantasie en uitgesproken meningen steelt ze al snel de harten van de broer en zus.

Omdat: je in een nostalgische bui bent en graag iets wil lezen waarmee je kunt ontsnappen aan de drukte van het hier en nu.

Carry on van Rainbow Rowell

Simon Snow is niet alleen het doelwit van een groot kwaad dat de insidious Humdrum heet, maar ook het mikpunt van haat van zijn kamergenoot op de toverschool waar hij op zit. Het belooft een roerig schooljaar te worden.

Omdat: je het interessant vind om te lezen hoe het er aan toe gaat op andere magische scholen.

Neem ook een kijkje op de blogs van andere deelnemers aan de Friday Five…

Nu jij…

  • Wat is jouw Hogwarts huis?
  • Welk boek gaf jij onlangs nog alle sterren op Goodreads (of Hebban)?
  • Vind jij dat de eigenschappen waar jouw Hogwarts huis bekend om staat goed bij jou passen?

Laat een reactie achter en let me know!

One thought on “Deze boeken zijn perfect voor huis Hufflepuff

  1. De laatste keer dat ik die test deed (een tweetal jaar geleden) was ik 48% Hufflepuff, in de 20 % Ravenclaw en Gryffindor en 6% Slytherin. Toen ik hem daarnet invulde kwam ik uit op 54 % Hufflepuff, 22% Ravenclaw, 18% Gryffindor en 6% Slytherin. Ik zit dus nog steeds in het juiste huis. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.