De Fotofabriek

Fotoalbum van de fotofabriek craving pages

Ik maak best veel foto’s. Zoveel zelfs dat mijn mobiel me er met enige regelmaat aan herinnerd dat ik weer eens wat plek vrij moet maken als ik daarmee door wil gaan. Nu ben ik zo iemand die het zonde vind om foto’s maar op een harde schijf te laten staan. Ik laat daarom nog geregeld foto’s afdrukken om ze vervolgens zelf in te plakken.

Natuurlijk weet ik dat er verschillende plekken zijn waar je online een prachtig kant-en-klaar fotoalbum kunt samenstellen, maar ik heb daar nog nooit eerder gebruik van gemaakt. Tot ik een aanbod kreeg waar ik geen nee tegen kon zeggen…

Fotoalbum van de fotofabriek craving pages

Een poosje geleden werd ik benaderd door Linda van de Fotofabriek met de vraag of ik wellicht interesse had in een samenwerking. In ruil voor een artikel met mijn eerlijke mening mocht ik kosteloos dit fotoalbum maken.

Ik was zo enthousiast dat ik vrijwel meteen aan de slag ging met het ontwerpen van mijn fotoalbum op de website van de Fotofabriek. Het was gemakkelijker dan ik had verwacht. Het programma wijst zich vanzelf. Ik koos voor een van de templates uit een breed aanbod. Ze hebben templates voor fotoboeken in allerlei thema’s: van vakantieboeken tot boeken om het eerste jaar van je kleine te vereeuwigen. Allemaal prachtig!

Natuurlijk kon ik niet anders dan kiezen voor een boek waar ik op de cover een grote foto van mijn eigen kleine man kon drukken (al snel merkte ik dat het boek een duidelijk Noud-thema begon te krijgen).

Ik had echt veel plezier met het samenstellen van de pagina’s. In eerste instantie vulde ik gewoon de lege vakken op de vooraf samengestelde pagina’s, maar al snel speelde ik met clipart, pagina-indeling en tekst. En uiteindelijk was ik klaar om mijn album te bestellen.

Fotoalbum van de fotofabriek inkijken craving pages

Het boek was klaar in een oogwenk. Een dag eerder dan voorspeld viel het hier al op de mat. Het was verpakt in een stevige, kartonnen enveloppe om het onderweg te beschermen. En mijn eerste indruk was… ongeloof.

Stiekem was ik een beetje nerveus dat het boek in het echt tegen zou vallen omdat alle foto’s in het boek zijn gemaakt met mijn mobiel (en mijn mobiel is alles behalve fancy). Wanneer ik losse afdrukken laat maken zijn de prints meestal ook niet allemaal fantastisch. Maar dit boek is stunning!

Er sprong gewoon een traan in mijn oog toen ik door het blije gezichtje van Noud op de cover werd begroet. En ook de binnenkant was een lust voor het oog. Niet een foto is vaag, blokkig of verkleurd. Ik heb als speciale test een foto groot af laten drukken over twee pagina’s en ook die is haarscherp en prachtig uitgevallen.

Fotoalbum van de fotofabriek inkijken twee craving pages

Om een lang verhaal kort te maken: ik ben fan. Ik ben zelfs zo blij met het album dat mijn foto-inplak dagen misschien wel een ding van het verleden zijn vanaf nu. Het self-care momentje dat fotoalbums samenstellen voor mij betekent had ik ook bij het online knutselen aan dit mooie album en eerlijk is eerlijk… ik vind het resultaat van de Fotofabriek vele malen mooier dan mijn eigen knip en plakkunsten. Wil je zelf ook aan de slag met het maken van een fotoalbum? Dat kan hier.

Nu jij…

  • Laat jij regelmatig foto’s afdrukken?
  • Zo ja; plak jij foto’s zelf in of maak je liever online een fotoalbum?
  • Maak jij vaker foto’s van dierbaren of van plekken/eten/dingen?

Klets gezellig mee in de reacties en hopelijk tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.