De Eerste 19 Boeken Van ‘19

De eerste 19 boeken van 2019 craving pages

Er zijn van die jaren waarin je een valse start maakt met je reading challenge. De afgelopen jaren leek het wel alsof er een vloek op me rustte waardoor ik maar niet in mijn leesflow kwam. Ik heb mezelf dan ook aangenaam verrast met het feit dat ik zo vroeg in het jaar al 19 boeken heb gelezen. En dan ook nog zo’n leuke!

Zoals jullie weten houdt ik van boeken die niet zo veel bekendheid genieten. Daarom leek het me leuk om een overzichtje te maken van de eerste 19 boeken die ik las in 2019 en waarom ik ervoor heb gekozen om ze aan mijn TBR toe te voegen.

De eerste 19 boeken van 2019 craving pages

Statistieken

Ik heb vijf boeken drie sterren gegeven namelijk:

Ik gaf acht boeken vier sterren:

Zes boeken kregen vijf sterren van mij:

Wat betreft doelgroep las ik twee middlegrade boeken, acht young adult boeken en negen boeken gericht op volwassenen.

Het format waarin is las is als volgt verdeeld: 12 fysieke boeken vs. zeven ebooks. Ik heb nog geen audioboeken uitgelezen in 2019, maar ben bezig in het vervolg op Dare Mighty Things.

Qua paginaaantallen las ik vier boeken van 150-250 pagina’s, zeven boeken van 250-350 pagina’s, vijf boeken van 350-450 pagina’s en drie boeken hadden meer dan 450 pagina’s.

Één boek had een publicatiedatum in 2019. Verder las ik elf boeken die zijn verschenen in 2017-2018 en zeven boeken die zijn verschenen tussen 2010 en 2016.

Ik las vier boeken van een mannelijke auteur en 15 boeken zijn geschreven door een vrouw.

Mijn top 5

  • My Brother’s Husband van Gengoroh Tagame gaat over een alleenstaande vader wiens zwager plotseling voor de deur staat. Mike is een beer van een vent die naar Tokio is gereisd om zich dichter bij zijn overleden man te voelen. Het is een verhaal over acceptatie en familie waar ik enorm van heb gehouden. Ik las het eigenlijk vooral om snel een boek af te kunnen vinken tijdens een leesmarathon, maar was na afloop zo diep onder de indruk dat dit boek me een beetje verperste voor alles wat erna kwam.
  • Ik Wist Het van Chantal van Gastel gaat over een jonge vrouw die haar vaste baan opgeeft om een bloemenwinkel te beginnen waar vreemde, mooie dingen gebeuren die de aandacht trekken van een vasthoudende reporter. Deze las ik omdat ik heb genoten van Zwaar Verliefd en ik vond het boek voor een prikkie waardoor het voldeed aan de januari challenge uit mijn TBR Thema Jar.
  • Dear Martin van Nic Stone is een boek wat me naar de strot heeft gegrepen. Het is een verhaal over racisme in onze moderne wereld. Het is een eyeopener die mij tegelijkertijd gevoelens van woede, verdriet en plaatsvervangende schaamte voor mijn medemens deed ervaren. Het goede nieuws is dat dit boek binnenkort ook uitkomt in het Nederlands. Zeker lezen!
  • Real Friends van Shannon Hale is de tweede graphic novel in deze lijst. Het is een autobiografische graphic novel over Shannons tijd op de basisschool. Het laat een vorm van pesten zien waar we nog veel te weinig bij stil staan: roddels, iemand buitensluiten of negeren, groepsdruk… Dit boek schetst zo’n goed beeld van hoe het is om een meisje te zijn en haakt ook perfect in op de manieren waarop pesten zowel je fysieke als psychologische gezondheid kan beïnvloeden. Heftig, maar heeel belangrijk.
  • This Is Going To Hurt van Adam Kay is een van mijn favorieten omdat het me hardop aan het lachen heeft gemaakt. Het boek is eigenlijk een bundeling dagboekbijdragen van een arts in opleiding, maar dan vertelt met zo’n geweldig gevoel voor humor dat mijn innerlijke hypochonder zich voor de verandering eens niet bemoeide met mijn leesvermaak.
Slayer van kiersten white craving pages

Grootste teleurstelling

Een boek waar ik heel hoge verwachtingen van had die helaas niet werden waargemaakt is toch wel Slayer van Kiersten White. Dit boek is al net zo’n gruwel als de reboot van Charmed.

Met welke boeken ben jij het jaar begonnen? Welk boek is je favoriet tot dusver?

One thought on “De Eerste 19 Boeken Van ‘19

  1. Ik ben nu echt aan het overwegen of ik niet ook zo’n reading status tracker zou bijhouden om me tegen het einde van het jaar veel tijd te besparen bij het samenstellen van de jaarlijkse Boekenjaar in cijfers-blogpost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.