De Book Junkie Trials wrap up

the bookie trials canlde craving pages

Ik heb voor mijn gevoel echt heel weinig gelezen in de maand juli. Dat hitte sloeg toe en daardoor vond ik het af en toe echt heel erg moeilijk om me op mijn boek te concentreren. Toch is het me gelukt om de Bookie Grail te bereiken in de Book Junkie Trials waar ik aan meedeed afgelopen maand.

Voor de aanvang van de Book Junkie trials werden deelnemers ingedeeld in een team door middel van een quiz. Ik werd ingedeeld bij de Magi. Je team bepaalde de route die je af moest leggen om de Bookie Grail te bemachtigen. Als magi begon ik in Orc Grove, waarvan ik naar Ol’ Pirate Cove moest reizen. Toen mijn missie daar was volbracht was Glimmer mijn volgende bestemming. Vandaaruit trok ik verder via Draconic Isle naar de Bookie Grail.

the bookie trials canlde craving pages

Ieder punt op de kaart kwam met een eigen opdracht en dit is hoe ik die heb ingevuld…

Orc Grove

“Some say there’s no talking to Orcs, but a good political relationship is needed. Learn some Orc customs by reading a book that is gruesome, gory or gritty.”

Hiervoor heb ik gekozen voor Break a Leg van Chinouk Thijssen. Ik keek er echt enorm naar uit om in dit boek te beginnen en hij paste perfect bij deze uitdaging. Dit boek was zo mogelijk nóg spannender dan het eerste deel. Er gebeurde zoveel schokkende dingen dat ik sommige delen twee keer moest lezen om mezelf ervan te verzekeren dat er echt stond wat ik dacht dat er stond. Ik ben trouwens nog geen millimeter dichter bij het ontmaskeren van de dader. Ik nijg heel sterk naar Zoë, maar er zijn nog te veel twijfels.

Ol’ Pirate Cove

“Shiver me timbers! You shall be walking the plank if you don’t learn how to sail better. Read a book that takes place, at least in part, on sea.”

Deze opdracht heb ik vervuld met het boek The Lifeboat Clique van Kathy Parks. Het verhaal gaat over een groepje frenemies dat een tsunami overleeft, maar hun provisorische vlot wordt wel meegesleept naar de zee waar ze dagenlang ronddobberen hopend op redding. Ze hebben geen eten, geen drinken en geen enkele mogelijkheid om het vasteland te bereiken. Hoe lang zal het duren voordat ze ook hun hoop opgeven.

Dit boek was intens joh! Ik lees veel YA en ik ben toch een beetje gewend geraakt aan een glansje schone schijn over de meest gruwelijke verhalen. Nou daarvoor hoef je bij Kathy Parks niet aan te komen. Haar boeken zijn rauw, maar gaaf en zetten je elke keer weer aan het denken.

Glimmer

“This Isle is alight with gems and crystals, one of the most picturesque spots in the high queendom. Make sure you fit in with a beautiful or colourful book.”

Hier heb ik gekozen voor These Witches Don’t Burn van Isabel Sterling. Ik ben echt verliefd op deze cover. De combinatie van een foto met illustraties vind ik echt geweldig uitgewerkt. Daarbij springt de kleur van het paarse kleed er echt uit waardoor het boek onmiddellijk de aandacht opeist.

Het verhaal zelf is ook heel erg gaaf. Het gaat over een jonge heks die samen met haar ex vermoed dat er een bloedheks is gearriveerd in hun woonplaats. Niemand wil de twee echter geloven, zelfs niet wanneer de bewijzen zich opstapelen. De twee zullen zelf op onderzoek uit moeten om het welzijn van hun coven en hun families te beschermen.

Draconic Isle

“Oh my! This island is swarming with wyverns and dragons. Brush up on your draconic knowledge with a book that features dragons.”

Ik heb hierbij gekozen voor het boek The Beast Player van Nahoko Euhashi. Op de een of andere manier dacht ik dat dit een drakenboek was. Er komen gelukkig wel draken in voor (dus ik mag hem gelukkig goed rekenen), maar het beest in de hoofdrol is toch van een heel ander soort.

Het verhaal gaat over Elin, wiens moeder de zorg draagt over een soort water draken. Wanneer de draken een voor een ziek worden en overlijden, krijgt Elins moeder de schuld en wordt deze ter dood veroordeeld. Elin weet te vluchten.

Het is een verhaal wat Elin echt volgt van klein meisje tot jonge vrouw en dat vond ik heel erg bijzonder om te zien. Het is ook erg interessant om te lezen over de politieke situatie in de wereld waarin Elin opgroeit en de gedetailleerde manier waarom de zorg voor de beesten wordt omschreven sprak enorm tot de verbeelding. Wat dit verhaal naar mijn mening wel miste was een klapper op het einde. Misschien moet ik maar eens wat onderzoek doen naar de anime serie die op dit boek is gebaseerd, want ik wil wel graag meer. Veel meer!

The bookie grail

Om de Bookie Grail binnen te slepen moest iedereen hetzelfde boek lezen namelijk Stardust van Neil Gaiman. Heel veel van mijn mede-deelnemers vonden het boek teleurstellend, maar eerlijk gezegd heb ik er echt van genoten. Ik moet wel bekennen dat ik dit een van de zeldzame gevallen vind waarin de film het boek (op sommige vlakken) overtreft, maar desondanks heb ik het met veel plezier gelezen.

Het verhaal gaat over de jonge Tristran, die het meisje van zijn dromen een gevallen ster beloofd in ruil voor haar hand. Wanneer hij de ster echter vind blijkt het een jonge vrouw te zijn, en hij is niet de enige die haar buit wil maken. Heksen, moordzuchtige prinsen, luchtpiraten en meer komen voor in dit fantasierijke brainchild van Neil Gaiman.

the bookie trials wrap up craving pages

Verder las ik…

Wat is het tofste boek dat jij las in juli?

2 thoughts on “De Book Junkie Trials wrap up

    1. Ja, hier was echt ongelofelijk veel tijd en aandacht in gestoken. Er was een plattegrond, kaarsen, mokken en andere merch en nog zoveel meer. Echt een van de meest indrukwekkende leesmarathons waar ik tot op heden aan mee heb gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.