De 5 dingen en boeken boven aan mijn verjaardagswishlist

Friday Five dingen waar ik naar uitkijk voor yalfest craving pages verjaardags wishlist

Terwijl iedere boekenwurm uitkijkt naar volgende week vanwege Yalfest kijk ik uit naar week zestien om een geheel andere reden. Volgende week ben ik namelijk jarig! Hoewel ik de meeste jaren weinig doe met mijn verjaardag (behalve natuurlijk een stuk taart en lekkers delen met familie en vrienden) heb ik besloten om er dit jaar enorm enthousiast over te zijn. Om de pijn van het feestje dat ik de zondag erna moet missen een beetje te drukken.

Maarrr…Elke vrijdag organiseert Joost (nerdygeekyfanboy.com) de Friday Five rondom een boek-gerelateerd thema. Deze week is het thema: ‘Vijf dingen waar ik het meest naar uitkijk voor Yalfest’

Friday Five dingen waar ik naar uitkijk voor yalfest craving pages verjaardags wishlist

Wreed. Heel erg wreed. Maar natuurlijk heb ik er een mouw aan weten te passen want aangezien mijn verjaardag ook vóór Yalfest is deel ik gewoon 5 dingen die ik heeel graag wil voor mijn verjaardag.

Een grote kamerplant

Ik scoorde onlangs een heel tof mandje wat me uitermate geschikt lijkt als thuis voor een mooie plant. Dit ga ik sowieso krijgen trouwens, want ik heb besloten dat dit mijn cadeautje voor mezelf wordt. Ik heb jarenlang geen planten in huis gehad. Letterlijk nul! En dat is helemaal niet gezellig natuurlijk. Inmiddels heb ik er negen, maar het zijn allemaal kleinere planten en geen echte eyecatchers. Okee, er staat een joekel van een sansevieria in de woonkamer, maar laten we het erop houden dat ik die niet zelf heb uitgekozen. Ik koesterde in het begin nog hoop dat mijn talent voor planten kapot laten gaan ook deze plant fataal zou worden, maar nee hoor. Het lelijke ding triomfeert al jaren over mijn nalatendheid op de vensterbank.

Een “nieuwe” bedombouw

Ik heb het niet over een spiksplinternieuw bed, maar gewoon iets mooiers van Marktplaats of de kringloop. Ik ben hard bezig mijn slaapkamer een grote makeover te geven en daarbij ben ik op zoek naar een nieuwe ombouw voor mijn bed. Laatst vond ik een perfect exemplaar met rotan elementen rondom een stalen frame. Supergaaf! En ze vroegen er maar vijftig euro over. Helaas was een andere bieder me voor. GRMBL.

Een zandbak/zwembad schelp

Je kent ze vast wel; die grote plastic schelpen waar je in de ene kant een zwembadje en de andere kant een zandbak in kunt maken. Die wil ik. I know, dat is eigenlijk meer een cadeautje voor Noud, maar er zijn gewoon maar weinig dingen waar ik meer van kan genieten dan van spelen met mijn zoontje. Het is dus eigenlijk voor ons allebei.

Naar de rommelmarkt in de Brabanthallen

In het weekend van Yalfest is er ook een enorme rommelmarkt in de Brabanthallen. Vroeger ging ik daar altijd met mijn ouders, oma en oom naar toe maar ik ben er al jaren niet meer geweest. En nu kriebelt het toch wel om weer eens een keer te gaan. Zelfs al is het niet de mega-markt (die is in november pas). Ik hou er echt heel erg veel van om lekker langs kraampjes te struinen en verkopers te beledigen met mijn extreem lage biedingen (eigenlijk ben ik veel te verlegen om uberhaupt af te dingen).

Me ‘jarig’ voelen

Ik heb nooit onder stoelen en banken geschoven dat ik worstel met mental health problemen. Mijn PTSS, depressie en sociale angststoornis hebben mijn verjaardag al heel vaak voor mij verpest. De afgelopen jaren speelde er nog iets anders waardoor ik nauwelijks iets heb kunnen doen met mijn verjaardag.

Daardoor is mijn verjaardag al heel lang een dag waarop ik enorm diep in de put beland. En dat is k*t. Ik wil dan ook niets liever dan me op mijn verjaardag een keer echt jarig voelen en ik denk dat ik weet hoe ik dat voor elkaar moet krijgen.

Ik moet gewoon iets gaan doen waar ik die dag zelf zin in heb. Lekker samen met Noud. Hopelijk is het mooi weer die dag en kunnen we gaan picknicken bij de kinderboerderij of in de bossen of iets dergelijks, maar zo niet dan bedenk ik wel iets anders. Ik vertik het in ieder geval om de dag maar gewoon voorbij te laten gaan zonder iets voor mezelf te doen.

En zoals ik hierboven ook al zei is er niets waar ik gelukkiger van wordt dan van tijd met Noud. Dus ik zal de dag hoe dan ook vieren samen met mijn nummer 1.

5 Boeken op mijn wishlist

  • Over Wezenloze Zielen van Merel de Keyzer; Staat ook al een tijdje op mijn verlanglijstje. Niet alleen omdat de cover natuurlijk een beauty is, maar ook omdat het verhaal me erg gaaf lijkt. Ik weet niet waarom, maar ik krijg echt Naomi Novak vibes bij het lezen van de samenvatting van dit boek.
  • De Zwendelprins van Rima Orie; Rima Orie won natuurlijk de schrijfwedstrijd van uitgeverij Moon en de samenvatting van haar boek maakt me enorm nieuwsgierig. Ik houd sowieso van de culturele roots van haar verhaal. En na het lezen van het eerste hoofdstuk bij Emmy (zonenmaan.net) kan ik al helemaal niet wachten op het hele boek.
  • De Mitford Moorden van Jessica Fellowes; Dat dit boek zich afspeelt in de roaring twenties is voor mij eigenlijk al reden genoeg om het te willen lezen. Maar het is ook nog eens een toffe murder mysterie en daar hou ik van. Ik lees ze eigenlijk niet vaak genoeg naar mijn zin, maar daar ga ik zeker verandering inbrengen dankzij deze nieuwe reeks. Update: Een dag voordat deze post online ging viel deze beauty onverwacht op de mat. Thanks uitgeverij Volt!
  • De Executie van Danielle Bakhuis; Sinds ik de term ‘kandidaders’ las ben ik eigenlijk al overtuigd dat dit een geweldig boek moet zijn. Stiekem ben ik ook een beetje jaloers dat ik deze prachtige woordspeling niet heb verzonnen hahaha. Maar hoe dan ook dit boek moet ik gewoon lezen. Danielle Bakhuis schrijft superspannende boeken die vaak ook nog een subtiele moraal bevatten en ik verwacht dat dit boek lezers weer lekker in dubio brengt over hoe zij zelf zouden handelen in de situatie van de hoofdpersoon.
  • Maar Je Ziet Er Helemaal Niet Autistisch Uit van Bianca Toeps; Nog geen twee jaar geleden kreeg Jeroen te horen dat hij een vorm van ASS heeft. Ik wil hier liever niet in detail treden over de aanleiding van het onderzoek of de gevolgen van de uitslag. Ik wilde alleen even verduidelijken waar mijn plotselinge interesse in het onderwerp vandaan komt. Zoals Bianca ook al schrijft in haar boek zijn er maar weinig boeken op de markt over het onderwerp die ook daadwerkelijk zijn geschreven door iemand met ASS en dat maakt dit boek des te interessant van mij. Al beeld ik mezelf niet in dat dit boek een gids is die me kan helpen Jeroen beter te begrijpen. Daarvoor is ASS een veel te divers iets. Maar dat maakt dit boek niet minder interessant.

Ga jij naar Yalfest? Waar ben je het meest excited over?

4 thoughts on “De 5 dingen en boeken boven aan mijn verjaardagswishlist

  1. Ik ben ook heel benieuwd naar het boek van Bianca Toeps, ik vind haar zo leuk altijd online! Ik hoop dat je een fijne verjaardag hebt volgende week en dat jullie er samen lekker van kunnen genieten.

  2. Ten eerste: mag ik je alvast van harte feliciteren met je verjaardag? En dan: ik kan qua ASS-boeken-die-geschreven-zijn-door-een-ASS’er ook Seks, Drugs & Asperger Syndroom van Luke Jackson aanraden. Veel uitleg en tips.

    Enne… lekkere thee hoort ook bij jarig zijn! 😉

  3. Ik duim alvast mee voor stralend weer op jouw verjaardag. Hopelijk wordt het een heerlijke dag en vind je zowel een prachtige plant als een nieuwe omkadering voor je bed die helemaal naar je zin is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.