Day Zero dag 18: leren, leren, leren

Dayzero dag 18 leren craving pages

Eind vorig jaar maakte ik op de website dayzeroproject.com een lijst met 52 doelen die ik hoop te behalen in 2020. Nu ben ik normaal gesproken niet echt een goalgetter maar eerder een afwachter 🙈 als het op persoonlijke doelen aankomt. Maar van die houding wil ik af! Om die reden ga ik dit jaar pro-actief aan de slag met mijn doelen en zal ik jullie wekelijks updaten over mijn vooruitgang. Deze week verdiepte ik me in de wondere wereld van webinars en cursussen.

Er zijn minstens 101 dingen waar ik gelukkig van word, maar het allerleukst vind ik toch wel spelen met Noud en nieuwe dingen leren. Daarom staat dit jaar op mijn doelenlijstje dat ik een cursus wil volgen én dat ik wil investeren in mijn persoonlijke ontwikkeling.

Dayzero dag 18 leren craving pages

De afgelopen week ben ik daar mee aan de slag geweest. Ik heb deze maand al twee hele toffe webinars gevolgd van Lisa Siefert. In de eerste webinar deelde ze gouden tips over plannen speciaal voor auteurs. De tweede webinar haakte in op geld verdienen als auteur/girlboss en was zo mogelijk nog interessanter dan de eerste lezing.

Lisa heeft ook betaalde opleidingen en coaching-pakketten en door de waardevolle webinars kwam ik wel even in de verleiding om een pak geld neer te tellen voor haar online cursus. Toch heb ik dat niet gedaan.

Waarom niet?

Eigenlijk weet ik heel erg zeker dat dit niet de beste manier is om in mezelf te investeren. Ik weet al dat ik gemakkelijk zelfstandig kan leren en dat is prima. Veel liever doe ik iets wat ik moeilijk vind of zelfs eng. Iets sociaals.

Daarom ben ik op zoek gegaan naar een cursus hier in de buurt. Ik ben terecht gekomen op de website van de Volksuniversiteit en daar heb ik een aantal cursussen gevonden die mij wel interesseren. Wellicht kunnen jullie mij helpen kiezen?

Optie 1: Neuro Linguïstisch Programmeren

“Maak kennis met jezelf en communicatie en leer door middel van verschillende inzichten zuiver te communiceren met zowel jezelf als anderen.”

Communiceren vind ik moeilijk. Ik ben zo iemand die vlotter schrijft dan babbelt en dat vind ik soms erg lastig. Als ik op deze cursus wat beter kan leren communiceren vergroot dat wellicht ook mijn zelfvertrouwen. Dat zou voor mij een heel mooie ontwikkeling zijn.

Optie 2: Leven met minder spullen

“Leer leven met minder spullen en hoe je je huis en/of kamer opgeruimd houdt.”

Minimalisme vind ik heel erg intrigerend, maar ook erg moeilijk. Hoewel ik niet super-gehecht ben aan materiële dingen, vind ik het wel lastig om ze weg te doen. Mensen beweren wel eens dat een opgeruimd huis gelijk is aan een opgeruimd hoofd en dat klinkt me heel aantrekkelijk in de oren.

Mijn eerste investering in moi

Ik ga mezelf overigens niet meteen in het diepe gooien. Eerst ga ik namelijk nog meedoen aan een tweedaagse workshop waar je leert wat voor eerste indruk je maakt en hoe je een goede eerste indruk kunt maken. Ik vind het superspannend, maar kijk er ook naar uit.

Ik ga hoe dan ook dit jaar mijn veilige schulp achter me laten (en er nooit meer terug in kruipen).

Nu jij…

  • Doe jij wel eens met opzet dingen die je eng vind?
  • Welke nieuwe skill zou je nog wel eens willen leren?
  • Welke van deze cursussen zou jij kiezen?

Angsten vind ik een interessant onderwerp. Ik zou het tof vinden als je mee wilt kletsen over het onderwerp in de reacties.

3 thoughts on “Day Zero dag 18: leren, leren, leren

  1. Wow, het lijkt me erg lastig om uit je veilige bubbel te kruipen, dus applaus dat je dat aandurft en gaat doen!
    Soms doe ik wel dingen die ik eng vind, maar dan alleen als ik er zelf ook achter sta en niet omdat anderen het zeggen. Het is soms nogal lastig, maar als ik me bedenk dat ik er vast en zeker alleen maar beter uit kom, dan kan ik mijn angsten wat makkelijker aan de kant zetten.
    Ik heb zelf niks specifieks dat ik wil leren, want ik vind het leuk om van alles te leren. Dat is soms alleen niet heel handig, omdat ik me toch wel moet richten op een bepaald onderwerp waar ik me in kan ontwikkelen. Beetje vaag, maar ik hoop dat je weet wat ik bedoel.
    En qua opties zou ik zelf gaan voor de eerste. Voor mij geldt dat als ik genoeg opruimvideo’s/ -blogs lees, dan raak ik vanzelf enthousiast om op te ruimen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Share via
Copy link
Powered by Social Snap