Dagboek wk 46: Overprikkeld to the max

Mascha planner in gebruik weekoverzicht craving pages

De afgelopen week had ik grootse plannen. Ik wilde kilometers maken met mijn verhaal, allerlei dingen regelen voor de jaarwisseling én ook nog een beetje leuk moederen en werken zoals normaal. Helaas liet mijn hoofd al snel merken dat daar niets van in zou komen, want deze week kwam mijn oude frenemie depressie weer eens onuitgenodigd op bezoek.

Maandag

Ik voel het al wanneer ik Noud naar de crèche breng. Een dreigende donderwolk in mijn brein die dreigt mijn goede voornemens eens flink in de war te sturen. In plaats van mezelf hard aan het werk te zetten besluit ik om wat selfcare in te lasten. Wanneer ik me rot voel pak ik altijd mijn brei- of haaknaalden erbij voor wat handwerktijd. Daarbij kan ik tenminste lekker focussen op toeren en steken tellen in plaats van de nare gedachten die mijn depressie aan mij op probeert te dringen. Ik haak vandaag twee te gekke, geschubde handschoenen.

Dinsdag

Het begint erop te lijken dat ik dit keer niet zo gemakkelijk van mijn depressieve golf af kom. Het handwerken heeft wel wat lucht gegeven, maar het is nog steeds erg donker in mijn hoofd. Daarom besluit ik om vandaag vooral niet de hele dag binnen te blijven zitten. Ik neem Noud daarom lekker mee naar opa en oma waar we de hele dag zijn gebleven.

Bij thuiskomst lag er een pakje op mij te wachten in de brievenbus. Het is de prachtige sleeve van Artisanal Ané die ik voor mijn Kindle heb besteld. Hij is in het echt nog mooier dan op de foto. En mijn Kindle past er met sleepcover en al in. Awesome!

bestelling van artisanal ane wk 46 '19 craving pages

Woensdag

Vandaag is het nat. Het weer buiten evenaart de stemming in mijn hoofd. Het verpest opnieuw mijn plannen voor die dag. Noud hoeft op woensdag niet naar de crèche en dus heb ik gelukkig afleiding van mijn grote vriend. Ik haak nog twee handschoenen met drakenschubben (dit keer voor mezelf) en voer verder niet veel uit.

Donderdag

Mochten er lezers zijn die ook worstelen met depressie dan heb ik een vraag voor jullie. Herkennen jullie dit: dat je emoties direct op je meest kwetsbare lichaamsdeel slaan? Mijn grootste dips gaan namelijk altijd samen met een heftige keelontsteking. Vandaag voelt het ook al weer een beetje stroef aan achterin mijn keel dus ik haal alvast waterijsjes, keelsnoepjes, gember (voor in mijn thee) en heel veel kippensoep in huis en ga in de verdediging.

Vrijdag

Mijn verdediging is flut. De keelpijn is erger geworden. Ervaring heeft me geleerd dat ik nu alleen nog maar zo goed mogelijk de pijn kan verzachten. Ik heb ook koorts vandaag en voel me ronduit k*t!

Ik lees wat, speel wat met Noud en binge vooral veel Disney+. Zo kijken we vandaag bijvoorbeeld samen naar de speelfilm van Lady & the Tramp. Hij is zó leuk.

Samen naar de intocht kijken wk 46 '19 craving pages

Zaterdag

Ik kan mezelf inmiddels wel een ervaringsdeskundige noemen op het gebied van keelontsteking. Vandaag neem ik me voor om er binnenkort toch maar eens op aan te dringen bij de huisarts dat mijn amandelen eruit worden gehaald. Dat is natuurlijk best een dingetje als je volwassen bent (en zeven kleuren stront schijt alleen al bij de gedachte aan een ziekenhuis), maar ik ben het meer dan beu die keelontstekingen steeds. Ik heb lange tijd gedacht dat ik ervan af was, maar dit jaar heb ik nu alweer voor de derde keer een heftige ontsteking te pakken met dik veertig graden koorts. Ik wil het niet meer.

Overigens verander ik waarschijnlijk weer van gedachten wanneer het over is, want dan is de angst weer sterker dan de pijn. #zelfkennis

Gelukkig is het ondanks de pijn wel een hele fijne dag want ik kijk samen met Noud naar de intocht van Sinterklaas. De kleine man is helemaal gelukkig nu Sinterklaas met de trein komt in plaats van met de boot want hij is een groot fan van treinen. Zijn liefste bezigheid is nog altijd de hele kamer vol leggen met zijn houten treinrails en de treintjes roekeloos van de heuvels af duwen zodat ze lekker veel vaart maken.

Zondag

Vandaag is de derde dag van de keelontsteking en dat is eigenlijk altijd de ergste dag. Ik heb dan ook weinig zin om een heel verhaal te schrijven hier want het zou vooral uit zielige klachten bestaan en daar zitten jullie volgens mij niet op te wachten. Snel door naar wat ik deze week gelezen heb.

mijn huidige boek en een glaasje wijn wk 46 '19 craving pages

Boeken + bloggen

Ik ben deze week meer bezig met handwerken dan met lezen en ik lees dan ook “maar” een boek uit deze week. Gelukkig was dat ene boek dan weer wel een vijf-sterren-boek. Joni, Underway van Kelly Oram heeft werkelijk alle emotionele snaren geraakt tijdens het lezen. En dat zeg ik niet eens alleen omdat de naam van de hoofdpersoon ontzettend veel lijkt op die van mij (een zeldzaamheid). Het was zo prachtig en indrukwekkend dat het me heeft doen besluiten dat ik volgend jaar alles van Kelly Oram wil lezen.

Op dit moment ben ik een boek aan het lezen waarvan ik ook al stiekem vermoed dat het een vijf-sterren-boek zal worden namelijk The Vine Witch van Luanne G. Smith. Het boek gaat over een wijn-heks die na zeven jaar eindelijk ontsnapt aan een vloek die haar in een pad heeft veranderd. Terug thuis ontdekt ze dat haar grootste trots, de wijnplantage, is verkocht aan iemand die meer vertrouwen heeft in wetenschap dan wijnheksen. Het is zo’n origineel verhaal. Ik ben helemaal verliefd. En bij hoge uitzondering kocht ik speciaal voor de gelegenheid een klein flesje wijn om te nuttigen tijdens het lezen.

De volgende artikelen verschenen afgelopen week…

Hoe was jouw week?

One thought on “Dagboek wk 46: Overprikkeld to the max

  1. Die snelle schoonmaak komen daar spreuken aan te pas? Want dan mag je mij wel wat tips geven vermits ik de laatste tijd nog minder energie heb als anders en een snelle schoonmaak me dus veel meer aanspreekt dan de gewone (tijd -en energierovende) versie. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.