Dagboek week 6: Toe aan iets nieuws

winst lisa latte goal crazy planner craving pages

Ken je dat gevoel, dat je opeens uitgekeken bent op je huidige profielfoto en thema? Dat had ik begin deze week. Deze week stond daarom in het teken van vernieuwing. Inmiddels hebben – volgens mij – al mijn social media kanalen een mini-makeover gehad waar ik heel blij mee ben. De rest van mijn week zag er zo uit…

winst lisa latte goal crazy planner craving pages

Maandag

Nog altijd snotverkouden breng ik ’s morgens Noud naar de crèche. Door mijn gehoest heb ik nauwelijks geslapen dus terwijl hij zich daar vermaakt trakteer ik mezelf op een paar uurtjes slaap op de bank.

’s Middags laat ik Noud lekker buiten in de tuin spelen. Hij is de laatste tijd helemaal gefascineerd door video’s van speelgoedautootjes in de modder en hij vind het dan ook prachtig als ik hem een schaal met een bodempje water geef zodat hij zelf modder kan maken. Terwijl hij heerlijk in de weer is werk ik wat aan de keukentafel zodat ik hem goed in de gaten kan houden. Al moet ik zeggen dat het soms behoorlijk afleidend is wanneer je dit uitzicht hebt…

kus van noud craving pages

In de tuin vind hij trouwens ook nog een babyslang die hij graag wil laten zien… gelukkig blijkt het maar een pier te zijn.

Dinsdag

Vandaag mag Noud een dagje bij zijn opa en oma spelen en aangezien het regenachtig is nemen we de bus. Ik blijf nog even plakken om te kletsen en stap rond tien over elf weer in de bus om naar huis te gaan aangezien ik ’s middags een belangrijke afspraak heb.

Na mijn afspraak doe ik het lekker rustig aan. Ik moet nog zoveel hoesten en slaap daardoor zo slecht dat ik naar mijn eigen, bescheiden mening wel een middagje bankhangen heb verdiend. Ik lees wat en kijk naar mijn lievelingsafleveringen van Supernatural op Amazon Prime.

Woensdag

Na mijn werk besluit ik me alvast wat te verdiepen in traktatie-ideeën voor Noud zijn verjaardag op de crèche. Het is moeilijk te geloven maar over minder dan twee weken wordt Noud al vier jaar! Daarom wil ik iets extra leuks maken voor zijn klas aangezien hij dan ook voor het laatst daar zal zijn. Na de vakantie begint meneer namelijk al op de basisschool.

Donderdag

’s Middags speel ik draken en ridders met Noud. Ik vind het zo heerlijk dat hij (net als ik vroeger) liever zijn fantasie op de loop laat dan met heel veel speelgoed speelt. Vandaag besluit hij dat ik een grote rode draak ben en hij een échte ridder. Jullie willen niet weten hoe vaak ik donderdagmiddag wel niet ben verslagen. Op een gegeven moment deed zelfs mijn vuuradem het niet meer en toen veranderde de ridder in een enorm zorgzaam doktertje dat mij heel zorgvuldig inzwachtelde (met zijn eigen das, zo lief).

yogi joany craving pages

Vrijdag

Vandaag besluit ik terwijl Noud naar de crèche is om flink aan te poten. Ik heb besloten dat ik toe ben aan een social media makeover. Ik pas mijn profielfoto’s aan op de verschillende platforms en maak headers die passen bij mijn huidige kleurenschema. Verder werk ik aan het ebook voor beginnende bookstagrammers en neem ik mijn kledingkast eens flink onder handen. Terwijl ik bezig ben gaat de bel. De pakketdienst staat op de stoep met mijn gewonnen pakketje van Lisa Latte. Het is de goal crazy planner en een heel mooi schriftje met de tekst ‘Author Girlboss’ op de cover en dotted papier aan de binnenkant.

Later op de dag heb ik iets spannends op de planning staan. Ik ga namelijk een proefles yoga doen. Hoewel ik niet bepaald een natuurtalentje blijk te zijn vond ik het wel erg leuk en gezellig.

Zaterdag

Vandaag kijk ik op de haverklap op mijn mobiel in de hoop ik bericht heb van de boekhandel dat het boek dat ik heb besteld klaar staat. Net na de lunch komt het bericht. Ik pak onmiddellijk Noud in en fiets als een pijl uit een boog naar de stad.

Het boek dat ik heb besteld is Rosie Hartje Jack van Mel Darbon. Ik vind het zo’n bijzonder boek. Ik las het nog dezelfde dag van cover tot cover. Rosie had mijn hart al gestolen voordat ik ook maar vijf bladzijden diep in het verhaal zat. Durf ik al een voorspelling te doen over mijn top tien van 2020? Jazeker durf ik dat, want het moet heel gek lopen wil dit boek niet tot mijn favorieten behoren aan het einde van dit jaar.

Natuurlijk kan ik het niet laten om ook meteen een exemplaar van Koning van Katoren mee te nemen aangezien die nu slechts 2,- kost in het kader van de Geef een Boek Cadeau actie.

Zondag

Self care sunday! Vandaag spelen Noud en ik dat ik een monster ben. Hij vind niks leuker dan wanneer ik als een of andere Godzilla al stampend en grommend achter hem aan kom. Spelen is zo leuk! Natuurlijk ben ik ook geen achttien meer en moet ik uiteindelijk even bijtanken met een goed boek, een kop thee… en een bakje schepijs dat ik zaterdag meteen heb gekocht toen ik in de staat was. Soms moet je jezelf immers verwennen.

Als Noud ’s avonds naar bed is ga ik lekker aan de slag in mijn planners en mijn bullet journal. Tenslotte ga ik lekker nog wat lezen voordat ik straks naar bed ga.

Bloggen en boeken

Deze week lees ik Comics Will Break Your Heart van Faith Erin Hicks uit. Wat dit boek zo leuk maakt is dat je echt merkt dat de auteur zelf ook gek is op comics. Sterker nog; ze heeft verschillende comics geïllustreerd! Ik lees het boek voor een van de prompts van de VaLITines leesmarathon.

Verder begin ik met het lezen van mijn non-fictie / zelfhulp boek voor de maand februari. Ik heb gekozen voor The Alter-Ego Effect van Todd Herman. Nu ik het uit heb weet ik eigenlijk nog niet heel erg zeker of ik er wat aan heb gehad. Het lijkt allemaal een beetje té mooi om waar te zijn.

Verder las ik zoals ik al zei deze week ook Rosie Hartje Jack van Mel Darbon. Woorden schieten te kort om uit te drukken hoe fantastisch ik dit boek vind. Echt een dikke vette pluim voor Blossom Books dat ze dit verhaal hebben vertaald. Ik hoop dat heel veel mensen het boek gaan lezen.

Ik las ook verder in Tart of Darkness van Denise Swanson. Dit is het boek van de maand voor de Cozy Escape bookclub. En ik maakte een beginnetje in Tweet Cute van Emma Lord; mijn buddyread voor de VaLITines leesmarathon.

Op mijn blog verschenen de volgende artikelen en reviews…

Hoe was jouw week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.