Dagboek week 5: Ik ben een snotmachine

portret bruno week 5 2020 craving pages

Het begon vorige week met wat onschuldig gesnotter. Inmiddels blaf ik zowat de longen uit mijn lijf door de ene hoestbui na de andere en krijg ik de zakdoekjes niet aangesleept! Ik ben verkouden… alweer. En dat terwijl er zo’n drukke week op de agenda staat.

portret bruno week 5 2020 craving pages

Maandag

Ik vind het helemaal niet erg dat Noud deze week niet een, maar twee keer voorleesontbijt heeft op de crèche. Dat betekent namelijk dat ik hem lekker in zijn onesie mag brengen en zijn kleertjes in zijn tasje mee kan geven. Je wil niet weten hoeveel tijd dat scheelt op de vroege ochtend (aankleden is hier namelijk altijd een dingetje voor meneer).

Terwijl hij op de crèche is komt er ook iemand langs om over Noud te praten. De crèche had wat zorgen dat hij nogal afwezig is af en toe omdat hij heel erg op gaat in zijn eigen spel. De dame die langskomt gaat helpen bepalen of er iets is om me zorgen over te maken, maar spoiler alert: ik maak me geen zorgen.

’s Middags ga ik heerlijk met Noud spelen. Ik maak een hindernisbaan van alle kussens die ik maar kan vinden en meneer vind het geweldig! Als een kleine Indiana Jones ontwijkt hij de hete lava rondom de kussens en ik doe natuurlijk enthousiast mee. Fantasie-spellen zijn toch wel favoriet bij mijn kleine man. Eigenlijk heeft hij nauwelijks speelgoed nodig, want hij kan zich met van alles vermaken dankzij zijn fantasie.

Die avond leg ik de laatste hand aan een portret van onze hond Bruno. Ik ben echt blij met het eindresultaat. Het komt in een lijstje op Noud zijn kamer, omdat hij regelmatig vraagt of Bruno mee naar bed mag (en dat vind ik niet zo’n goed idee).

Dinsdag

Mijn hoofd zit vandaag potdicht. Mijn neus loopt, mijn keel kriebelt als een malle en er stromen zelfs tranen uit mijn ogen ook al ben ik niet emotioneel. Mijn hoestbuien zijn niet mals en ik word er helemaal gestoord van. Uiteindelijk bestel ik in een impuls een diffuser / luchtbevochtiger. De lucht in mijn huis is namelijk afschuwelijk droog. Er is eigenlijk ook veel te weinig mogelijkheid om de kamer te ventileren. Een piepklein raampje kan op een piepkleine kier, maar dat is als een druppel op een gloeiende plaat. Hopelijk helpt de diffuser.

Die avond doe ik weer mee aan een webinar van Lisa Siefert. Het blijkt mijn geluksdag, want tijdens de webinar verloot Lisa twee prijzen en rara wie er beide keren met haar neus in de boter valt…? Ja, ik! Binnenkort laat ik zien wat ik heb gewonnen.

knuffels met Noud week 5 2020 craving pages

Woensdag

Vandaag ga ik al vroeg op pad met Noud om zijn ID kaart op te halen op het gemeentehuis. Wat ik daar toch meemaak! Een opdringerige man komt gewoon bij de balie staan waar ik word geholpen en eist de aandacht op van de vrouw die mij helpt. Hij wil onmiddellijk geholpen worden omdat zijn reisdocumenten zijn gestolen. De vrouw vertelt hem wel vijf keer rustig dat ze eerst mij aan het helpen is en dat hij een nummertje moet trekken om geholpen te worden, maar de man luistert gewoon niet. Ook niet wanneer ze waarschuwt dat hij mijn privacy schendt door geen afstand te bewaren. Pas als er een leidinggevende aan te pas komt druipt de man af.

Na het bezoekje aan het gemeentehuis staat er nog een plan op de agenda: ik ga met Noud naar een nieuwe kapper. Ik heb het eigenlijk veel te lang uitgesteld omdat hij er echt een enorme hekel aan heeft om zijn haren te laten knippen. Moord en brand schreeuwt hij dan. Gelukkig is de kapster een pro en voor ik het weet herken ik het knappe jongetje in de stoel bijna niet meer terug! Ik ga hier zeker vaker naar toe in de toekomst.

Donderdag

Voorleesontbijt deel twee! Serieus, waarom kan het niet elke dag voorleesontbijt zijn? Ik krijg wel twee bakken thee op voordat ik Noud naar de crèche moet brengen. Wat een luxe!

’s Middags komt dezelfde dame als maandag weer langs voor deel twee van ons gesprek. Er staat nu nog een bezoekje op de planning en dan is de intake afgerond.

Vrijdag

Vandaag voel ik heel heftig de gevolgen van een aantal grote veranderingen van de afgelopen tijd. Ik mis mijn oorspronkelijke coach die is overgeplaatst en waar ik heel goed mee kon praten. Met haar vervanging had ik totaal geen klik. Sterker nog, we botsten enorm waardoor haar bezoekjes meer stress opleverde dan dat het stress voorkwam. Inmiddels is er weer een nieuwe coach en hoewel het fijn praten is met deze man, mis ik toch mijn eerste coach.

Ook ging ik wel eens praten bij de praktijkondersteuner van de huisarts, maar die gesprekken kunnen voorlopig ook niet doorgaan nu die zelf een burn out heeft.

Wanneer je een kwetsbare mental health hebt zoals ik dan weet je wellicht ook hoe waardevol het is om met iemand over je gevoelens en problemen te kunnen praten. Als die gesprekken heel abrupt wegvallen dan is dat zwaar. Heel erg zwaar. Waarschijnlijk speelt dat ook een rol in mijn extreem slechte nachtrust van de afgelopen tijd. Natuurlijk hoop ik dat de POH heel snel herstelt, maar een burn out kan natuurlijk even duren en moet goed uitgevierd worden. Hopelijk wordt er wel snel een invaller ingezet.

Zaterdag

Vandaag voer ik niks uit.

Zondag

Nadat Noud de afgelopen week twee dagen naar de crèche is geweest heb ik de smaak te pakken. Ik roep vandaag uit tot pyjamadag en samen met Noud ga ik de hele dag koekjes vreten, Disney films kijken en boekjes lezen. De perfecte zondag dus.

Bloggen en boeken

Lezen gaat me niet zo goed af de afgelopen week. Vorige week ben ik al begonnen in An Enchantment of Ravens, maar het einde is nog steeds niet in zicht (terwijl het een vrij dun boek is). In plaats daarvan kijk ik in mijn vrije tijd heel. veel. Supernatural.

In afwachting van het vijftiende en laatste seizoen heb ik niet alleen mijn achterstand ingelopen (ik was pas bij seizoen 12), maar ik ben ook al mijn lievelingsafleveringen aan het terugkijken. Lijkt het jullie leuk als ik een top tien maak van mijn lievelingsafleveringen? Laat het me weten, want dat doe ik met heel veel plezier.

Zaterdag begin ik met het lezen van het boekenclub book van de Cozy Escape bookclub die ik via Lisa Siefert heb ontdekt. Het boek in kwestie is Tart of Darkness van Denise Swanson en het is dus een knusse murder mystery roman. Ik moet eerlijk zeggen dat ik het genre nog helemaal niet kende, maar als dit boek een goede vertegenwoordiger is van het genre dan ben ik fan.

Ook bestel ik Tweet Cute van Emma Lord om te buddyreaden met de buddy waar ik aan ben gekoppeld voor de VaLITines leesmarathon.

Op mijn blog verschenen de volgende artikelen en reviews…

Hoe was jouw week?

2 thoughts on “Dagboek week 5: Ik ben een snotmachine

  1. Fijn dat Noud zo’n grote fantasie heeft! Volgens mij is dat wel heel belangrijk voor een kindje. En nog heel veel beterschap toegewenst! Ik hoop dat het al weer wat beter gaat 🙂

  2. Ik heb al een aantal blogs bekeken, maar dit gesnotter komt mij nu ook heel bekend voor! Bah…. Altijd in deze maand moet ik ergens flink verkouden zijn. Maar mijn keel doet wel erg pijn. Hopelijk ben jij aan de betere kant nu 😃 HARTJE 💖

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.