Dagboek week 42: Voor het eerst met noud naar het Theater

dagboek week 42 samen met noud naar theater craving pages

In alle eerlijkheid kan deze week me niet snel genoeg voorbij gaan. Zondag ga ik namelijk met Noud naar een voorstelling van Het Zandkasteel aan Zee (zijn favoriete televisieprogramma) en ik heb er intens veel zin in. Gelukkig was de rest van de week ook best wel tof zodat het wachten snel voorbij ging.

dagboek week 42 samen met noud naar theater craving pages

Maandag

Het is Herfstvakantie en aangezien het droog is besluit ik van de gelegenheid gebruik te maken om met Noud naar mijn opa te fietsen. Het is heel erg gezellig. Ik was er al té lang niet meer geweest voor mijn gevoel, maar het was ook erg moeilijk aangezien Noud en ik elkaar de afgelopen weken hebben afgewisseld met griepjes, verkoudheden en andere lichamelijke ongemakken (ik heb het nog steeds erg in mijn rug).

’s Middags ga ik boodschappen doen bij de Kruitvat en ik vind gewoon een sleutelbos in het schap. Er hangt een sleutel aan van een dure wagen dus ik kan het niet laten om wanneer ik de sleutels bij de caissière afgeef te grappen of ik ook niet mijn telefoonnummer achter zal laten aangezien mensen met zo’n auto vast wel een vindersloon kunnen missen. Ze begrijpen mijn humor duidelijk niet een met een rood hoofd verlaat ik de winkel.

Dinsdag

Noud helpt mij om broodjes af te bakken voor het ontbijt en naderhand maken we ons klaar om wederom op de fiets te stappen. Dit keer gaan we naar oma, waar Noud vandaag de hele dag mag spelen zodat mama kan ontspannen (lees: werken). Ik blijf nog even gezellig kletsen voordat ik weer naar huis fiets.

Thuis doe ik wat in het huishouden en dan ga ik aan het werk. Ik vind het zo chill om een paar uur achter elkaar ongestoord te kunnen werken. Op het moment heb ik geen werkplek in de woonkamer en mijn kantoor wordt maar niet warm in de herfst of de winter ongeacht hoe hoog ik de verwarming zet. Daarom werk ik vandaag bij hoge uitzondering lekker op de bank. Volgende week vrijdag wordt gelukkig een nieuw bureau bezorgd.

dagboek week 42 samen broodjes bakken craving pages

Woensdag

Vandaag heb ik een heel leuk idee: ik ga voor Noud en mij een high tea maken! Ik heb een half jaar geleden ongeveer een heel mooi mini-theeservies op de kop getikt bij de kringloopwinkel dat daar perfect voor is. Ook sla ik lekkere koekjes in en snijd ik onze normale boterhammen in de vorm van ienieminie sandwiches.

In het theeservies doe ik trouwens ijsthee-aanmaak, aangezien Noud niet zo’n liefhebber is van warm drinken. Ik geniet met volle teugen van onze quality time aan tafel met zijn tweetjes. We kletsen wat af en drinken héél veel thee. Het was zo fijn.

dagboek week 42 high tea met noud craving pages

Donderdag

Ik kan het nauwelijks geloven maar Noud begint alweer verkouden te worden. Bij het ontbijt niest meneer twee keer knoerhard, likt langs zijn lippen en verkondigd daarna voldaan: “Zo, dat is een lekker snotje”. Ik verlies spontaan mijn trek in het ontbijt.

Het is een vrij saai dagje vandaag. Ik las zelf ook een vrije dag in om lekker veel te spelen met mijn mannetje. We gaan samen boodschappen doen en ik besluit om ’s avonds zelf bami te maken. Noud, die eigenlijk een hele moeilijke eter is, eet tot mijn grote verbazing twee bordjes leeg! Ik wist echt even niet hoe ik het had, want normaal is eten echt een strijd met meneer. Ik denk dat dit betekent dat ik vaker bami moet maken.

Vrijdag

Vandaag schijnt de zon! Althans een paar minuten. Vlak nadat ik heb besloten dat het te mooi weer is om de hele dag binnen te zitten, en ik Noud dus achterop de fiets heb gezet voor een spontaan fietstochtje, valt het met bakken uit de hemel. We worden nat tot in onze onderbroeken en ik haast me als een speer weer huiswaarts om Noud op te warmen in een badje en mezelf onder de douche.

De rest van de dag brengen we door in een onesie (Noud) en een pyjama (ik), moet ook een keer kunnen in de vakantie toch? We kijken lekker veel Ducktales vandaag op Disney+ en maken er een lekker lui dagje van.

Zaterdag

Tijdens het boodschappen doen hoorden we opeens een kindje heel hard huilen. Noud trekt meteen aan mijn arm en zegt dat we het verdrietige kind moeten zoeken om het te troosten. We kunnen de kleine niet vinden, maar later als we bij de kassa staan sluit toevallig de mama met het huilende kindje achter ons aan in de rij. Zodra Noud het huilende mannetje aan ziet komen spreid hij zijn armen voor een knuffel en vraagt: “Awh, wat is er?” terwijl hij de jongen omhelst. Het knulletje stopt op slag met huilen en glimlacht zelfs. Noud aait hem over zijn bol en verkondigd tevreden: “Kijk hij is weer blij!” Ik stond helemaal te glunderen van trots.

’s middags spelen we vooral veel met de auto’s en helpt Noud me de wasmachine vol te laden. Ook valt hij een uurtje in slaap op de bank. Waarom zijn dit altijd de momenten waarom ik zo de nijging krijg om hem een knuffel te geven haha? ’s Avonds kijk ik weer naar Ik Hou Van Holland zoals altijd op zaterdagavond en ik ga niet lang daarna slapen. Zo’n herfstvakantie is echt vermoeiend.

Zondag

Vandaag is dé grote dag! Noud en ik gaan voor het eerst samen naar een theatervoorstelling. Ik ben een beetje zenuwachtig, want volgens de weerapp gaat het de hele dag regenen en ik heb geen auto of rijbewijs. Ik waag het er toch op om tussen de buien door naar de plaats van bestemming te fietsen en gelukkig komen we droog, maar ook veel te vroeg, aan bij het theater.

Het is echt druk en Noud speelt tijdens het wachten heel leuk met de andere kindjes die ook voor Koning Koos, Sassa en Toto op zijn komen dagen. Als we zitten en de show begint weet Noud niet wat hem overkomt. Dolgelukkig begint hij te krijsen en op en neer te wippen in zijn stoel wanneer de échte koning Koos op toneel verschijnt. Ik heb denk ik geen moment naar de show gekeken, maar de hele tijd naar de prachtige reacties van mijn lieve manneke. Ik zat gewoon te janken van geluk om hem zo dolblij te zien.

Na afloop van de show kregen alle kindjes nog de kans om Koning Koos, Sassa en Toto een knuffel te geven. Het was fantastisch mooi geregeld. Ik heb ’s avonds thuis meteen plannen gemaakt voor de volgende voorstelling die ik met hem bij wil wonen.

dagboek week 42 noud en toto craving pages

Boeken & Bloggen

Het lukt me niet om deze week elke dag een update te verzorgen, maar eerlijk gezegd had ik dat ook niet verwacht aangezien Noud natuurlijk herfstvakantie heeft. Ik wil niet een heleboel aandacht in mijn blog investeren wanneer ik ook met Noud kan spelen en dus laat ik sommige dagen leeg met de gedachte dat ik de bijbehorende blogtober prompts wel weer inhaal na de vakantie.

Ik lees wel lekker gelezen deze week. Om te beginnen lees ik dinsdag Last Will and Testament van Dahlia Adler uit. Het is een forbidden romance verhaal over een meisje dat een relatie krijgt met haar teachers assistent. Ik vond het boeken grotendeels wel oké, maar het einde trok het naar een hoger niveau voor mij.

Op vrijdag las ik (met moeite) Desperate Measures uit van Katee Robert uit. Het is een erotische verhaal gebaseerd op Aladdin maar dan in een AU setting. In dit boek krijgen Jafar en Jasmine een relatie waarin zij hem ‘Daddy’ noemt en hij haar ‘baby’ en ik kon mijn kotsreflex maar net lang genoeg onderdrukken om het boek uit te lezen. Ik bedoel dit overigens helemaal niet lullig tegenover mensen die wel van deze dynamiek tussen personages houden, maar persoonlijk knap ik er echt op af wanneer termen als ‘daddy’ of ‘mommy’ meedoen in een erotische situatie.

Tenslotte las ik afgelopen week Voor Ik Je Loslaat van Marieke Nijkamp uit. Wat ik daarvan vond kun je hier al lezen in mijn uitgebreide recensie.

De volgende artikelen verschenen afgelopen week…

Hoe was jouw week?

One thought on “Dagboek week 42: Voor het eerst met noud naar het Theater

  1. Zo lief dat Noud in de supermarkt dat huilende kindje wilde zoeken om het te troosten. Jullie High Tea lijkt me dan weer zo’n fijn moeder-zoon moment. Zo jammer dat die Kruidvat-kassierster je humor niet begreep. Ik heb het zelf ook al enkele keren voorgehad en durf daardoor niet meer bij iedereen grapjes maken. Al helemaal doordat ik een nogal droge humor heb en mensen daar soms van lijken te schrikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.