Dagboek week 41: Griezelen met een horror-YA

Dagboek week 41 volop bloggen craving pages

Eind deze week kreeg ik het opeens enorm in mijn rug. Rustig aan doen dus maar. Gelukkig begon ook de Spook-A-Thon leesmarathon en heb ik me dus prima vermaakt met een echt eng boek van Juno Dawson. Verder werkte ik veel aan mijn blog en haalde ik alle warme kleren weer van zolder.

Dagboek week 41 volop bloggen craving pages

Maandag

Zodra ik Noud naar de crèche heb gebracht maak ik snel wat werk af wat eigenlijk vorige week al af had moeten zijn. Daarna heb ik de rest van de ochtend vrij om te schrijven en het lukt me waarachtig om eindelijk voorbij het punt te komen waarop ik de laatste tijd steeds vast liep in mijn verhaal.

Ik overweeg of ik ook nog een beginnetje zal maken met de outline voor een lange versie van Aangemoedigd; het korte verhaal waarmee ik deelneem aan de schrijfwedstrijd van SVM Publishing en Schrijverspunt.

’s Middags doen Noud en ik boodschappen en ’s avonds kijk ik naar een actiefilm met Gina Rodriguez (Jane uit Jane the Virgin). De film heet Miss Bala en staat op Netflix. Hij is echt mega intens. Ik zit meer dan eens hardop tegen de televisie te vloeken.

Dagboek week 41 bruno knuffels craving pages
Bruno voelt het gewoon als ik een foto ga maken en kijkt net op dat moment weg

Dinsdag

Vandaag krijgen ik en mijn collega’s wat vervelend nieuws. De toekomst is opeens heel erg onzeker en het verpest mijn hele dag. Gelukkig heb ik thuis genoeg afleiding. Niet van Noud. Hij heeft waarschijnlijk een groeispurt of zoiets want opeens eet meneer twee keer zoveel dan normaal en hij valt ’s middags een paar uur in slaap op de bank. Dat heeft hij echt al heel erg lang niet meer gedaan.

Ik besluit van de gelegenheid gebruik te maken en snel wat foto’s te maken voor mijn blog en Instagram. Ook werk ik nog een aantal blogtober artikelen uit.

Woensdag

Vandaag is een belangrijke dag, want vanmiddag heb ik een gesprek met iemand van de gemeente. Zoals jullie al vaker hebben kunnen lezen krijg ik steun van een coach. Dat loopt via de gemeente. Elk jaar beoordelen zij opnieuw of de steun nog langer nodig is en of zij de indicatie dus moeten verlengen. Ik vind het elke keer weer spannend, maar gelukkig is ook dit keer de indicatie gewoon verlengd.

Vandaag komt eindelijk Wayward Son van Rainbow Rowell binnen, maar hij is echt heel erg beschadigd onderweg. Ik baal als een stekker en meldt het met pijn in mijn hart retour aan bij de verkoper.

Donderdag

Vandaag komt de nieuwe coach voor het eerst voor het echie en hoewel het helemaal geen onaardige vrouw is vind ik het toch wel heel erg wennen. Maar ja, zoiets heeft natuurlijk tijd nodig en de wissel is vrij abrupt geweest.

Vanavond mag ik weer een pakket ophalen van Too Good To Go bij de supermarkt. De vorige keer is zo goed bevallen dat ik ga proberen om elke week een pakket te scoren. Dit keer kwam ik toevallig tegelijk met iemand anders die twee vouchers voor Magic Boxen had gekocht en deze man kreeg gewoon een mega-volle winkelwagen met spullen mee.

Dit zat dit keer in mijn pakket:

 • Volkorenbrood
 • Een grote zak aardappelen
 • 2 Mona Toetjes
 • Een emmertje boerenyoghurt
 • Katenspek
 • Grilworst
 • Corned Beef
 • Roerbakgroenten
 • Pakket voor Taco’s
 • Slamix (deze heb ik weg moeten gooien, die was te ver heen)
 • Drinkyoghurt met aardbeiensmaak
 • Halfvolle yoghurt
 • Zes punten taart (drie verschillende smaken
 • Speltcrackers
 • Biologische pompoensoep
 • Optimel salade voor op brood
Dagboek week 41 mysterie pakketje craving pages
Het pakketje wat ik opstuurde naar @whatdoreads is aangekomen. Binnenkort een post met de inhoud.

Vrijdag

Ik word wakker met enorme last van mijn rug. Dat wordt noodgedwongen een rustig dagje vandaag. Ik breng Noud ‘s morgens naar de crèche, maar neem verder vooral veel rust. Met mijn chromebook op schoot werk ik wat aan mijn verhaal en aan mijn blog en voor ik het weet is het weer tijd om Noud op te halen. Ik maak vandaag eindelijk weer eens een lekkere risotto. Zelfs Noud eet het zonder te mokken op. Whoohoo!

Zaterdag

Vandaag raakte ik nogal in de war van mijn Bloglovin’ feed. Ik las opeens allerlei artikelen over de spook-a-thon en dat die vandaag van start zou gaan terwijl hij volgens facebook de 13e begint (morgen dus).

Onder het motto: Meer lezen is meer beter begin ik in mijn eerste boek. Het is een young adult horror van Juno Dawson. Ik las eerder van dezelfde auteur al twee andere horror verhalen en die maakten mij echt zo bang dat ik nauwelijks nog naar de w.c. durfde ‘s nachts. Dit boek is iets milder, maar bezorgt me alsnog de bibberitus.

Dagboek week 41 it de clown craving pages
Speciaal voor de spook-a-thon stemming hees ik Noud in zijn IT onesie

Zondag

Na tuimeljudo breng ik mijn ochtend voornamelijk door als wolkje, want Noud wil samen met mij een programma van Netflix naspelen waarbij een meisje op een wolk rondvliegt en wensen ophaalt in een wensenboom. Hij vind het geweldig! Elke keer dat hij mij (het wolkje) roept ga ik op de rand van de bank zitten en laat ik hem op mijn rug klimmen. Vervolgens ‘vliegen’ we samen naar de wensenboom. Slim spel hè voor iemand die het in haar rug heeft. Maar ach, voor de lach van mijn mannetje heb ik het wel over.

Dagboek week 41 aladdin craving pages
‘s Avonds keek ik weer Aladdin (voor de zevende… oké de negende keer)

Boeken + Bloggen

Net als vorige week verschijnt er deze week elke dag een update op mijn blog. Allemaal dankzij de blogtober uitdaging van @anniekslibrary en @librarylooter. Ik krijg ook twee nieuwe boeken binnen: Wayward son van Rainbow Rowell en van uitgeverij Volt krijg ik een recensie-exemplaar van Egotripper van Vi Keeland.

Ik lees deze week drie boeken. Om te beginnen luister ik naar Well Met van Jen DeLuca en ik geniet van iedere seconde van dit boek. Op donderdag luister ik het af en ik zeg meteen een gebedje in de hoop dat er een vervolg komt (spoiler alert: er komt een vervolg).

Daags naderhand lees ik eindelijk Nocturna uit van Maya Motayne. Dit boek ontving ik in ruil voor mijn eerlijke recensie van de uitgever, maar ik ben bang dat het niet mijn cup of tea was. Het was een goed boek, maar gewoon niet zo mijn ding. De volledige recensie kunnen jullie morgen trouwens lezen.

Zaterdag begon ik in Under My Skin van Juno Dawson en op zondag lees ik het uit. Het is weer een superspannende YA horror, maar toch vond ik eerder werk van deze auteur enger.

De volgende artikelen verschenen afgelopen week…

Hoe was jouw week?

3 thoughts on “Dagboek week 41: Griezelen met een horror-YA

 1. Superschattige onesie van Noud, die zou hier ook wel in de smaak vallen.
  En heel herkenbaar met Bruno en foto’s, de hondjes van mijn ouders doen dat ook altijd haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.