Dagboek week 2: Aan de slag met mijn goede voornemens

Dagboek week 2 tech vrije week craving pages

De kerstvakantie zit erop en de eerste, volle week van het nieuwe jaar gaat in. Een goed moment om aan de slag te gaan mijn de doelen die ik hoop te behalen in 2020. Deze week doe ik om te beginnen de 7-Day Tech-Free Morning Challenge.

Als gevolg van deze challenge heb ik de afgelopen week veel minder foto’s gemaakt dan dat jullie van me gewend zijn. Ik hoop dat jullie het desondanks leuk vinden om over mijn week te lezen.

Dagboek week 2 tech vrije week craving pages

Maandag

De vakantie zit erop en dat betekent da Noud vandaag weeR naar de crèche mag. Ik ben me echt heel erg bewust van het feit dat hij over minder dan twee maanden al naar de basisschool gaat 😱 en schiet bijna vol wanneer ik hem achterlaat bij zijn juffen. Vandaag is het o9 voor mij weer een gewone werkdag dus gelukkig vliegt de tijd en is het voor ik het weet weer tijd om mijn kleine man op te halen.

‘s Middags besluit ik om Noud even mee naar buiten te nemen voor een gezonde wandeling. Een van mijn doelen voor 2020 is om elke dag even de deur uit te gaan. Tot dusver houd ik dat erg goed vol 👍🏻.

Dinsdag

Vandaag gaat Noud een dagje uit spelen en ik besluit op bezoek te gaan bij familie. We nemen de bus, en meneer heeft kennelijk al heel goed in de gaten waar we uit moeten stappen want vlak voor onze halte roept hij luidkeels naar de chauffer: “Wij zijn er! Stoppen! Stoppen! STOPPEN!!!” 😳 Het mag een wonder heten dat de arme vrouw zich niet rot schrok en de verkeerde rijbaan op slingerde. Sjongejonge wat een stembanden heeft die knul van mij.

Deze week probeer ik voor een challenge zo min mogelijk tijd met mijn mobiel in de weer te zijn en vandaag voel ik het ècht wanneer ik mezelf ‘s morgens moet inhouden om niet op de PostNL alp the checken of er vandaag post binnenkomt. Kennelijk ben ik – net zoals Gary John Bishop al schreef in Unfu*k Yourself – inderdaad heel erg verslaafd aan voorspelbaarheid 🤔.

Woensdag

Vandaag begint stressvol omdat de administratie van onze energiemaatschappij er de laatste tijd nogal een potje van lijkt te maken. Daarom ben ik de hele ochtend bezig met bewijzen dat ik rekeningen al heb betaald waarvan zij beweren dat ze nog open staan 😑. Ik krijg oprecht meer dan eens het gevoel dat ik tegen een muur praat wanneer ik de klantenservice bel.

Om mezelf een beetje op te monteren ga ik ‘s middags weer een stukje wandelen met Noud en samen gaan we ook even snel wat boodschappen doen. Ik haal ingedriënten voor een stoofpotje wat ik vrijdag wil maken in de Instant Pot die ik mezelf eind vorig kaar cadeau deed voor kerstmis. Sinds ik de pan heb heb ik hem letterlijk elke dag gebruikt. Ik kan hem iedereen aanraden!

Donderdag

Ik voel me al een paar dagen niet zo fit. Eerder deze week heb ik de laatste pil genomen van een kuur die daar mogelijk iets mee te maken heeft. Noud is weer naar de créche tot half twaalf en ik maak van de gelegenheid gebruik om foto’s te maken voor de blog en artikelen te schrijven.

Noud doet eigenlijk al een hele tijd geen middagdutjes meer, maar vandaag is hij bekaf wanneer ik hem ophaal van de crèche. Voor ik het weet ligt meneer voor pampus op de bank. Dat geeft mij de gelegenheid om wat aan het huishouden te doen (oké, om Supernatural te kijken 🙈).

Vrijdag

Ik begin het gemis van mijn mobiel echt te voelen. Met name mis ik de mogelijkheid om languit te kletsen met vrienden of familie via Whatsapp. Daarom besluit ik om, wanneer ik Noud ophaal Van de crèche, meteen door te fietsen naar mijn geboortedorp om wat familie te bezoeken. Ik ga die dag maar liefst drie adressen af voordat ik uiteindelijk weer naar huis ga.

Onderweg naar huis valt mij de grote, gele maan op. Wat een prachtig gezicht is dat zeg. Ik stap af om Noud erop te wijzen waarna hij de rest van de weg naar huis naar iedereen roept dat ze naar de mooie, grote maan moeten kijken 😅.

Mijn bedoeling was om vandaag een stoofpotje te maken. Normaal gesproken zou je dat natuurlijk uren moeten laten sudderen, maar dankzij mijn nieuwe pannetje kan ik binnen no time aan tafel 🤤. Noud verrast me door niet alleen zijn bord leeg te eten (dat is ongeveer net zo zeldzaam als sneeuw in de Sahara), maar daarna Ook nog eens om nóg een bordje te vragen. Ik sta nog steeds perplex.

Zaterdag

Na alle drukte van de afgelopen weken heb ik me voorgenomen om dit weekend eens lekker te luieren (en Wie is de Mol te kijken). Uiteindelijk val ik al ruim voordat het begint in slaap op de bank om pas weer wakker te worden als het programma al lang en breed is afgelopen. Ik baal als een stekker. Gelukkig hoef ik dankzij mijn tech-free challenge niet erg bang te zijn dat ik gespoiled word voordat ik de aflevering terug kan kijken.

Zondag

Dag twee van het luie weekend en ik ga vandaag alleen maar lezen en met Noud spelen. En een wandelingetje maken, want ik wil natuurlijk elke dag even naar buiten. Vanavond ga ik natuurlijk nog WIDM terugkijken, maar verder steek ik vandaag geen vinger uit 😊.

Bloggen en boeken

De enige boekgerelateerde post die ik deze week ontvang is het paspoort voor de Hebban Reading Challenge. Verder richt ik me vooral op boeken uit mijn eigen kast. Ik lees o.a. op disndag Get a Life, Chloë Brown van Talia Hibbert uit wat een heerlijk boek is. Daarna wordt mijn aandacht getrokken door een boek in de Scribd bibliotheek: 21-Day Self-Love Challenge. Het is een dunnetje, dus ik lees het boek in een dag uit. Daarna kies ik Grim Beauties van Megan Shepherd uit mijn eigen collectie en dat boek blijkt zo tof dat ik daarna onmiddellijk verder ga in het vervolg van de duoligie. Ik ga echt helemaal op in deze boeken. Wat een tof verhaal (op enkele minpunten na).

Op mijn blog verschenen de volgende artikelen en reviews…

Hoe was jouw week?

2 thoughts on “Dagboek week 2: Aan de slag met mijn goede voornemens

  1. Voor mij was het ook weer de eerste week werken en school voor de kids. Ik vind dat altijd pittig je moet echt weer in het ritme komen. Ik heb dan voor mijn gevoel ook echt maar weinig gedaan.

  2. Wat een rompslomp kan die hele facturatie zijn hé. Al helemaal zonde wanneer je weet dat je perfect in orde bent met alles en je er dan toch zoveel tijd en energie moet in investeren vooraleer de firma in kwestie dat zelf ook doorheeft. Vooral ook omdat ze wanneer het omgekeerd is bij wijze van spreken binnen de week aan je deur zouden staan om hun geld op te eisen.

    Ik kon deze week eindelijk wat klusjes afvinken die al een hele tijd op mijn To Do list stonden. Zo’n fijn gevoel. Alleen wel jammer dat ik het nadien moest bekopen vermits ik me teveel had geforceerd. Verder had ik twee fijne afspraakjes. Een heel rustige met mijn nicht waarbij we ons vooral focusten op thee drinken en bijpraten en één met blogvriendin Annelies. Ze blogt ondertussen niet meer maar we hebben nog steeds frequent contact en af en toe dus ook offline. Dit keer zagen we elkaar in Antwerpen en ontdekte ik dat veganistische citroencake lekkerder kan zijn dan de traditionele variant. Het weekend was tot nu toe heel rustig. Al gingen we wel even op bezoek bij de nicht van mijn man die voor de tweedemaal mama werd. Volgende week staan er iets te veel zaken in mijn agenda. Allemaal fijne zaken hoor maar ik weet nu al dat ik de week nadien veel in de zetel zal moeten liggen. Ik probeer dat zoveel mogelijk te vermijden maar soms komen er nu eenmaal veel zaken samen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.