Dagboek week 1: Hallo 2020

amaryllis ging open wk 1 craving pages

Het nieuwe jaar is begonnen en net als alle andere jaren voelt het alsof 2019 voorbij is gevlogen. De vakantie in ieder geval werk, want morgen moet ik net als veel anderen weer gewoon aan de slag. Gelukkig kan ik terugblikken op een fijne kerstvakantie.

amaryllis ging open wk 1 craving pages
mijn amaryllis ging open <3

Maandag 30 december

Ik ben nog steeds niet helemaal de oude. Het grootste deel van de vakantie lig ik al in de lappenmand. Zo kreeg ik weliswaar wel de ‘rustige’ kerst waar ik op hoopte, maar gezellig is anders. Gelukkig heb ik deze week ook nog vrij voordat ik weer aan de slag moet.

Ik doe het wel nog steeds rustig aan. ’s Morgens speel ik samen met Noud met de Duplo terwijl we naar kerstmuziek luisteren. Mijn buik is nog niet helemaal de oude en dus leef ik vandaag voor de zekerheid nog op crackers en bouillon. Ik hoop echt dat ik snel weer de oude ben.

Dinsdag 31 december

Vandaag is het oudejaarsdag en ik ben van plan om nergens naar toe te gaan en niks te doen. In de straat wordt volop geknald en daar heb ik een gruwelijke hekel aan. Er wordt een pakketje bezorgd met een Xenos bestelling; ik kocht een nieuwe plaid voor op de bank en een nieuwe mok om mijn leeshoekje op de bank weer eens wat extra op te fleuren. Ik heb meteen zin om door de jaarwisseling heen te cocoonen.

Noud gaat onder luid protest een dutje doen ’s middags. Hij geeft uiteindelijk alleen toe omdat ik beloof dat hij die avond zo lang op mag blijven als hij maar wil (spoiler alert: hij houdt het ’s avonds een half uurtje langer vol dan normaal).

Ik luid het nieuwe jaar in onder het genot van de eerste afleveringen van The Witcher en dat bevalt me prima.

bankhangen op oud en nieuw wk 1 craving pages

Woensdag 1 januari

Het maakt niet uit hoe laat ik op bed lig, mijn lijf wordt altijd tussen vijf en half zes ’s morgens weer wakker. Dat geldt dus ook voor nieuwjaarsdag. Ik vind het heerlijk om wakker te zijn terwijl de rest van de wereld nog slaapt. Gisteren heb ik iedereen die ik een gelukkig nieuwjaar wilde wensen natuurlijk al geappt en gebeld en aangezien ik nog een beetje ziekjes ben staan er geen bezoekjes op de planning. Just the way I like it.

Noud slaapt voor de verandering uit tot maar liefst half twaalf!

Donderdag 2 januari

Vandaag begin ik aan mijn goede voornemen om mijn TBR in te korten door eens kritisch te kijken naar mijn boekenkast. Uiteindelijk stel ik acht pakketjes samen om te verkopen. Ze vliegen als warme broodjes over de balie en voor ik het weet ben ik uitverkocht. Morgen doosjes scoren bij de supermarkt en hopelijk kunnen de pakjes dan zaterdag op de post.

Vrijdag 3 januari

Ik neem Noud mee naar de indoor speeltuin waar we al een tijdje niet meer zijn geweest. Hij gaat heerlijk te keer en is na afloop helemaal uitgeput. Jammer genoeg vergat ik mijn telefoon mee te nemen en dus heb ik geen kiekjes van de kleine klauter-aap in actie.

poedersuiker ongelukje wk 1 craving pages

Zaterdag 4 januari

Vandaag krijgen we onverwacht bezoek van familie en het is erg gezellig. Ik ben nog steeds enorm moe en slap, maar de gezelligheid geeft me toch ook wel wat energie. Tussen de middag maak ik pannenkoeken en Noud heeft een klein ongelukje met de poedersuiker. Ik bereid hem alvast een beetje voor op het idee dat ik de volgende dag van plan ben de kerstboom op te ruimen.

Zondag 5 januari

Vandaag ruim ik inderdaad de boom op en het oogt zo kaal. Nu zou ik de bank terug kunnen schuiven naar waar hij stond, maar eigenlijk zou ik liever een klein kastje in die hoek willen zetten. Binnenkort maar eens een kijkje nemen bij de kringloop of op Marktplaats om te zien of ze daar nog iets leuks hebben. Het lijkt me leuk om de platenspeler in dat hoekje te zetten met wat knusse plantjes. We shall see.

Bloggen en boeken

Afgelopen week kreeg ik van Anneke (eenlettermeergraag.nl) drie prachtige kerstklassiekers van uitgeverij rainbow. Ik was vooral heel blij met De Notenkraker aangezien ik op 18 januari naar de balletvoorstelling ga in theater Markant in Uden. Ik heb daar zo’n zin in. Ook Een Kerstvertelling van Charles Dickens heb ik de afgelopen week uitgelezen in het schijnsel van de kerstlampjes in de kerstboom. Verder las ik Wilde About the Girl van Louise Pentland; het tweede deel in de Robin Wilde reeks. Dit deel was weer enorm grappig, maar ook wat ernstiger. Het behandelde een onderwerp wat ik nog niet vaak voorbij heb zien komen in het feelgood genre en het was echt fantastisch uitgewerkt. Mijn recensie komt deze week online.

Op mijn blog verschenen de volgende artikelen en reviews…

Ik hoop dat jullie ook een fijne jaarwisseling hebben gehad en ik wens iedereen een heerlijk 2020. Hoe was jouw week?

One thought on “Dagboek week 1: Hallo 2020

  1. Wat fijn dat je naar De Notenkraker gaat kijken. Die zag ik als kind samen met mijn vake en ik heb daar nog steeds heel fijne herinneringen aan. Bovendien heb ik altijd van de muziek van Tsjaikofski gehouden. Ik heb zelfs ooit voor de muziekschool een eindwerk gedaan over de openingsscène van het Zwanenmeer. Met oudejaar lagen we al om 22u in ons bed. Manlief had een verkoudheid en ik voelde mezelf ook niet goed. Ondertussen blijk ik een dubbele blaasontsteking te hebben dus mijn lichaam heeft zich blijkbaar niet voorgenomen om het wat minder uit te hangen in 2020. Ach ja, ik blijf er toch bij iedere jaarwisseling op hopen hoor. Hopelijk voel je je ondertussen weer helemaal beter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.