Creepy klassiekers voor Halloween

Klassiekes aanraden voor halloween craving pages

Zoals jullie verleden jaar al hebben kunnen lezen in mijn artikel over Halloween-aanraders voor bangebroeken, ben ik niet bepaald de dapperste lezer. Thrillers kan mijn tere zieltje nog net verdragen, maar kom bij mij niet aan met gruwelijke horrorverhalen want dan kan ik weken naderhand nog niet rustig slapen.

Een genre wat mij wel heel erg licht zijn gotische romans en die hebben vaak ook een heerlijke creep-factor die ze heel erg geschikt maken voor Halloween. Daarom leek het me een goed idee om een paar van mijn favoriete, creepy klassiekers voor jullie op een rijtje te zetten.

Klassiekes aanraden voor halloween craving pages

Jane Eyre van Charlotte Brönte

No way, dat ik deze kans om mijn ultieme lievelingsklassieker aan te prijzen laat liggen. Jane Eyre klinkt helemaal niet scary wanneer je de samenvatting leest, maar geloof me wanneer ik zeg dat het kippenvel je gegarandeerd een paar keer op de armen zal staan. Jane is een jonge vrouw die een betrekking als gouvernante weet te bemachtigen in het huis van de gerespecteerde mr. Rochester. De twee krijgen al snel een bijzondere band, maar terwijl zij nader tot elkaar groeien gebeuren er steeds vreemdere dingen in Thornfield Hall.

Frankenstein van Mary Shelley

Dit is toch wel het boek dat het genre voor eens en voor altijd op de kaart heeft gezet. Frankenstein verteld het verhaal over een ambitieuze wetenschapper; dr. Frankenstein, die geobsedeerd raakt door onsterfelijkheid en tot alles bereid is om het te bemachtigen.

Het boek is dit jaar hervertaald door uitgeverij Blossom Books en uitgegeven in een prachtige clothbound editie met illustraties van Sophie Pluim.

Rebecca van Daphne Du Marier

Dit boek begint met een ontmoeting tussen een man en een jongere vrouw waarbij de vonken overslaan. Niet lang daarna stappen ze in het huwelijksbootje en keren ze terug naar zijn not so nederige stulpje: Manderly.

De man is al eerder getrouwd geweest met de dame waarnaar het boek vernoemd is en al snel blijkt dat deze eerste vrouw enorm geliefd was bij het huishoudelijk personeel. Ze doen er alles aan om het de nieuwe mevrouw zo moeilijk mogelijk te maken. Of is Rebecca zelf vanaf de andere zijde roet in het eten aan het strooien?

Nog meer creepy klassiekers die ik (nog) niet gelezen heb…

En als het toch allemaal wel een tikkeltje spannender mag dan zijn er ook een heleboel klassiekers die een moderne horror-twist hebben gekregen. Zo krijg je titels als:

Ga jij iets speciaals lezen met Halloween?

One thought on “Creepy klassiekers voor Halloween

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.